Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ  ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ  ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ο Ανοιξιάτικος καιρός , η εξασθένηση των βόρειων ανέμων και η ηλιοφάνεια συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η μαθητική παρέλαση στην Ιεράπετρα παρουσία πλήθους κόσμου που πλημμύρισε την οδό Δημοκρατίας για να καμαρώσει και να χειροκροτήσει  όλα τα τμήματα  που πήραν μέρος στην παρέλαση τιμώντας τους προγόνους μας που έπεσαν αγωνιζόμενοι για μια ελεύθερη Ελλάδα.

Ούτε αυτή τη φορά δεν παραβρέθηκε στην μαθητική παρέλαση της Ιεράπετρας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ ο μοναδικός εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων , ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Μανόλης Θραψανιώτης.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ιεράπετρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών, έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Ηρώων και τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία του ιερού κλήρου, των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών Σχολείων,  Προσκόπων, Οδηγών και Σωματείων με τις σημαίες τους . Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων,  και η κατάθεση  των στεφάνων.

 Η παρέλαση  ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. στην οδό  Δημοκρατίας  με τη συμμετοχή της Δημοτικής  Φιλαρμονικής,  του ΕΕΣ, μαθητών  Δημοτικών  Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων,  αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ομίλων, σχολών Κρητικών χορών,  προσκόπων, οδηγών κ.α.

Ο βουλευτής Λασιθίου κ Μανόλης Θραψανιώτης , έστειλε τις ευχές του σε όσες και όσους εορτάζουν  και  τα Χρόνια του Πολλά σε όλους τους Έλληνες.

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι διαχρονικό . Ο αγώνας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία ξεκίνησε τότε και κερδήθηκε με θυσίες πολλών Ελλήνων . Ο αγώνας μας σήμερα δεν θα πρέπει να είναι μόνο κόντρα σε εκείνα τα κράτη επιβουλεύονται την πατρίδα μας . Θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να ξεπεράσουμε με ενότητα και όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον για παράδειγμα  από την κλιματική αλλαγή και κάθε μεγάλη διεθνή κρίση», μας είπε μεταξύ άλλων ο κ Θραψανιώτης.

 «Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή για το έθνος μας, είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο και πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα για ελευθερία. Διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Ο ελληνικός λαός πολέμησε για το όνειρο μιας ελεύθερης πατρίδας. Και πολέμησε σε έναν αγώνα άνισο, με αναρίθμητες απώλειες και θυσίες. Όμως, τα κατάφερε και άλλαξε τη μοίρα του χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία του, χάρη στην αποφασιστικότητα και την ηθική του συγκρότηση. Αυτή τη γενναία ψυχή και το αγέρωχο ανάστημα του ελληνικού λαού, που έπεσε στις φλόγες του πολέμου για το ιδανικό της ελευθερίας, τιμούμε την 25η  Μαρτίου.

Ας χαραχθεί στη μνήμη και στις συνειδήσεις μας και ας γίνει οδηγός στα βήματά μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θωρακίσουμε την ανεξαρτησία μας και θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές ένα κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης, έναν κόσμο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αρχές και αξίες που αποτελούν αστείρευτη πηγή θάρρους, ευθύνης και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους με υγεία και ειρήνη», ευχήθηκε με τη σειρά του ο  δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ

admin

ΝΕΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΜΥΡΤΟΥ.

admin

Περιοδεία Κατερίνας Σπυριδάκη

admin

Leave a Comment