Image default
ΑΡΧΙΚΗ

‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 30/06/2022 Παρουσίαση μελέτης ανάπλασης παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας.

Εχθρός του καλού, το καλύτερο.

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24/06 από την μελετητική ομάδα του δικτύου πόλεων ΄΄ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ΄΄ η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας. Με το τρόποαυτό δόθηκε η δυνατότητα στους φορείς της πόλης αλλά και στην δημοτική μας παράταξη, να κάνουμε προτάσεις για τη βελτίωση της μελέτης, όπως είχε γίνει και στην αρχική διαβούλευση της που έγινε τον Αύγουστο. Διαπιστώσαμε ως αποτέλεσμα των παραπάνω την εξ ολοκλήρου αποδοχή από την μελετητική ομάδα, των προτάσεων που ως δημοτική παράταξη είχαμε αρχικά καταθέσει. Παρεμβάσεις επί της μελέτης που είχαν να κάνουν με την ενσωμάτωση στοιχείων που αναφέρονται στην ιστορία της πόλης καθώς και στη δυνατότητα ανάδειξης (με την χωροθέτηση τους) στα σημεία παρέμβασης της μελέτης, στοιχείων που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την λαογραφία της πόλης. Ιδιαίτερη η ικανοποίηση μας όταν διαπιστώσαμε ότι το κτήριο 120 τμ και ύψους τεσσάρων μέτρων πουαρχικά είχε σχεδιαστεί και είχε χωροθετηθεί (μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής) διπλά στο κύμα (εκεί που είναι σήμερα οι δημόσιες τουαλέτες) για την εξυπηρέτηση έκδοσης εισιτηρίων και πληροφοριών, αντικαταστάθηκε όπως είχαμε προτείνει τότε με γυάλινα ‘’κουβούκλια’’ και σκέπαστρο, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς να επηρεάζεται ο οπτικός ορίζοντας, οι παραπάνω ανάγκες. Έγινε αναφορά από τον επικεφαλής της παράταξης μας κ. Α. Πανταζή για το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης και παράδοσης της μελέτης το οποίο έχει παρέλθει. Η μελετητική ομάδα είχε ως συμβατική υποχρέωση (υποχρέωση που απορρέει από την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί) την παράδοση της μελέτης στο δήμο Ιεράπετρας στο τέλος Μαΐου ενώ αντιθέτως διαφάνηκε ότι υπολείπονται ακόμη σοβαρές συνοδές μελέτες όπως, Φυτοτεχνική μελέτη, μελέτη Ηλεκτρομηχανολογική, μελέτη ΣΑΥ- ΦΑΥ ( Σχέδιο Ασφάλειας &Φάκελος Ασφάλειας Υγείας), τεύχη δημοπράτησης καθώς και οι αδειοδοτήσεις οι οποίες επιβάλλονται για την υλοποίηση του έργου. Στη τοποθέτηση του ο κ. Πανταζής έκανε αναφορά για το πρόβλημα το οποίο προκύπτει στα τελευταία έξι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νότιο τμήμα του παραλιακού μετώπου, όπου φαίνεται να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τα υπόλοιπα, αφού προβλέπονται υποδεέστερου τύπου κατασκευές (πέργκολες) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται με τον

τρόπο αυτό επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων ενώ αλλοιώνεται κατά πολύ η ομοιομορφία η οποία είναι και το ζητούμενο. Έμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους προκειμένου όλοι οι καταστηματάρχες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, από την μια άκρη του παραλιακού μετώπου μέχρι την άλλη. Στόχος και μέλημα της δημοτικής αρχής η ανεύρεση των περίπου 7 εκ ευρώ που θα χρειαστούν (μετά την ολοκλήρωση της μελέτης) για την υλοποίηση του έργου. Ως δημοτική παράταξη και έχοντας ξεκάθαρη θέση, στηρίζουμε την επί σειρά ετών ανάγκη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Συμμετέχουμε ενεργά με τις παρεμβάσεις μας στη βελτίωση της μελέτης, προκειμένου (ελπίζουμε σύντομα) να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ

11

Related posts

«Η ΤΙΜΩΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

admin

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα Τρίτη 18/07/2022 για το σύνολο της Κρήτης

admin

Leave a Comment