Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΘΥΜΑΤΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σπείρα αδίστακτων απατεώνων, δρα ανενόχλητη τα δυο τελευταία χρόνια σε αγροτικές περιοχές του Βελβεντού, της Καβάλας, της Πελοποννήσου και της Νοτιοανατολικής Κρήτης, έχοντας στοχεύσει ειδικότερα,  στην εξαπάτηση εμπόρων, παραγωγών και ομάδων βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας.

Οι απατεώνες  που παρουσιάζονται ως  γνωστοί και επώνυμοι  έμποροι της Λαχαναγοράς των Αθηνών, προσεγγίζουν τηλεφωνικά τα θύματα τους ,  ζητώντας να αγοράσουν κηπευτικά, χωρίς όμως να προκαταβάλουν την αξία τους.

Αφού σταλούν με εταιρεία μεταφορών τα προϊόντα στην Αθήνα , τα παραλαμβάνει  μικρότερο φορτηγό  αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσει ούτε τα μεταφορικά και εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν ο αποστολέας αναζητήσει τον γνωστό έμπορο της Λαχαναγοράς, για να πληρωθεί το τιμολόγιο που έχει κόψει στα υπαρκτά στοιχεία της εταιρείας του, ο «λαχαναγορίτης» έμπορος, τα στοιχεία του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί από τους επιδέξιους απατεώνες, μένει άναυδος,  καθώς δε γνωρίζει  φυσικά τίποτα… για την υπόθεση.

Τις τελευταίες μέρες η ίδια σπείρα , έχει επανεμφανιστεί, τηλεφωνώντας σε γνωστούς εμπόρους και ανυποψίαστους παραγωγούς της Ιεράπετρας, ζητώντας μεγάλες αποστολές κηπευτικών χωρίς προπληρωμή.

 Όταν αυτοί που «ενοχλούνται»  στην Ιεράπετρα , ζητούν να γίνει προκαταβολικά η  κατάθεση της αξίας των προϊόντων στην Τράπεζα, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι,  δεν μπορούν να  τους πληρώσουν προκαταβολικά και ζητούν ως εναλλακτική λύση το όνομα κάποιου άλλου  διαθέσιμου παραγωγού η εμπόρου, που είναι εφικτό να στείλει προϊόντα στην Αθήνα επι πιστώσει.

Πριν από 1,5  χρόνο περίπου, αυτή  η σπείρα των απατεώνων , κατάφερε να εξαπατήσει τον πρώην πρόεδρο των εμπόρων κηπευτικών  της Ιεράπετρας κ Μανόλη Καραλάκη, δίδοντας  του φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστου εμπόρου  της Λαχαναγοράς της Αθήνας, επιτυγχάνοντας τελικά να του αρπάξουν με μαφιόζικο τρόπο κηπευτικά αξίας 4.000 ευρώ.

«Μου έδωσαν τα στοιχεία γνωστού σοβαρού εμπόρου της Λαχαναγοράς των Αθηνών, την εταιρεία του οποίου έψαξα στο ιντερνέτ και  πήρα πληροφορίες από άλλους γνωστούς εμπόρους, ότι πρόκειται για επιχείρηση που είναι φερέγγυα.

Όταν όμως είδα ότι το τιμολόγιο  που έκοψα δεν είχε εξοφληθεί με Τραπεζική κατάθεση, τηλεφώνησα στην εταιρεία αυτή και μίλησα με τον έμπορο, ο οποίος  θα παραλάμβανε το φορτίο που είχα στείλει.

Τότε και εκείνος και εγώ καταλάβαμε ότι είχαμε μπλέξει με απατεώνες. Βρήκαμε από τις κάμερες της αποθήκης του μεταφορέα  τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που παρέλαβε τα προϊόντα, ρωτήσαμε τη μεταφορική, που τα παρέδωσε, και κάναμε τη σχετική καταγγελία για την κλοπή στην Αστυνομία, δίδοντας όλα τα στοιχεία που διαθέταμε για την απάτη αυτή. Μέχρι σήμερα η Αστυνομία δε με έχει ενοχλήσει, η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί και οι ίδιοι απατεώνες συνεχίζουν τη δράση τους», μας είπε ο έμπορος κηπευτικών κ Μανόλης Καραλάκης από την Ιεράπετρα.

 ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Τον Οκτώβρη του 2017 η ίδια προφανώς σπείρα , χρησιμοποιώντας το όνομα του ίδιου γνωστού εμπόρου της Λαχαναγοράς των Αθηνών, επιχείρησε να στήσει την ίδια απάτη στην ομάδα των Βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας.

«Παρά τις πρώτες αντιρρήσεις που είχαμε   από τη Bio Ierapetra δεχτήκαμε  να στείλουμε μόνο ένα μικρό πρώτο φορτίο προϊόντων, με την επισήμανση στην εταιρεία μεταφορών,  να μην παραδοθούν τα βιολογικά κηπευτικά,  αν δεν πληρωθούν πρώτα τα μεταφορικά  τους έξοδα. Διαφορετικά το κόστος των προϊόντων θα το ζητούσαμε από την εταιρεία μεταφορών.

Ο τύπος αυτός, όταν  παρουσιάστηκε, δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα μεταφορικά και τα προϊόντα όπως είχαμε ζητήσει δεν του παραδόθηκαν με αποτέλεσμα να τα πάρουμε πίσω και να τα στείλουμε σε άλλον πελάτη.

Ξέρω ότι έχουν εξαπατήσει και άλλους εμπόρους , ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς,  σε όλη την Ελλάδα. Τις τελευταίες μέρες , ακούω ότι τηλεφωνούν ξανά σε εμπόρους και παραγωγούς της περιοχής μας. Θα πρέπει όλοι να είναι υποψιασμένοι και να μην εμπιστεύονται τον  οποιονδήποτε άγνωστο που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά σαν  υποψήφιος πελάτης», μας είπε η Γραμματέας της Ομάδας των Βιοκαλλιεργητών Ιεράπετρας κ Λίτσα Δρακάκη.

Η μέθοδος της απάτης που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη σπείρα,  είναι διεθνώς γνωστή και σε κάποιες  περιπτώσεις, έχει πληρωθεί πολύ ακριβά από Ομάδες και Συνεταιρισμούς παραγωγών σε όλη της Ελλάδα.

Αν υπάρξει καλή συνεργασία των υποψηφίων θυμάτων αυτής της αδίστακτης σπείρας,  με την Ελληνική Αστυνομία,  τα  εκτελεστικά της όργανα   και ο «εγκέφαλος» της,  εύκολα μπορούν να παγιδευτούν, να συλληφθούν και να δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

                                                                                           ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για κατεπείγοντα μέτρα στη δακοκτονία.

admin

Λασίθι: Ψάχνουν να βρουν ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τα μπλε καβούρια στην Κρήτη (βίντεο)

admin

Κούρ Νίγκα

admin

Leave a Comment