Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Λασίθι: Ξεκίνημα νέων αγώνων για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Ημέρα αφετηρίας νέων αγώνων ήταν για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας – Ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, φορείς και απλοί πολίτες που αγωνιούν για την λειτουργία των υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου

Ημέρα αφετηρίας νέων αγώνων ήταν για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, η Δευτέρα  5 Σεπτεμβρίου, καθώς στο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση  που αποφασίστηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων και  έγινε στις 11.00 το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου, ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, φορείς και απλοί πολίτες που αγωνιούν για την λειτουργία των υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση ιατρών και διοικητικών υπαλλήλων , όπως αναφέρει από καιρό  σε  ανακοινώσεις  του ο Σύλλογος Εργαζομένων .

Την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις παραιτήσεις των δυο ιατρών ακτινολόγων και την ανησυχία που προκαλεί σε όλες τις κλινικές η αδυναμία του ακτινολογικού τμήματος να στηρίξει όλες τις κλινικές με δεδομένες επιπλέον τις ελλείψεις ιατρών από την παθολογική και την καρδιολογική κλινική, περιέγραψε στους συγκεντρωμένους πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων , ο αντιπρόεδρος  του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ Δημήτρης Βλασάκης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και χαιρέτησαν την κινητοποίηση  των εργαζομένων ενώ στο τέλος των τοποθετήσεων οι διαδηλωτές με αντιπροσωπία τους ζήτησαν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανόλη Καλλιονάκη, που βρισκόταν κλειδωμένος  στο γραφείο του.

Μετά από πολύωρη αναμονή και πίεση που ασκούσαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το γραφείο του αναπληρωτή διοικητή, κλήθηκε αστυνομική δύναμη για να μην ξεφύγει η κατάσταση, καθώς είχαν ανέβει επικίνδυνα οι τόνοι, η δε επιτροπή των διαμαρτυρόμενων πολιτών, έγινε δεκτή τελικά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από τον  κ. Καλλιονάκη,  στο γραφείο του οποίου στην έντονη συζήτηση που ακολούθησε, στο τέλος συμφώνησαν όλοι , ότι,  μεταξύ των εξεγερμένων και του κ  Αναπληρωτή Διοικητή δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής, και συνεπώς  δεν υπήρξε καμία πρόοδος και καμία ελπίδα ότι από αύριο θα αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του Νοσοκομείου,  για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία στη μονάδα υγείας της Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλλιονάκης υποστήριξε απαντώντας στις κατηγορίες των διαμαρτυρόμενων ότι , ο ίδιος δε ζήτησε την παραίτηση κανενός ακτινολόγου και ότι, όσοι τον κατηγορούν εξυπηρετούν ιδιωτικά και κομματικά συμφέρονται, ενώ αρνήθηκε να κατονομάσει εκείνους που έχουν  αυτά τα συμφέροντα όταν τον προκάλεσε  να μιλήσει με ονόματα η κ. Πόπη Δασκαλάκη, η οποία οργισμένη από την αναφορά του για δήθεν συμφέροντα που τον πολεμούν του είπε ότι , «θα φύγεις νύχτα από την Ιεράπετρα».

«Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε με τη συμπεριφορά του κ Καλλιονάκη. Ήδη παραιτήθηκε άλλη μια συνάδελφος  , από την αλαζονική και καισαρική συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή.Η διευθύντρια του Ακτινολογικού κ Γεωργία Κατερίνα. Δεν θα το επιτρέψουμε να ξανά γίνει κάτι τέτοιο. Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου συνεχίζεται. Θεωρούμε ότι είναι προσχεδιασμένο όλο αυτό. Δεν  θα επιτρέψουμε να χάσει ο κόσμος της Ιεράπετρας το Νοσοκομείο του. Στις κατηγορίες μας δεν έχει απαντήσει, ο κ. Καλλιονάκης. Το μόνο που φωνάζει στους διαδρόμους του Νοσοκομείου , είναι ότι,  αυτός είναι ο Διοικητής και ότι αυτός κάνει κουμάντο και αν κάποιος  του φέρει αντίρρηση αμέσως περνά ΕΔΕ», μας είπε ο αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Δημήτρης Βλασάκης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων όλων των  Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου  στο Διοικητικό Συμβούλιο κ Γιώργος Μανουσάκης, μας είπε ότι, «οι αγώνες ξεκινούν πάλι. Είμαστε όλοι αντίθετοι με την υποβάθμιση  όλων των Νοσοκομείων και του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ειδικά για αυτό που επικρατεί στην Ιεράπετρα με τη συμπεριφορά  του αν. Διοικητή. Πρέπει να παρέμβουν από την κυβέρνηση να δώσουν λύση. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να είναι αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές», κατέληξε ο κ Μανουσάκης.

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει φόβο και απόγνωση για το μέλλον του Νοσοκομείου. Μετά τον εξαναγκασμό σε επιπρόσθετες παραιτήσεις των δύο ακτινολόγων μας και την αδυναμία του ενός που παραμένει για να ανταποκριθεί και που θα εξαναγκαστεί να παραιτηθεί και αυτός, το Ακτινολογικό Τμήμα κλείνει, με τραγικές συνέπειες σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Και πόσοι άλλοι κοιτούν την εξώπορτα με την αγενή και προσβλητική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή.Και ποιος πείθεται ότι όλα αυτά δεν αποτελούν κυβερνητική στρατηγική για την προοδευτική υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας; Με υπάκουους και πειθήνιους την 7ηΥΠΕ, την Ενιαία Διοίκηση και τον Αναπληρωτή Διοικητή. Μένει μόνον η φωνή μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.



Το μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ κ Γρηγόρης Κοκοβάκης μας είπε, ότι, «εδώ και 1,5 χρόνο,  έχουμε ενημερώσει εγγράφως  το Υπουργείο Υγείας για την ακαταλληλότητα του κ Καλλιονάκη, καθώς και για τις πράξεις του ενάντια στους εργαζόμενους.

Δεν είναι ανεκτές, είναι καταγγελτέες και γι’ αυτό είμαστε εδώ να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τον κόσμο της Ιεράπετρας, για την διατήρηση του Νοσοκομείου της Νότιας Κρήτης και τη μορφή λειτουργίας του.

Περιμένουμε, από την ΥΠΕ Κρήτης και από το  Υπουργείο Υγείας να δώσει μια καλή   ουσιαστική λύση για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που να μπορεί να ασκήσει το ρόλο του  και να  μπορεί  να λειτουργήσει απρόσκοπτα», πρόσθεσε ο κ Κοκοβάκης.

Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ»

admin

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτώβρη του 1940.

admin

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment