Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς παρουσίασε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ Ιωάννης (Μαρίνος) Γαϊτανάκης , συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του δημοτικό αστυνομικό κ Πέτρο Περάκη.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Γαϊτανάκης παρέδωσε στον κ Καλαντζάκη γραπτά  τον απολογισμό του έργου της Υπηρεσίας  του για το 2020 ενημερώνοντας τον και για τρέχοντα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας κατά το έτος 2020 , επέδειξε πλούσιο και πολυδιάστατο έργο στους τομείς δράσης της. Σημείο αναφοράς αποτέλεσαν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, για τα οποία η Δημοτική   Αστυνομία   επιφορτίστηκε   με   σημαντικό   βάρος.   Παρά   τις   πρωτόγνωρες συνθήκες   που   διαμορφώθηκαν   λόγω   της   πανδημίας,   η   Δημοτική   Αστυνομία  Ιεράπετρας στελεχωμένη μόνο με δύο άντρες, πραγματοποίησε πάνω από 5.000 ενέργειες για διάφορα θέματα καθημερινότητας.

Συνοπτικά οι ενέργειες της Υπηρεσίας για το έτος 2020:

 Διεκπεραιώθηκαν 1.145 επίσημες καταγγελίες και υποθέσεις. Διεκπεραιώθηκαν 660 έγγραφα πρωτοκόλλου.  Επιδόθηκαν 146 έγγραφα Δημοτικών ή άλλων υπηρεσιών.  Πραγματοποιήθηκαν 120 γνήσια της υπογραφής  κατ’ οίκον σε κινητικά ανήμπορους δημότες της Ιεράπετρας.  Έγιναν 152 Μεικτά Συνεργεία Ελέγχου με το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας. Διεκπεραιώθηκαν 166 καταγγελίες καθαριότητας.  Εξετάστηκαν 270 καταγγελίες για ζώα συντροφιάς.  Απομακρύνθηκαν 77 εγκαταλελειμμένα οχημάτων από το οδικό δίκτυο της πόλης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δόθηκε έμφαση και προτεραιότητα στη σωστή και γρήγορη ενημέρωση του κοινού, που πάντα γινόταν με συστηματικό τρόπο. Συνολικά ενημερώθηκαν επίσημα πάνω από 1.000δημότες και πάνω από 200 επιχειρήσεις σχετικά με τα ισχύοντα μέτρα, την απαγόρευση και τους όρους μετακίνησης κλπ.  Πραγματοποιήθηκαν   2.500   έλεγχοι   σε   οχήματα,   πεζούς,   καταστήματα,   παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικούς κλάδους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α. Πραγματοποιήθηκαν περιπολίες νυχτερινές ώρες, σε Κυριακές και Αργίες, με σκοπό την προστασία   της  δημοτικής  και   δημόσιας  περιουσίας  και  την  περαιτέρω  εμπέδωση  του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 Διαμοιράστηκαν είδη προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) σε πολίτες και ευπαθείς ομάδες και τέλος ενημερώθηκαν οι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες με επίσημα έντυπα οδηγιών στη γλώσσα τους, μετά από αναζήτηση από τις Πρεσβείες τους.

 «Στους δύσκολους καιρούς που   διανύουμε   η   παρουσία   και  η   προστασία   της   Δημοτικής   Αστυνομίας   κρίνεται   πιο απαραίτητη από ποτέ. Το   πολυδιάστατο   έργο   της   δικαιώνει   την   απόφαση   της   Δημοτικής   Αρχής   για   την επαναλειτουργία,   τη   στελέχωση   και   τη   διαρκή   στήριξη   της   Δημοτικής   Αστυνομίας Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε   να   στηρίζουμε   την   προσπάθεια   της   Υπηρεσίας   για   στελέχωση   με   νέο προσωπικό   και   απόκτηση   νέου   υλικοτεχνικού   εξοπλισμού   με   προτεραιότητα   στην πρόληψη και όχι στην καταστολή και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών στα πλαίσια της καθημερινότητας. Ευχαριστώ   τον   προϊστάμενο   του   τμήματος,   κ.   Ιωάννη   Γαϊτανάκη,   και   τον   δημοτικό αστυνομικό, κ. Πέτρο Περάκη, για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους δημότες και  για την αδιάλειπτη προσπάθειά τους για τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΤΣΙΦΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

admin

Ανακοινωθέν Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων Κρήτης

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ

admin

Leave a Comment