Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Το Σάββατο το τελευταίο «ταξίδι» για τον Ίκαρο της 115 Π.Μ. – Συνελήφθη οδηγός δικύκλου

Θρήνος στο Καστέλι Πεδιάδος, στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην Πολεμική Αεροπορία 

Ένα ακόμη εικονοστάσι έχει δημιουργηθεί από το βράδυ της Πέμπτης στην «Λεωφόρο Καραμανλή» (Σούδας αποκαλείται από τους πολλούς)  στο σημείο όπου έχασε την ζωή του το 33χρονο παλικάρι της Κρήτης, ο Υποσμηναγός Μανώλης Γαρεφαλάκης.

Η σιδερένια καγκελόπορτα πάνω στην οποία προσέκρουσε η μοτοσικλέτα του κείτεται πεσμένη ενώ ο ίδιος έχει ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι για τους ουρανούς που τόσο αγαπούσε.

Γνωστοί και άγνωστοι, αφήνουν λίγα λουλούδια στο σημείο, ενώ  συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και σύσσωμη η κοινωνία του Καστελίου και της Πολεμικής Αεροπορίας θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Καστέλι Πεδιάδος.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:30, ο Σμηναγός (Ι) Ε. Γ., 33 ετών, που υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τη λύπη για την απώλεια του συναδέλφου και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”

Επίσης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συλλυπητήριο μήνυμά του γράφει:

«Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας , εκφράζουν  την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του  Μανώλη Γαρεφαλάκη , Υποσμηναγού και μέλους της ομάδας ΖΕΥΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στα Χανιά. Ο θάνατος του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τόπο καταγωγής του το Καστέλλι.
Είναι πραγματικά  λυπηρό ένας  νέος άνθρωπος, ένας νικητής των αιθέρων, να φύγει τόσο άδικα. Καλό σου ταξίδι Μανώλη.»

Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά στις  έρευνες που διεξάγονται από το τμήμα τροχαίας Χανίων για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο οδηγός ενός άλλου δικύκλου ως εμπλεκόμενος στο τροχαίο που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτροπή της μοτοσικλέτας του Μανώλη Γαρεφαλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και βάση στοιχείων που υπήρξαν από μάρτυρες αλλά και από κάμερες κλειστού κυκλώματος,  φαίνεται πως στην συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Φρε υπήρξε σύγκρουση των δύο δικύκλων με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του 33χρονου να φύγει από τον δρόμο και να πέσει πάνω  στην μεγάλη καγκελόπορτα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός του άλλου δικύκλου δεν έφυγε, αλλά ήταν εκεί όταν πήγαν οι αστυνομικοί.

Οι ακριβείς συνθήκες ερευνώνται από την προανάκριση που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Related posts

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΗΣ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

admin

«Χειροπέδες» στον αλλοδαπό που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση στην Δέσποινα Πλατανάκη

admin

ΔΤ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 28 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑ 2021-2025

admin

Leave a Comment