Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ         ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Αναβρασμός επικρατεί στο Ν Λασιθίου λόγω των επικείμενων  αλλαγών που θα επιφέρει  το Υπουργείο Παιδείας στα τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του πιο αδικημένου Νομού της Κρήτης.

Για το σκοπό αυτό η αντιπεριφερειάρχης Ν. Λασιθίου  κ Πελαγία Πετράκη είχε συγκαλέσει αργά το μεσημέρι της Δευτέρας   ευρεία σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, για να δρομολογηθούν  οι διεκδικήσεις  των Λασιθιωτών πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το  Υπουργείο Παιδείας.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από την κ  Πελαγία Πετράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, οι δήμαρχοι Σητείας , Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, κ.κ. Θοδωρής Πατεράκης, Αντώνης Ζερβός και Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου κ Θωμάς Χαριτάκης και του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης,  καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ Γιώργος Μπαρμπούνης.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με  τον υπουργό Παιδείας κ Γαβρόγλου, μιας επιτροπής που θα αποτελείται από τους δυο  βουλευτές την αντπεριφερειάρχη τους δημάρχους και τους φορείς του Ν Λασιθίου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αλλαγές που ετοιμάζονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Από τη στιγμή που δεν θα συγχωνευτούν το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης και απλά θα ανωτατοποιηθεί το ΤΕΙ, η θέση μας στο ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη είναι,  να αναπτυχθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση ισόρροπα και ισότιμα σε όλο το Ν Λασιθίου που έχει υστερήσει και τα τμήματα που θα λειτουργούν να είναι ενταγμένα στον ενιαίο σχεδιασμό της τριτοβάθμιας Παιδείας στην Κρήτη», μας είπε αμέσως μετά την σύσκεψη ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιώργος Καλλιντέρης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ Γιάννης Πλακιωτάκης μας είπε ότι , « το σχέδιο των  αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  πάσχει στη διαφάνεια, γίνεται χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το σχέδιο αυτό προωθείται από την κυβέρνηση μόνο για λόγους ψηφοθηρικούς.

Τα τμήματα του Ν. Λασιθίου πληρούν όλα τα  ακαδημαϊκά κριτήρια βιωσιμότητας και οι απόφοιτοι τους έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν και να βελτιωθούν . Αναφορικά με το τμήμα της Ιεράπετρας, εμείς ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση του προεδρικού διατάγματος που ορίζει την ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, το οποίο  θα  συνεργάζεται και θα συμπληρώνει το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας που θα  αποτελεί πλέον  έδρα σχολής», πρόσθεσε ο κ Πλακιωτάκης.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΝ Ο κ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, μετά τη σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, μας είπε ότι, «θα συνεδριάσει αρχικά η επιτροπή στήριξης της δημιουργίας τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα, θα ενημερωθεί την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο και αν οι απαντήσεις που θα πάρουμε στη συνάντηση που θα έχουμε τις επόμενες μέρες με τον κ Γαβρόγλου, δεν υπάρχει η προοπτική επαναλειτουργίας του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης που μα έχουν καταργήσει , τότε θα κατεβούμε σε κινητοποιήσεις.

Ο κ Γαβρόγλου γνωρίζει το αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας , για επαναλειτουργία του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης. Αν και αυτή τη φορά δεν πάρουμε σαφείς  θετικές απαντήσεις από τον ίδιο, θα κλείσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου επ΄ αόριστο και θα κατεβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα μας», δήλωσε στη «Νέα Κρήτη» ο κ Καλαντζάκης.

 Επειδή υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στον ενιαίο σχεδιασμό των σχολών και των τμημάτων της τριτοβάθμιας Τεχνολογικής εκπαίδευσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για ίδρυση  νέου τμήματος, η επαναλειτουργία  εκείνου που καταργήθηκε, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας  κ Αργύρης Πανταζής ζήτησε με επιστολή του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ηλία Νταραρά, να συγκαλέσει έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με καλεσμένους όλους τους φορείς για να αποφασιστούν  οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

«Ζητώ  άμεσα και πριν  την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 06/02/2019 τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, τα μελή του δημοτικού συμβούλιου να κληθούν σε μονοθεματική συνεδρίαση με συμμετοχή  φορέων του δήμου μας, με αντικείμενο τις τελευταίες  εξελίξεις όπως αυτές προκύπτουν μετά την συνεδρίαση των πρυτάνεων των ανώτατων ιδρυμάτων που έχουν  έδρα στην Κρήτη και την αποστολή σχετικής πρότασης τους στον Υπουργό παιδείας», αναφέρει ο κ Πανταζής στην επιστολή του.

Το θέμα  τελικά θα συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. της Τετάρτης, καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση του κ Πανταζή.

Related posts

Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις Κοινότητες της Ιεράπετρας

admin

Συνεδριάζει την Δευτέρα 27 Ιουνίου με σημαντικά θέματα το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης

admin

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

admin

Leave a Comment