Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΥΟΥ ERASMUS+  ΟΛΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 5η συνάντηση για το διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA229, με τίτλο FUSION, στην Μπελφόρτ (Belfort) της Γαλλίας και συγκεκριμένα στο Λύκειο Condorcet, την   περίοδο   28   Φεβρουαρίου   ως   και   4   Μαρτίου   2022,   με   25   καθηγητές   από   όλες   τις συμμετέχουσες χώρες, Τουρκία,  Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, Β. Μακεδονία και Ισπανία.

 Στο πλαίσιο   της   διάχυσης   καινοτόμων   διδακτικών   πρακτικών   στην   ευρύτερη   εκπαιδευτική κοινότητα, διενεργήθηκαν επιμορφώσεις στη δημιουργία ιστολογίου (blog) με την χρήση του λογισμικού  WIX,   στις εφαρμογές που σχετίζονται με την επεξεργασία φωτογραφιών όπως είναι οι apps photo collage, photo ediDng, be funky, in shot και phinsh 45mm.  Εφαρμογές οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα διδακτικά εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμη   υλοποιήθηκε  επιμόρφωση   στη   δημιουργία   και   χρήση   των  escape  games  μέσω   της εφαρμογής  genially, με ειδικότερη εφαρμογή στη Λογοτεχνία.

 Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αποστολή δημιούργησε ένα escape game με θέμα τον Ερωτόκριτο. Ενα σημαντικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας ήταν η γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης της νοοτροπίας και της κουλτούρας   της   οικοδέσποινας   χώρας.   Ιδιαίτερη   έμφαση   δόθηκε   στην   γνωριμία   με   την γαστρονομία   της   περιοχής.   Στο   πλαίσιο   αυτό,   μαθητές   του   σχολείου   μας   μύησαν   στην παραδοσιακή κουζίνα μέσω από την παρουσίαση αλλά και την γευσιγνωσία ενός ντόπιου προϊόντος   με   ονομασία   προέλευσης,   του   κατσικίσιου   τυριού  comte.   Ακόμη, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο παρασκευής gingerbread στον παραμυθένιο χώρο του Palais du pan d’epices  (Palace of  Gingerbread) Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, γλυκό ψωμί, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στην περιοχή, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Επιπλέον, οι αποστολές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο Cristel, στο οποίο παράγονται αντικείμενα που έχουν σχέση με την κουζίνα και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής τέτοιων   αντικειμένων.

  Ιδιαίτερο   ενδιαφέρον  παρουσίασε και   η   επίσκεψη   στο  μουσείο   της Pegeut, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να «ταξιδέψουν» στον χρόνο μέσα από τα μοναδικά εκθέματα της έκθεσης. Οι επισκέψεις στο μουσείο Ιστορίας και Μοντέρνας Τέχνης, στο κάστρο τη πόλης έγιναν με έναν ιδιαίτερα παιγνιώδη τρόπο καθώς οι συμμετεχουσες  και οι συμμετέχοντες  χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, την εφαρμογή AcDon Bound κάνοντας την περιήγηση στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης ενδιαφέρουσα και μοναδική.   Η συνάντηση ολοκληρώθηκε και με την επίσκεψη   στην   γραφική   πόλη  Colmar,   στην   οποία   οι   αποστολές   είχαν   την   ευκαιρία   να απολαύσουν το μοναδικό τοπίο, να κάνουν βόλτες στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να φωτογραφηθούν στην Μικρή Βενετία (Pexte Venice).

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως μόνο οφέλη μπορεί κανείς να αποκομίσει από μια τέτοια «πολυπολιτισμική» συνεργασία.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 13.5.2022 

admin

Ποια καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν από αύριο και για 14 ημέρες

admin

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί και 32 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου γεμάτο παιδιά

admin

Leave a Comment