Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Φρόντιζαν με πραγματική αγάπη τα οικόσιτα τους ζώα, γιατί από αυτά εξυπηρετούσαν τρείς οικογένειες, επιδιώκοντας να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους βιολογικά αβγά , κοτόπουλα , πετεινούς,  κουνέλια και γαλοπούλες.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναγκάστηκαν να λείψουν από το σπίτι τους για λίγο και επιστρέφοντας αντίκρυσαν μια φρικιαστική εικόνα,  που τους λύγισε  και τους έστειλε  με ταχυκαρδία στον καρδιολόγο.

Οι περισσότερες  γαλοπούλες του εκτροφείου τους,  είχαν φαγωθεί , είχαν πνιγεί και είχαν διαμελιστεί από δυο άγνωστα σκυλιά , τα οποία είχαν μπεί στην περιφραγμένη ιδιοκτησία τους από  ένα πολύ στενό σημείο το οποίο άνοιξαν με τα πόδια τους.

Πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων, στην έξοδο της Ιεράπετρας προς Άγιο Νικόλαο, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι,  τα ίδια  άγνωστα σκυλιά , που δε μοιάζουν να είναι αδέσποτα, τους προξενούν την ίδια μεγάλη ζημιά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα πέρυσι και εφέτος.
«Πέρυσι τέτοιες μέρες μπήκαν ξανά στον περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο μας και μας έπνιξαν τα κουνέλια και τα κοτόπουλα μας. Πρόλαβα τα συγκεκριμένα σκυλιά  στο κοτέτσι μου, τα είδα αλλά δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους , γιατί  πιστεύω ότι δεν είναι αδέσποτα.

Την Τρίτη το μεσημέρι την ώρα που απουσιάζαμε με τη γυναίκα μου , που τα φροντίζει όλη μέρα, για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ένα φρέσκο αβγό και λίγο ντόπιο σπιτικό κρέας, μπήκαν και πάλι τα ίδια σκυλιά και μας κατασπάραξαν 9 μεγάλες γαλοπούλες που μεγαλώναμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μας γέμισαν το κτήμα με πούπουλα , αίματα και κομμάτια από τις σάρκες των οικόσιτων μας . Η καρδιά μας πήγε να σπάσει από τη στενοχώρια που πήραμε βλέποντας τα ζώα μας ξεσκισμένα  και διασκορπισμένα σε όλο το κτήμα. Η γυναίκα  μου έκλεισε αμέσως ραντεβού με τον καρδιολόγο της , γιατί την έπιασε ταχυκαρδία και φοβήθηκε μην πάθει  κάτι πολύ σοβαρό.

Σας καλέσαμε γιατί θέλουμε να μάθει ο ιδιοκτήτης αυτών των σκυλιών ,ότι θα καταθέσουμε μήνυση στο Δασαρχείο  και ότι θα πρέπει να τα περιορίσει  τα σκυλιά του στον δικό του χώρα με ασφάλεια ,  όπως κάνουμε κι εμείς με τα δικά μας, καθώς φαίνεται ότι τα αφήνει χωρίς φαγητό και τα σκυλιά αγριεύουν. Η Δημοτική Αστυνομία και το Δασαρχείο έχουν ήδη ενημερωθεί και  θα κάνουν την Πέμπτη ότι λέει ο Νόμος», μας είπε ο 73χρονος Γιώργος Μανιαδάκης, μεταφέροντας σε άλλο ασφαλέστερο χώρο όσα οικόσιτα ζώα είχαν απομείνει , φοβούμενος μην επιστρέψουν τα άγνωστα σκυλιά για να τα αποτελειώσουν.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Θέμα:  Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 30.6.2023 

admin

Φοιτήτρια από την Κρήτη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Θεσσαλίας με συμπτώματα κορωνοϊού

admin

Leave a Comment