Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ Η ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ Η ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το πολύπαθο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Κρήτη, με πρώτο σταθμό στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, στο πολύπαθο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, πάνω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί ξανά γκρίζα σύννεφα  μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις η κλείσιμο Νοσοκομείων,  σε περιοχές όπως ο Νομός Λασιθίου , όπου λόγω της διασποράς των αστικών κέντρων, της γεωμορφολογίας και του κακού οδικού δικτύου, λειτουργούν 4 δευτεροβάθμια  διασυνδεδεμένα  νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να περάσει δυο μηνύματα προς τους Έλληνες πολίτες και προς την κυβέρνηση. Παρότρυνε τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το αποφασίσουν και να εμβολιαστούν  χωρίς σκεπτικισμό και συνέχισε σε αυστηρό τόνο προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας στον πρωθυπουργό να μην τολμήσει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις η ακόμα και σε κλείσιμο Νοσοκομείων , όπως το πολύπαθο Νοσοκομείο  της Ιεράπετρας, αλλά να τα ενισχύσει και να τα στελεχώσει με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά , βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας  στη χώρα μας. Τα λάθη, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί , η αλαζονεία, ο πολιτικός καιροσκοπισμός και όλα αυτά μαζί, συνετέλεσαν στο να βρεθούμε για  άλλη μια φορά, ενώ μας έλεγαν πως είμαστε στο τελευταίο μίλι, σε μια ανοικτή λεωφόρο αγωνίας.

Τούτη την ώρα θέλω να στείλω ένα βασικό μήνυμα από την Κρήτη…

 Εφόσον η πανδημία είναι εδώ, έχουμε όλοι μας μια βασική υποχρέωση, πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους συνανθρώπους μας.  Να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και να αξιοποιήσουμε ένα από τα βασικά όπλα που μας δίνει η επιστήμη, δηλαδή το εμβόλιο. Καλώ για άλλη μια φορά τους πολίτες,  να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω από εδώ , από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι προς την κυβέρνηση… Να μη τολμήσει να προχωρήσει σε αυτό τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω πανδημίας, συγχώνευσης  η κλεισίματος Νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού. Έπρεπε τουλάχιστον από αυτή την πανδημία να έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Δημόσια Νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση  και όχι αποδυνάμωση.

Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές και οι πολίτες μαζί με εμάς,  δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις καταστροφικές ιδεοληπτικές πολιτικές να πραγματοποιηθούν. Είναι η ώρα της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς, είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης , και η ώρα του αγώνα , για να δυναμώσουμε το ΕΣΥ,  τις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας, το κοινωνικό κράτος,  και για να κτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και δυνατό», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου επισκέφτηκε τα τρία εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν καθημερινά, έχοντας ξεπεράσει τις 24000 εμβολιασμούς εκ των οποίων οι 12500 είναι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί και με τις δυο δόσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε στο προαύλιο του Νοσοκομείου , τους Συλλόγους Εργαζομένων και Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και είχε μια  εκτενή -καίρια περιγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Κρήτης από το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση  Καλαντζάκη, απαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θετικά σε όλα τα  καυτά ζητήματα,  που του έθεσαν οι θεσμικοί φορείς , αφήνοντας σαφείς υποσχέσεις για υποστήριξη  σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε με τη συνοδεία του στο κέντρο και στον παραλιακό πεζόδρομο της Ιεράπετρας, όπου έγινε δεκτός  με εγκαρδιότητα από διερχόμενους πολίτες που δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν με τη μάσκα στο πρόσωπο και  την σπορ ενδυμασία του.

Λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τους φορείς του Νομού στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο   Νικόλαο.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κίνημα Αλλαγής Λασιθίου: Επιτακτική η ανάκληση και προετοιμασία των δασικών χαρτών

admin

Τραυματισμός 60χρονης Ιταλίδας πεζοπόρου σε ημιορεινή  περιοχή του  Βάι Σητείας.

admin

ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

admin

Leave a Comment