Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ιταλίδα γιατρός για κορονοϊό: Οι μελλοθάνατοι αποχαιρετούν τους δικούς τους με βίντεοκλήση

Η Ιταλία ζει στιγμές «αποκαλύψης» με τις μαρτυρίες από τους γιατρούς που έρχονται αντιμέτωποι με την επιδημία να προκαλούν σοκ. Η κατάσταση στη γειτονική χώρα έχει ξεφύγει με όλη τη χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα.

Η μαρτυρία της διευθύντριας του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο Φραντσέσκα Κοντελάρο είναι δεδομένα μια από αυτές. Η Καντελάρο που διευθύνει το νοσοκομείο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού των μελλοθανάτων…

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που συνειδητοποιούν πως δεν έχουν άλλο χρόνο ζωής μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Αυτό είναι το πιο δραματικό. Να βλέπεις τους ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, χωρίς να μπορούν να ακουμπήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους», δήλωσε η Δρ Καντελάρο στην εφημερίδα Il Giornale.

«Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το διαισθάνονται», πρόσθεσε. «Έχουν διαύγεια πνεύματος. Δεν χάνουν τις αισθήσεις τους. Είναι σαν να πνίγονται. Το νιώθουν αυτοί και εμείς το καταλαβαίνουμε. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή». Οι περισσότεροι από τους 16.000 που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να τους αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω τηλεφωνικής κλήσης βίντεο λέει η Καντελάρο.

«Η γιαγιά αποχαιρέτησε την εγγονή της από το κινητό»

«Έβγαλα το τηλέφωνο και έκανα βιντεοκλήση με το κινητό μου. Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μία γιαγιά που μου ζήτησε να μιλήσει για τελευταία φορά στην εγγονή της. Είπαν “αντίο”. Μετά από λίγο “έφυγε”», είπε σοκαρισμένη η Καντελάρο.

Related posts

‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

admin

Εγκαίνια 5ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

admin

ROOT2SUCCESS

admin

Leave a Comment