Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ

 

Μια σπάνια περίπτωση αποβολής μαθητών Γυμνασίου, έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα, όπου διαπιστώθηκε ότι 18 παιδιά  7 αγόρια και  11 κορίτσια συμμετείχαν σε πάρτι την Τσικνοπέμπτη εντός της σχολικής μονάδας, έχοντας μεταξύ των αναψυκτικών και των σνάκς που κατανάλωναν και 4 μπουκάλια  καθαρού αλκοόλ.

Για το περιστατικό αυτό ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε τη μονοήμερη αποβολή των μαθητών, την παραμονή τους στο σχολείο την ημέρα της αποβολής και της συγγραφής μιας διδακτικής έκθεσης με θέμα τις επιπτώσεις από την κατανάλωση αλκοόλ, τον αποκλεισμό  και των 18 μαθητών από την τετραήμερη εκδρομή,  εκτός και επιθυμούν οι γονείς τους να τους συνοδεύσουν και την διοργάνωση εκδήλωσης στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με θέμα τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης του αλκοόλ από τους εφήβους.

Μιλώντας με τον διευθυντή του Σχολείου κ Γιώργο Περαντώνη για το περιστατικό αυτό  μας είπε ότι , «είχα δεχτεί αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του δεκαπενταμελούς του σχολείου να γίνει μια μικρή γιορτή την Τσικνοπέμπτη, πράγμα το οποίο δέχτηκα ο ίδιος προσωπικά ,  -επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά στην εκπαίδευση-, παρά  την αντίθετη άποψη των συναδέλφων καθηγητών , γιατί και στο παρελθόν που έγινε μια τέτοια γιορτή, οι μαθητές έβαλαν μέσα στο σχολείο αλκοολούχα ποτά. Πήρα την υπόσχεση των μαθητών ότι δεν θα βάλουν αλκοόλ στο σχολείο, όπου θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη με τους γονείς τους, και ότι θα κάνουμε μάθημα μόνο τις τρεις πρώτες ώρες.  Η γιορτή κύλησε ομαλότατα, τα παιδιά είχαν φέρει αυτά που συμφωνήσουμε,  και οι γονείς στον περίβολο  του σχολείου τους έψηναν σουβλάκια. Έφεραν  και κάποια ηχεία για να παίζουν μουσική και ενώ είχαν αποχωρήσει τα περισσότερα μετά το μεσημέρι, μια καθηγήτρια μου έφερε στο γραφείο μου ένα σπασμένο μπουκάλι αλκοολούχου ποτού , που οι μαθητές είχαν πετάξει από το παράθυρο  της τάξης στο γειτονικό οικόπεδο και έγινε αντιληπτό από τον γείτονα. Επέλεξα να μην τους χαλάσω εκείνη τη μέρα τη γιορτινή διάθεση,  για να πάνε και το βράδυ σε μια άλλη γιορτή που είχε διοργανωθεί στο ΕΠΑΛ. Βρήκαμε στην τάξη  συνολικά 4 μπουκάλια καθαρού αλκοόλ και είπαμε  ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο».

Την Παρασκευή μετά την Τσικνοπέμπτη ο κ. Γιώργος  Περαντώνης μπήκε στο τμήμα όπου έγινε το πάρτι με το αλκοόλ και ζήτησε από τους μαθητές να του πούν ποιοι  το έφεραν  στο σχολείο και ποιοι ήπιαν από αυτό.

«Επειδή δεν άνοιγαν τα στόματα, ρώτησα ποια παιδιά δεν συμμετείχαν σε αυτό το πάρτι και ποια έλειπαν εκείνη τη μέρα από το σχολείο. Έμειναν 15 μαθητές και μαθήτριες του συγκεκριμένου τμήματος που γνώριζαν ότι στην τάξη μπήκε αλκοόλ ενώ βρήκαμε και άλλα τρια παιδιά από άλλο τμήμα που πήραν μέρος σε αυτό το πάρτι. Οι 18 συνολικά μαθητές και μαθήτριες, έπρεπε να τιμωρηθούν για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι.

Τη Δευτέρα ο Σύλλογος διδασκόντων πήρε την απόφαση να τιμωρηθούν οι 18 μαθητές με μια ημέρα αποβολή μένοντας μέσα στο σχολείο. Τους ζήτησα να μου γράψουν μια έκθεση για τις επιπτώσεις από τη χρήση αλκοόλ και αν θέλουν στις κόλες χαρτί που τους μοίρασα, τους είπα να μου ζωγραφίσουν ότι βγαίνει από την ψυχή τους. Μου  έχουν παραδώσει την εργασία τους, αλλά δεν πρόλαβα να την ιδώ. Αποφασίστηκε επίσης  να μην συμμετέχουν στην τετραήμερη εκδρομή που προγραμματίζουμε, εκτός και συνοδεύονται από τον γονέα η τον κηδεμόνα τους,  καθώς επίσης και να οργανώσουν οι ίδιοι μαθητές στην εκδήλωση που θα κάνουμε στη λήξη της σχολικής σαιζόν, μια ενότητα  με θέμα τις καταστροφικές συνέπειες από τη χρήση αλκοόλ στην εφηβική ηλικία.

Κάποιοι γονείς αντέδρασαν για τις αποφάσεις που πήραμε, αλλά όταν τους εξηγήσαμε, κατάλαβαν ότι έχουν μόνο παιδαγωγικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αυτό που μας προβληματίζει ακόμη είναι ότι, έγινε η γιορτή παρουσία μελών του Συλλόγου Γονέων , είχαμε επιτηρητές καθηγητές στον περίβολο του σχολείου, και κανείς από εμάς  δεν αντιλήφθηκε ότι, τα παιδιά βρήκαν τρόπους να περάσουν στην τάξη τους 4 μπουκάλια καθαρού αλκοόλ και  κάποια άλλα ελαφρύτερα αλκοολούχα ποτά.

Δε μπορώ να διανοηθώ τι θα έλεγαν για εμάς τους καθηγητές  οι γονείς των μαθητών, που ήπιαν εκείνο το μεσημέρι, αν κάποιο από τα παιδιά μεθούσε και έπεφτε σε κώμα», καταλήγει ο διευθυντής του Σχολείου κ Γιώργος Περαντώνης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ρουμελιωτάκη: «Να δοθεί άμεση λύση από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την περιβαλλοντική ρύπανση στον Αλμυρό Ποταμό»

admin

Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τω Αγίω Πάσχα

admin

Γ. Πλακιωτάκης: Το ταχύτερο πλοίο της ακτοπλοΐας έδεσε στη Σητεία

admin

Leave a Comment