Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΕΣΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Απώλειες αναμένεται να καταγράψει  συνολικά φέτος ο τουρισμός της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, αν και η τουριστική κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

« Ο Ιούλιος κοντεύει να τελειώσει με μεγάλες πληρότητες για τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας. Μη ξεχνάτε ότι περνάμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο Μάιος μας  πήγε πάρα πολύ άσχημα και ελπίζουμε ότι όσο περνά  ο χρόνος η κατάσταση θα φτιάχνει. Αυτή τη στιγμή πάμε καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε καλύτερα  στο μέλλον.

Στην Ιεράπετρα  παραδοσιακά έρχονται επισκέπτες κυρίως από Γερμανία Ρωσία  Πολωνία και γενικότερα από την κεντρική Ευρώπη.

Πάντως, ενώ τα ξενοδοχεία έχουν τώρα πολύ μεγάλες πληρότητες , τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα διαμερίσματα έχουν πολύ μικρές και για το λόγο αυτό δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος στην αγορά , στα τουριστικά καταστήματα , στις ταβέρνες και τα μπάρ. που καταγράφουν πολύ μεγάλη πτώση στο τζίρο τους», μας εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης  κ Γιώργος Βαρδάκης.

Στην τουριστική δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού ο ξενοδόχος κ Δημήτρης Λυδάκης μας περιγράφει την τουριστική κίνηση ως ελαφρώς μειωμένη.

«Εδώ στα νότια του Ν Λασιθίου η τουριστική κίνηση είναι ελαφρώς μειωμένη και δεν έχει σχέση με τη μεγάλη πτώση που λένε ότι καταγράφει ο τουρισμός στη Βόρεια Κρήτη.

Πρόβλημα όμως υπάρχει στις παραξενοδοχιακές επιχειρήσεις, ο τζίρος των οποίων έχει πέσει ίσως και πάνω από το -30%.

Η σαιζόν αν κλείσει έτσι όπως πάει τώρα τον Ιούλιο, θα είναι ικανοποιητική αλλά δεν θα είναι  όσο καλές ήταν οι δύο προηγούμενες .

Για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν με πολύ μικρές πληρότητες αλλά τώρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η κατάσταση θα  είναι πιο βελτιωμένη», μας λέει από τον Κουτσουρά ο ξενοδόχος κ Δημήτρης Λυδάκης.

Στην παραλία του Μακρύ Γιαλού το μεσημέρι της Πέμπτης αν και υπάρχει αρκετός κόσμος, οι ταβέρνες δεν έχουν κίνηση ενώ τα καφέ μπάρ έχουν μια κάποια κίνηση.

«Ξεκινήσαμε καλά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά μετά την πλημμύρα οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο τρόμαξαν τους κλασσικούς μας επαναλαμβανόμενους επισκέπτες , πολλοί από τους οποίους άλλαξαν προορισμό. Ως εκ τούτου η πτώση που καταγράφουμε εμείς στα καταστήματα εστίασης ξεπερνά το 30%. Χάσαμε τον ποιοτικό τουρισμό που είχαμε . Αυτοί που μας επισκέπτονται φέτος είναι μικρών οικονομικών δυνατοτήτων καθώς προσπαθούν να γευματίσουν με 12-15 ευρώ το ζευγάρι. Έχουμε Τσέχους , Σλοβάκους ,  και Ούγγρους στην πλειοψηφία τους.

Τα Σαββατοκύριακα πάμε καλύτερα γιατί μας υποστηρίζουν οι Έλληνες επισκέπτες από Ηράκλειο, Αθήνα και Ιεράπετρα.

Γενικά φέτος η σαιζόν είναι πολύ κακή» μας είπε  από το Μακρύ Γιαλό ο ιδιοκτήτης ταβέρνας κ Μιχάλης Τζεβελεκάκης

Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν μετά τις πλημμύρες του Απρίλη η Περιφέρεια και οι Δήμοι Σητείας και Ιεράπετρας, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη θεομηνία για να πάρει μπροστά στην ώρα της η «τουριστική μηχανή».

«Από την μεριά του Δήμου Σητείας, « κάναμε μεγάλες προσπάθειες να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που είχε υποστεί στις υποδομές της η περιοχή  του Μακρύ Γιαλού. Οι αποκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά έχουν προχωρήσει στο 90% περίπου και αυτό βοήθησε τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις του τουρισμού να ανοίξουν στην ώρα τους», μας είπε μεταξύ άλλων  ο αντιδήμαρχος Σητείας κ Νίκος Λαντζανάκης.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού από την πλευρά της Ιεράπετρας κ Μανόλης Βρυγιωνάκης μας είπε ότι,  «φέτος τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά αν και η σαιζόν ξεκίνησε με καλές προοπτικές. Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Αύγουστος και οι προσδοκίες για ανάκαμψη είναι πολύ χαμηλές πλέον. Οι επιχειρήσεις που είναι γύρω από τα ξενοδοχεία καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 30%. Αυτό έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια . Πέρυσι και πρόπερσι καταγράφαμε μια πορεία ανοδική, ενώ φέτος προσγειωθήκαμε ανώμαλα, αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής», κατέληξε ο κ Μανόλης Βρυγιωνάκης.

 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη, το Σάββατο 27 Ιουλίου, ξεκινάει το  4οΦεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης & την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

~   Εικαστικές εκθέσεις

Χώρος διεξαγωγής: Οθωμανικό Τέμενους Ιεράπετρας

Ø Από 27 / 07 έως 31 / 07:

Συμμετέχουν: Ζερβάκη Γεωργία, Θεοδωράκη Μαρίνα, Μαστοράκη Σοφία

Ωράριο λειτουργίας: 19.00 – 22.00 ( καθημερινά )

είδος εκθέματος: πίνακες ζωγραφικής

Ø Από 12 / 08 έως 18 / 08:

Συμμετέχουν: Φωνιαδάκη Σοφία

είδος εκθέματος: πίνακες ζωγραφικής

Ωράριο λειτουργίας: 19.00 – 22.30 ( καθημερινά ), Σαβ/κο 17 & 18 / 07: ( 11.00 –13.00 & 19.00 – 22.30 )

Ø Από 21 / 08 έως 25 / 08:

Συμμετέχουν: Αρώνη Θεονύμφη, Σκορδύλη Γιάννα

είδος εκθέματος: κόσμημα

Πατεράκης Κώστας, Σολυδάκης Μιχαήλ

είδος εκθέματος: πίνακες ζωγραφικής και ανακυκλώσιμα

Ωράριο λειτουργίας: 19.00 – 22.30 ( καθημερινά )

Ø Από 31 / 08 έως 5 / 09:

Συμμετέχουν: Ατσαλάκη Αθανασία

είδος εκθέματος: πίνακες ζωγραφικής και παρουσίαση βιβλίου με τίτλο ΄΄ΤΟ ΜΠΙΣΧΙΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ΄΄

Ωράριο λειτουργίας: 11.00 –13.00 & 18.00 – 22.00( καθημερινά )

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 παρουσίαση βιβλίου με τίτλο ΄΄ΤΟ ΜΠΙΣΧΙΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ΄΄

Ø Από 06 / 09 έως 11 / 09:

ΣυμμετέχουνLagache Morgane, Tzaros Alexandros

ü    06/09, ώρα έναρξης: 18.30 εισαγωγή στην αγγειοπλτική-εργαστήριο πυλού,

ü    07&08/09, ώρα έναρξης: 18,30, εργαστήριο-δραστηριότητες κεραμικής για παιδιά & ενήλικες, υπεύθυνος: Τσάρος Αλέξανδρος,

ü    09/09, ώρα έναρξης: 19.00, φιλοσοφικό εργαστήριο για παιδιά +4 με θέμα ΄΄τί σημαίνει να μεγαλώνουμε ΄΄, υπεύθυνη δράσης: κεραμικής και αφήγηση παραμυθιών :Lagache Morgane

Ø Από 13 / 09 έως 20 / 09:

Συμμετέχουν: Νταντή Ιωάννα

είδος εκθέματος: ψηφιδωτό

Ωράριο λειτουργίας: 18.00 – 22.00 ( καθημερινά )

 

Μουσικο χορευτικές εκδηλώσεις:

Ø     Κυριακή 15/9/2019, ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ ( λιμανάκι ), ώρα:19.30, καλλιτέχνες: Βαρδάκης Βαγγέλης  & Αβυσσινός Κωστής, σε συνοδεία απο τη Χορευτική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας ( υπεύθυνη διδασκαλίας: Κατερίνα Βαγγέλα ) & το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας

Ø     Σάββατο 21/9/2019, ΜΥΡΤΟΣ ( κεντρική πλατεία ), ώρα: 19.00, καλλιτέχνες: Βαρδάκης Βαγγέλης & Λαμπράκης Γιώργος,  Τσικαλουδάκης Σπύρος, Φραγκάκης Γιώργος & Λιτσα Τσικογιάννη

Ø     ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παρασκευή 27/9/2019, ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΄΄ΚΑΛΕΣ΄΄ – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ώρα: 19.30, καλλιτέχνες:Βαρδάκης Βαγγέλης  & Αβυσσινός Κωστής, σε συνοδεία απο τη Χορευτική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας ( υπεύθυνη διδασκαλίας: Κατερίνα Βαγγέλα )

Related posts

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ-ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

admin

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

admin

Leave a Comment