Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος της Ιεράπετρας, πενθεί τον  αείμνηστο ξενοδόχο Νίκο Λαμπρινουδάκη, έναν από τους πρωτοπόρους και πρωτεργάτες της τουριστικής ανάπτυξης του Λασιθιώτικου Νότου, οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του Τουρισμού, πιθανότατα στο πρώτο 15θήμερο του Μάη, συνεχίζονται, χωρίς στο μεταξύ να έχει αλλάξει η εικόνα στη ροή των κρατήσεων που συνεχίζουν να έρχονται με το… σταγονόμετρο.

Κι ενώ τα μηνύματα από τους μεγάλους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Τουριστικής αγοράς, είναι πολύ θετικά σε επίπεδο προθέσεων διακοπών με επίκεντρο την Κρήτη που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών , στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, τίποτα δεν στοιχειοθετεί  μέχρι στιγμής, την αισιοδοξία που υπάρχει από διάφορες τουριστικές πηγές στην ενδοχώρα και στο εξωτερικό.

«Οι κρατήσεις που έρχονται μέχρι και σήμερα είναι ελάχιστες. Τίποτα δε θυμίζει τα προηγούμενα χρόνια , όπου στα μέσα του Μάρτη γνωρίζαμε τα πάντα αναφορικά με την τάση , την άνοδο η την πτώση της σαιζόν που πλησίαζε λίγο πριν το Πάσχα.

Εμείς πάντως χωρίς να έχουμε καμιά διαβεβαίωση ότι θα έχουμε επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι προετοιμαζόμαστε κανονικά, σαν να πρόκειται να ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα. Κάνοντας λογικές εκτιμήσεις και ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, υπολογίζουμε ότι θα ανοίξουμε κατά τις 15 Μαίου, με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που συνεχίζουν να χτίζουν και να ανακαινίζουν τα κτήρια τους, υπάρχουν ξενοδόχοι που συνεχίζουν τις απαραίτητες συντηρήσεις των εγκαταστάσεων τους και όλοι μαζί ασχολούνται με τη σωστή στελέχωση των τμημάτων τους , ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα , την ημέρα που θα ανάψει το πράσινο φώς , για να ανοίξουμε και να δεχτούμε τους πρώτους εφετινούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας καθώς και άλλων έμπειρων παραγόντων της τουριστικής αγοράς, η νέα σαιζόν αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός που έχει γίνει, δείχνει ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να πλησιάσει στο 50% της τουριστικής κίνησης του 2019. Θυμίζω ότι πέρυσι το καλοκαίρι , η κίνηση των ξενοδοχείων της Ιεράπετρας κατά μέσο όρο κυμάνθηκε γύρω στο 25% του 2019.

Σίγουρα όλοι μας κάνουμε θετικές σκέψεις για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς ,το συντομότερο δυνατόν  και πιστεύουμε ότι τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα , όπως κάναμε και πέρυσι , διατηρώντας ασφαλές το προσωπικό μας και φιλοξενώντας επισκέπτες που εκτός του διαβατηρίου τους , θα συνοδεύονται και από κάποιες βεβαιώσεις ότι δεν είναι φορείς της covid 19  , ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σωστά χωρίς να γίνουμε εστίες μετάδοσης της πανδημίας, σε μια περιοχή που μέχρι τώρα θεωρείται από τις πιο καθαρές περιοχές της Ελλάδας», μας είπε ο πρόεδρος της ένωσης  Ξενοδόχων Ιεράπετρας και νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Κανείς ξενοδόχος στην Ιεράπετρα δεν θέλει να συζητήσει το αρνητικό σενάριο στην αντιμετώπιση της πανδημίας που θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση , λόγω μιας πιθανής εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, στην ακραία απόφαση  της διατήρησης του γενικού lockdown και το καλοκαίρι,  με κλειστά τα ξενοδοχεία , την εστίαση και το λιανεμπόριο.

«Σε ότι μας αφορά, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε . Ότι τα ξενοδοχεία είναι φτιαγμένα έτσι για να λειτουργούν . Πέρυσι υπολειτούργησαν σε ποσοστό 25%. Αν συνεχιστεί αυτό και την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο , από τον ερχόμενο χειμώνα , στον ξενοδοχειακό κλάδο  της περιοχής μας ,  αλλά και σε  όλη την Κρήτη,  θα  υπάρξουν διαλυτικά φαινόμενα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο του Τουρισμού. Δε νομίζω όμως ότι θα αφεθούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Πάντως η υγειονομική κρίση από τον Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να «φρενάρει» απότομα την εκρηκτική άνοδο που έδειχναν όλα τα στοιχεία ότι  θα επιτύγχανε ο Τουρισμός της Ιεράπετρας, το περασμένο αλλά και το εφετινό  καλοκαίρι, με δυο νέες, ολοκαίνουργιες  «πεντάστερες» μονάδες, να προστίθενται στις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής,  που φιλοδοξούσαν να ανεβάσουν και ποσοτικά και ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της πανέμορφης Νύμφης του Νότιου Κρητικού πελάγους.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΠΑΖΩΝ

admin

admin

ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment