Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ»  ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά  της Ιεράπετρας, κύλησε η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που είναι καλοδεχούμενη από όλους και κυρίως από τους αγρότες του Ν. Λασιθίου, που περίμεναν πάρα πολύ καιρό τον χειμώνα να έρθει.

Χιονοπτώσεις είχαμε από το βράδυ της Κυριακής στις ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 650 μέτρα ανατολικά της Ιεράπετρας και πάνω από τα 600 μέτρα στα δυτικά .

Αδύναμες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Ανατολή  την Καλαμαύκα τη Θρυπτή και το Ορεινό ενώ πολύ πυκνότερες χιονοπτώσεις είχαμε πάνω από τον Χριστό και κυρίως μέσα και πάνω από το Σελάκανο, όπου έγινε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Λέσχης Τετρακίνησης Ιεράπετρας,  προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας κτηνοτρόφος το αυτοκίνητο του οποίου είχε κολλήσει στο παγωμένο χιόνι του Σελάκανου, από όπου είχαν αναχωρήσει έγκαιρα οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου πριν το οδόστρωμα γίνει επικίνδυνο το βράδυ της Κυριακής .

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και της Λέσχη Τετρακίνησης που μας βοήθησαν να απεγκλωβίσουμε από το Σελάκανο τον κτηνοτρόφο που είχε κολλήσει στο παγωμένο χιόνι με το αυτοκίνητο του. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο που τα αποκαταστήσαμε και είμαστε πάντα σε επιφυλακή για ότι χρειαστεί μέχρι να περάσει η κακοκαιρία. Όλα τα σχολεία του Δήμου  Ιεράπετρας λειτούργησαν κανονικά εκτός από το Δημοτικό Σχολείο των Μαλλών όπου δεν κατάφερε να φτάσει ο δάσκαλος με το αυτοκίνητο  του», μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας κ Νεκτάριος Παπαδάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Απεργία ΠΝΟ: Πιθανή η παράτασή της και ο αποκλεισμός των νησιών για όλη την εβδομάδα

admin

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

admin

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΝΟΥΝ VROOM ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

admin

Leave a Comment