Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη

Η «Μήδεια» τις τελευταίες ώρες, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Κρήτη, με τα πρώτα χιόνια, να έχουν ήδη ντύσει τις ορεινές περιοχές, στα λευκά.

Η αδιάκοπη χιονόπτωση από τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι στο Οροπέδιο Λασιθίου, επέβαλε το μέτρο της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για τους οδηγούς που

κινούνται από το Κράσι προς το Οροπέδιο, ενώ και εντός του Οροπεδίου η μετακίνηση λόγω της χιονόπτωσης, είναι δύσκολη.

Η θερμοκρασία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχει πέσει από το πρωί αισθητά, με τον υδράργυρο ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές να υποχωρεί κάτω από τους 6βαθμούς κελσίου, τις απογευματινές ώρες.

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη κλειστά, ενώ η με νέα ανακοίνωση που εξεδόθη από την Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναφέρει ότι για την Κρήτη σήμερα Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές κατά περιόδους στα ορεινά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί εντάσεως 7 και 8 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις που θα επεκταθούν στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε επίπεδο θύελλας. Την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα διατηρηθούν στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ μετά τις μεσημβρινές ώρες, βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της Ενορίας Κεντρίου Ιεράπετρας

admin

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΠΗ

admin

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 23.12.2022 – Έλλειμμα Ισοζυγίου Αγροτικών προϊόντων στο δεκάμηνο – Ακτινίδια στην Κίνα

admin

Leave a Comment