Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΑΡΑΚΗΣ:«Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Σωματείου καφέ και εστίασης Ιεράπετρας κ Μάνος Μιχελαράκης εκφράζει την απογοήτευση του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας τα οποία για άλλη μια φορά όπως υποστηρίζει στοχοποιούν έναν  κλάδο που αργοσβήνει μέρα με τη μέρα,  έχοντας γίνει το εξιλαστήριο θύμα της Κυβέρνησης.

Το Σωματείο καφέ και εστίασης Ιεράπετρας με άλλα 50 σωματεία από κάθε νομό σε όλη την επικράτεια, πρόκειται να συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα πιθανούς τρόπους αντίδρασης ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που οδηγούν εκατοντάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

«Η εστίαση  προς το παρόν δεν θα αντιδράσει μετά την ανακοίνωση των  νέων μέτρων. Γιατί να αντιδράσει; Δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης… διότι ότι και να γίνει η εστίαση φταίει για όλα. Και στην προηγούμενη αντίδραση μας όπου κλείσαμε για μια μέρα το 95% των επιχειρήσεων καφέ και εστίασης σε όλη τη χώρα, δεν φέραμε κανένα αποτέλεσμα δυστυχώς. 
Η εστίαση είναι ο φταίχτης, ο σάκος του μπόξ και το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας για την Κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι η  εστίαση είναι η αιτία που πεθαίνει ο κόσμος,  ότι η η εστίαση φοροδιαφεύγει,  ότι η η εστίαση παρανομεί,  ότι η η εστίαση έχει πάρει τα περισσότερα, και άλλα πολλά .
Όταν η εστίαση σβήσει, με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τότε θα αναρωτιέτε που έκανε λάθος. Θα είναι όμως αργά και δεν θα υπάρχει γυρισμός!  
Η εστίαση δέχεται απανωτά χτυπήματα και δυστυχώς παλεύει μόνη της χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς τι έρχεται όταν 80.000 επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας αργοσβήνουν καθημερινά… σιγά, σιγά και βασανιστικά» μας είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των καταστηματαρχών καφέ και εστίασης Ιεράπετρας κ Μάνος Μιχελαράκης.
Από την εξαγγελία των νέων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας στις 3 Νοεμβρίου 2021, ο τζίρος των καταστημάτων καφέ και εστίασης  έπεσε αυτόματα 30% και από τότε η πτώση βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

Τούτη την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, η κίνηση κατέγραψε μια τεράστια πτώση που ξεπέρασε μέχρι και το 70% όταν τα προηγούμενα χρόνια, πριν το 2019, δεν έβρισκες τραπέζι να κάτσεις με την οικογένεια σου αυτές τις δυο μέρες.
«Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις και τις ραγδαίες αυξήσεις των πρώτων  υλών την ώρα που το κόστος της ενέργειας πλέον είναι πολλαπλάσιο του ενοικίου και σίγουρα διπλάσιο από το φυσιολογικό  κόστος των προηγουμένων ετών.
Συμπερασματικά, αν κρατήσει ακόμα λίγους μήνες αυτό, θα οδηγηθούν σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.
Δεν ζητάμε δανεικά, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, υπολειτουργούμε με κρατική εντολή για λόγους εθνικού συμφέροντος. Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας μεγάλης καταστροφής.
Να μην μας  απαντήσουν με νούμερα και στατιστικές γιατί απλά τα επικοινωνιακά τρικ ή οι αφορισμοί  των υπουργών για τον κλάδο της εστίασης,  δεν αφορούν κανέναν πλέον.
 Οι Κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, πρέπει να αντιληφθούν πως  είναι σίγουρο ότι,  χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του κλάδου μας  θα αφανιστούν. Το σίγουρο επίσης είναι ότι , όλοι αυτοί ψηφίζουν. Να μην απορήσουν  αν στις επόμενες εκλογές τους αγνοήσουν. Η επόμενη μέρα δεν θα τους χαριστεί…», καταλήγει ο κ Μάνος Μιχελαράκης, πρόεδρος του Σωματείου καφέ και εστίασης Ιεράπετρας.

Αν  και στο κέντρο και στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας,  λειτουργούν αυτόν τον χειμώνα  ελάχιστες επιχειρήσεις του κλάδου του καφέ και της εστίασης, κάθε βράδυ μετά τις 10:00 δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς στα μαγαζιά , καθώς τρομοκρατημένοι οι πελάτες των μαγαζιών από όλα όσα τους λένε για την πανδημία , κλείνονται στα σπίτια τους πριν από τις 9:00 το βράδυ , ειδικά οι άνω των πενήντα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Eπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

admin

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΜΠΛΕΤ ΛΑΣΙΘΙ

admin

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Καθησυχαστικός ο Λέκκας

admin

Leave a Comment