Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΣΠΕΙΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Καθημερινά σχεδόν καταγγέλλονται στην Αστυνομία, στο Δασαρχείο και στα ΜΜΕ της  Ιεράπετρας, κλοπές αγροτικών προϊόντων  και εφοδίων από θερμοκήπια και αποθήκες, με την πολιτεία προς το «παρών» να μη μπορεί να δώσει ένα τέλος στην ανασφάλεια που νοιώθουν οι απροστάτευτοι αγρότες  στην ύπαιθρο, συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Μετά τα απανωτά περιστατικά κλοπής πρώιμων  κηπευτικών από  θερμοκήπια στο Κάτω Χωριό,  στο Στόμιο και τον κάμπο της Ιεράπετρας, οι θρασύτατες σπείρες των κλεφτών, «χτύπησαν»  ξανά λίγο πριν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πολύ κοντά στην δυτική  περίμετρο της Ιεράπετρας στη θέση «Μπουντούλες», αφαιρώντας αυτή τη φορά από  δυο αγροτικές αποθήκες, όλα τα  πανάκριβα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, δύο ανυποψίαστων παραγωγών, που ανακάλυψαν την κλοπή πηγαίνοντας στα θερμοκήπια τους τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.

«Ήρθα το πρωί της Δευτέρας στο θερμοκήπιο,  για να ταϊσω τις κότες μου και ανοίγοντας την αποθήκη μου, βρήκα ένα δοχείο λιπάσματος άδειο σε ένα σημείο που δεν το συνηθίζουμε. Ενώ έφυγα στη συνέχεια να πάω στο γεωπόνο μου, τηλεφώνησα στην κόρη μου αν χρειάζεται λίπασμα(Βόρειο) να της αγοράσω για να λιπάνουμε τις πιπεριές που έχουμε φυτέψει. ‘’Μα έχουμε στην αποθήκη’’ μου απάντησε εκείνη, πριν της πώ ότι μόλις βρήκα άδειο το συγκεκριμένο  δοχείο στη μέση της  αποθήκης. Τότε κατάλαβε εκείνη,  ότι μας έκλεψαν και ήρθαμε αμέσως πίσω στο θερμοκήπιο για να  διαπιστώσουμε ότι πράγματι   μας είχαν κλέψει όλα τα γεμάτα τσουβάλια και τα δοχεία με τα ακριβά λιπάσματα καθώς και τις μεγάλες συσκευασίες των ακριβών φυτοφαρμάκων», μας είπε ο  αγρότης κ Γιώργος Κουτσελάκης.

«Μου έχει κάνει εντύπωση , ότι βρήκαν  αυτή την αποθήκη που βρίσκεται 70 μέτρα μακριά από το δρόμο, χωρίς να ακουμπήσουν την πρώτη αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο, καθώς γνώριζαν μάλλον ότι,  εκεί  αποθηκεύουμε μόνο τις άδειες πλαστικές κλούβες.

Σίγουρα αυτοί που ήρθαν εδώ τη νύχτα με το φεγγάρι,  ήξεραν που υπήρχει η αποθήκη με  τα ακριβά εφόδια. Είμαι σίγουρος ότι προσέγγισαν το χώρο από το διπλανό ακαλλιέργητο  λιόφυτο, φτάνοντας κοντά στην αποθήκη με  κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο φόρτωσαν τα κλοπιμαία», προσθέτει ο κ Γιώργος Κουτσελάκης, δηλώνοντας ανήμπορος να αντιμετωπίσει μόνος του τις σπείρες των κακοποιών.

«Γνωρίζω ότι έχουμε στην Ιεράπετρα τον τελευταίο καιρό πάρα πολλά κρούσματα κλοπών κηπευτικών και εφοδίων. Αλλά εμείς οι αγρότες  δε μπορούμε να γίνουμε και αγροφύλακες  για να φυλάσσουμε την περιουσία μας.  Είμαστε κουρασμένοι  και ταλαιπωρημένοι αγρότες και δε μπορούμε να κοιμούμαστε τη νύχτα στα χωράφια μας για να μην μας κλέψουν. Αυτό είναι απαράδεκτο και είναι δουλειά της συντεταγμένης πολιτείας, όχι δική μας…», καταλήγει αγανακτισμένος ο κ Γιώργος Κουτσελάκης.

 Λίγο πιο πέρα ένας άλλος αγρότης μας καταγγέλλει άλλο ένα πρόσφατο κρούσμα κλοπής .

«Εκτός από τα σπίτια μας που τα έχουν ανοίξει σχεδόν όλα τα δυο τελευταία χρόνια, δεν μας έχουν αφήσει στις αποθήκες μας  αγροτικά εργαλεία και εφόδια. Προχθές αγόρασα μια ζυγαριά που τη χρειαζόμουν στη συσκευασία των κηπευτικών και πριν προλάβω να ζυγίσω ένα κιλό προϊόντος ήρθαν , άνοιξαν την αποθήκη μου και την πήραν άθικτη», μας είπε ο αγρότης κ Παναγιώτης Αγγελάκης.

Λίγο πιο κάτω από τις «Μπουντούλες», στην περιοχή όπου είχαν κλέψει  τις ντομάτες από το θερμοκήπιο του κ Κώστα Στρουμπάκη, τον περασμένο   μήνα ,  προχθές λίγο μετά την κλοπή στο θερμοκήπιο του κ. Γιώργου Κουτσελάκη, πιθανότατα η ίδια σπείρα, άνοιξε την αποθήκη του θερμοκηπίου του αγρότη κ Γιάννη Γαροφαλάκη, κλέβοντας και από εκεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούσε το θύμα στις καλλιέργειες του.

«Τις τελευταίες μέρες σε αυτήν την περιοχή δυτικά της πόλης,  έχουμε πάρα πολλά κρούσματα κλοπών σε αγροτικά εφόδια και φυτοφάρμακα. Το θράσος τους είναι απύθμενο , από τη στιγμή που εκτός από τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα,   οι σπείρες, κλέβουν και τον καρπό του κόπου των παραγωγών πάνω από τα φυτά, λίγο πριν τη συγκομιδή. Εμείς οι αγρότες είμαστε απροστάτευτοι.  Η αστυνομία δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται για να  αστυνομεύσει όλες τις περιοχές της Ιεράπετρας. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα», συμπληρώνει ο κ Μιχάλης Βιαννιτάκης, ένας γείτονας αγρότης των θυμάτων στα δυτικά του Κοιμητηρίου της Ιεράπετρας.

Σε όλα αυτά που μας περιγράφουν οι αγρότες στη διάρκεια της περιοδείας μας δυτικά της πόλης , προσθέτουν και τον πνιγμό δεκάδων οικόσιτων ζώων από  αγέλες αδέσποτων σκυλιών, ζητώντας από το Δήμο Ιεράπετρας που έχει από το Νόμο την ευθύνη της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων, να τους αποζημιώσει για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα  οικόσιτα ζώα που έχουν χάσει, αν και τα είχαν σε περιφραγμένους ιδιόκτητους χώρους.

Related posts

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

admin

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

admin

Leave a Comment