Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας  “Μαρία Λιουδάκη”    κάνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου συμμετέχοντας στις 10:30 το πρωί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία Ηρώων.

Τους ζητά να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανελλάδικής Πανεργατικής απεργίας για να υπερασπιστούν το εισόδημά  τους ενάντια στην ακρίβεια και στην υψηλή φορολογία.

 «Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και   κυρίαρχο   αίτημα   στην   απεργία   μας   είναι   το   αίτημα   να   σταματήσει   άμεσα   ο πόλεμος», αναφέρει η  νέα πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ιεράπετρας κ Αικατερίνη Φιλιππάκη.

Η πανεργατική-πανελλαδική απεργία της 6ης του Απρίλη , έχει εκτός των άλλων  και διεκδικήσεις που έχουν σχέση με τις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν μπεί στην «κατάψυξη» τα τελευταία χρόνια.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό   μας,   παρά   μόνο   περικοπές   που   έφτασαν   στο   40%,   ιδιαίτερα   για   τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους. Κι   ενώ   η   χώρα,   υποτίθεται   ότι   βγήκε   από   τα   μνημόνια,   εδώ   και   τέσσερα   χρόνια,   η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων   Υπαλλήλων,  αλλά   αντίθετα   τους   στοχοποιεί,   στο   πλαίσιο   του   κοινωνικού αυτοματισμού.

Το μισθολόγιο που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) αντί να άρει   τις   περικοπές   των   προηγούμενων   μνημονίων,   των   Κυβερνήσεων   2010   –   2015, καθήλωσε  τους μισθούς   μας,   αφού   προβλέπει   πως   καμιά   αύξηση   δεν θα  δοθεί μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα πάγωσε τη διετία 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα», προσθέτει η κ Φιλιππάκη.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης την κατάργηση  της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο τομέα.

«Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ούτε καν στο αίτημά μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο -όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα)- δεν έδωσαν θετική απάντηση, αλλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!!! Θεωρούν, δηλαδή, άδικο να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με 13.000 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα και να μην πληρώνει ένας  επιχειρηματίας, στον ιδιωτικό τομέα, με εισόδημα 150.000 ευρώ τον χρόνο. Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα   τα   είδη   λαϊκής   ανάγκης   για   να   μη   θιχτεί   η   κερδοφορία   των   επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη».

Οι δάσκαλοι της Ιεράπετρας θεωρούν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες της.

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον  πόλεμο στην   Ουκρανία, αφενός  για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων,   και   αφετέρου  για   να   συνεχίσει   την   αντεργατική   και   νεοφιλελεύθερη πολιτική της.   Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας-  είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πιά! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια», προσθέτουν οι δάσκαλοι της Ιερράπετρας.

                                              ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1. Οικονομικά:

● Αυξήσεις στους μισθούς  άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

● Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

● Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

● Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

● Επαναφορά 13 ου  – 14 ου  μισθού

● Αύξηση   και   επέκταση   του   επιδόματος   επικίνδυνης   και   ανθυγιεινής  εργασίας.

Καμία περικοπή του.

Ζητούν ακόμη:

1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους

χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Οχι στις

απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

2. Κατάργηση   του   Νόμου   Χατζηδάκη   (Ν4808/21) για   τα   εργασιακά,   καθώς   και

κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά

που   υπάρχουν   στο   Δημόσιο,   ιδιαίτερα   στους   τομείς   της   Υγείας,   της   Παιδείας,   της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

4. Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Υπεγράφη το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας ,ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και την ,Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το Παγκρήτιο Στάδιο

admin

Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete

admin

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ «ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ»

admin

Leave a Comment