Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΕΒΑΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Φωτιά έχουν βάλει  στον χώρο των Νοσοκομείων του Ν Λασιθίου οι  τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη,  που έγιναν σε Πανελλαδικό συνέδριο για την οικονομία στην  υγεία στην χώρα μας.

«Ο  υπουργός  Υγείας κ Πλεύρης φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι έχει βάλει στο στόχαστρο την υγεία στο νομό Λασιθίου. Ξεκινά άμεσα όπως είπε, πιλοτικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών υγείας στη χώρα μας, από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Λασίθι όπου το ανέφερε ως κακό παράδειγμα με δεδομένα τα τέσσερα νοσοκομεία που διαθέτει. Αφήνει εκτός υπολογισμού και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν του τα πληθυσμιακά, αναπτυξιακά , μορφολογικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, όπως αυτό των τεσσάρων πόλεων και το άθλιο οδικό δίκτυο όπου παρόλες τις υποσχέσεις παραμένει ίδιο και απαράλλακτο. Θα πρέπει να αντιληφθεί η παρούσα Κυβέρνηση ότι το Γεν. Νοσοκομείο Ιεράπετρας,  άντεξε στα μνημόνια που μετά έγιναν θεσμοί, άντεξε στην πρωτόγνωρη πανδημία του κορονοϊού , χάριν των άοκνων προσπαθειών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και από τις αλλεπάλληλες πιέσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Είναι ξεκάθαρο πλέον όσο ποτέ, ότι ανοίγεται διάπλατα η πόρτα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, καταργείται το Ε.Σ.Υ ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την επόμενη μέρα των δηλώσεων Πλεύρη, αναρτήθηκε πινακίδα σε μεγάλο κτίριο της Ιεράπετρας, όπου αναφέρει, προσεχώς Ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Στην Ιεράπετρα όμως υπάρχουν και εκφραστές αυτών των πολιτικών αποφάσεων για τις οποίες είναι έτοιμοι να δώσουν συχωροχάρτι, στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και δεν είναι άλλοι από τα στελέχη της Δημοτικής μας αρχής όπου σχεδόν σιωπηρά εξαφανίζονται το τελευταίο καιρό. Κινούνται τάχα μου δήθεν με το σύνθημα ‘’όλοι μαζί για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας’’ αλλά ο ψωριάρης χώρια. Ο ψωριάρης δεν είναι άλλος από την υγεία στην Ιεράπετρα όπου εντέχνως και με πρόφαση την διαφωνία τους με την διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας, απείχαν παντελώς από το σχεδιασμό και τις πολιτικές αποφάσεις που λάμβαναν εδώ και μήνες οι υπουργοί της Κυβέρνησης», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Πλεύρη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης , «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ Αργύρης Πανταζής.

Κλείσιμο Νοσοκομείων, περιορισμό της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων στα νοσήλια που οφείλει να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, περιορισμό των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα στη βάση δεικτών ποιότητας και χορήγηση των φαρμάκων νέας τεχνολογίας μόνο στους ασθενείς που πληρούν το προφίλ της μέγιστης αποτελεσματικότητάς τους κι αυτό μετά τη διαπραγμάτευση της τιμής τους, περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για την υγεία που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, ενόσω καταρτίζεται ο χάρτης υγείας για τη χώρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, στην Αθήνα.

Με τις επερχόμενες αλλαγές, όπως είπε, θα δημιουργηθούν «ισχυρές δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλες, που θα αλλάξουν χαρακτήρα», ενώ στη συνέχεια ως παράδειγμα ανέφερε ότι δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι.

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως στον νέο Χάρτη Υγείας «καμία δομή δεν κλείνει αλλά αντιθέτως με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμιστούν και η κάθε μία θα έχει τον χαρακτήρα σύμφωνα με τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών.»

                   ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΙΦΙΔΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ήταν κατηγορηματικός για την οργάνωση των αγώνων που θα συνεχίσει να δίνει ο λαός της Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο του ενώ δεν εξεπλάγη από αυτά που άκουσε από τον κ Πλεύρη.

«Δεν αιφνιδιαστήκαμε  από αυτά που ακούσαμε από τον κ Πλεύρη και από αυτά που περιέχει ο μπλέ φάκελος του. Το περιμέναμε ότι θα ξεκινούσε πιλοτικά  από την Κρήτη και από το Νομό Λασιθίου. Τα γνωρίζαμε  όλα και για αυτό το λόγο κινητοποιούσαμε τον κόσμο για να είναι σε εγρήγορση. Αυτή η μέθοδος με τις δηλώσεις του κ Πλέυρη και τον Νόμο της κ Γκάγκα έχουν έναν στόχο . Την συνεχώς κλιμακούμενη απογοήτευση του λαού ώστε να οδηγηθεί σε απάθεια. Εμείς δηλώνουμε ότι από αγώνες ο λαός της Ιεράπετρας γνωρίζει. Αυτό το οποίο έχει βάλει στόχο δεν θα  το έχει από εμάς. Σίγουρα  η κυβέρνηση δεν θέλει να  ξεκινήσει από την Ιεράπετρα ένας σπινθήρας  για να γίνει ανάφλεξη σε όλη την Ελλάδα. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να έχουμε ένα Νοσοκομείο αυτοδιοίκητο και πλήρες , το οποίο το έχει ανάγκη η Νοτιοανατολική Κρήτη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δε θα σταματήσουμε ποτέ να το διεκδικούμε», δήλωσε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπυλος.

Αναφορικά με το σχέδιο χρηματοδότησης του νέου ΕΣΥ από τον ΕΟΠΥ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό , ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος , γνωρίζοντας ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολύ μεγάλα συμφέροντα, μας είπε ότι , «η κυβέρνηση προσπαθεί με όλα  αυτά που σχεδιάζει να δημιουργήσει  χώρο  στον ιδιωτικό τομέα. Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από τους ιδιώτες. Σε αυτούς πιστεύει  και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Δημόσια Υγεία αποσύρεται από τον κρατικό προϋπολογισμό   και παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα έχει καλή τύχη στον ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του.

Σε όλα αυτά είμαστε αντίθετοι και σαν Σύλλογος και σαν Γεραπετρίτικη Κοινωνία  και δε θα τα δεχτούμε παθητικά . Η κυβέρνηση δεν πιστεύω ότι θα τολμήσει να τα εφαρμόσει προεκλογικά. Το προετοιμάζει για να το εφαρμόσει αν επανεκλεγεί στην επόμενη θητεία της», πρόσθεσε ο κ Μαμαντόπουλος.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Στην τελευταία συνάντηση που είχε με την κ Γκάγκα στο Υπουργείο Υγείας αντιπροσωπεία απο την Ιεράπετρα με επικεφαλής τον  δήμαρχο κ Θεοδόση Καλαντζάκη, είχε ξανα τεθεί το θέμα της κατασκευής ενός νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου στο γεωγραφικό κέντρο του Ν Λασιθίου.

«Η κ Γκάγκα το απέρριψε και μας είπε να βρούμε εμείς τα χρήματα για το συζητήσουμε. Εμείς υποδείξαμε και τον χώρο που διαθέτουμε , έχουμε και τα σχέδια  από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, για να ζητήσουμε από το  Ίδρυμα Νιάρχος να μας χαρίσει αυτό το σχέδιο. Όταν της είπαμε ότι χρειάζονται 80 εκατ. ευρώ  ενοχλήθηκε  ενώ έχουν δαπανηθεί πάρα πολλά χρήματα σε άλλους τομείς», κατέληξε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ενώ μας αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων στην Ιεράπετρα μετά τις γιορτές.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κύριε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

admin

Γενική Συνέλευση Μετόχων Εταιρίας «Βι.Πα. Ιεράπετρας Α.Ε.»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Δήμαρχο Ιεράπετρας 

admin

Leave a Comment