Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΑΚ.

 ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ»

Διαδοχικές επαφές με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Γιώργο Αγαπάκη, είχαν ο  Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Μηνάς  Σταυρακάκης. Οι συναντήσεις αυτές, που ήρθαν ως επιστέγασμα της επίσκεψης του  Δημάρχου Ιεράπετρας στη Βιάννο την 25η Νοεμβρίου 2021, είχαν ως στόχο την από κοινού διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων αφενός για την άμεση εκπόνηση των απαραίτητων μελετών  για το  παραλιακό οδικό τμήμα Μύρτος-Καλυκοβρέχτης-Τέρτσα και αφετέρου για την ολοκλήρωση των μελετών για τον Νότιο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα για το τμήμα Ιεράπετρα-Βιάννος.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση  με τον κ. Γιώργο  Αγαπάκη, οι Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πληρέστερα για την ωριμότητα και το στάδιο ολοκλήρωσης στο οποίο βρίσκονται οι υπάρχουσες μελέτες του ΝΟΑΚ, ενώ έγινε αποτίμηση των ενεργειών από πλευράς της Κυβέρνησης και για το θέμα του ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα για το τμήμα Καλό  Χωριό- Γέφυρα Φρουζή και για την  παράκαμψη της Παχιάς Αμμου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδόσης  Καλαντζάκης δήλωσε: «Μαζί με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ.  Μηνά Σταυρακάκη, προχωρούμε με συνέπεια στις διεκδικήσεις  μας για την υλοποίηση των απαραίτητων οδικών έργων, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση των δύο Δήμων.

Σύντομα, όπως μας διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θα επισκεφτεί το οδικό τμήμα από τον Μύρτο έως τα Τέρτσα ειδικό κλιμάκιο μηχανικών για αυτοψία και εν συνεχεία η  Περιφέρεια θα προβεί στη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών.

Δε σταματάμε, όμως, εδώ. Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν την ανάγκη χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης των μελετών και για το νότιο οδικό άξονα, ώστε να είναι εφικτή στο μέλλον η χρηματοδότηση και η κατασκευή του. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε αποκομμένοι με ένα πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο.

Επόμενη κίνησή μας, είναι η από κοινού μετάβασή μας στα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε  να εξευρεθεί άμεσα τρόπος χρηματοδότησης. Με τη συνεργασία και την θέληση όλων μας θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Ευχαριστώ τόσο τον περιφερειάρχη Κρήτης  κ.  Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και τον κ.  Γιώργο Αγαπάκη, για την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας».

Η παραλιακή οδός που συνδέει τους Δήμους Ιεράπετρας και Βιάννου, στο τμήμα από το Μύρτο μέχρι τα Τέρτσα, θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Κρήτης, λόγω των συχνών κατολισθήσεων, αλλά και ο πιο σημαντικός δρόμος  ταυτόχρονα,  για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου.

Ενώ είναι πάρα πολύ στενός και προβληματικός αυτός ο δρόμος , χρησιμοποιείται στο έπακρο το καλοκαίρι από τους χιλιάδες  Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Σε ότι αφορά  το χειμώνα και την  άνοιξη, την περίοδο αυτή   θεωρείται από τους αγρότες και τους εμπόρους  ο πιο κοντινός δρόμος για τη μεταφορά των χιλιάδων τόνων Βιαννίτικων  κηπευτικών και μπανάνας   , προς το εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας , από όπου αυτά τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσεις αγροτικά προϊόντα,  ξεκινούν  το ταξίδι τους προς τις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αν πραγματικά η πολιτεία θέλει και επιδιώκει την ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γωνιάς της Κρήτης , στη Νοτιοανατολική αγροτουριστική Κρήτη οφείλει να δώσει πάρα πολλά για  να γεφυρώσει το αναπτυξιακό χάσμα που έχει δημιουργήσει ενισχύοντας μονότονα και για πάρα πολλά χρόνια το βόρειο μέτωπο της μεγαλονήσου.

                                                                                         ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

TΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

admin

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΛΒΕΤΙΑ

admin

ΦΕΥΓΟΥΝ 15 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

admin

Leave a Comment