Image default
ΑΡΧΙΚΗ

«Πνίγηκε» ξανά η Κρήτη – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και ζημιές σε υποδομές – Φωτογραφίες

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ η Κρήτη, με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και πολλά αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί.

Ακόμη μία σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες την Κρήτη με τα προβλήματα στην περιοχή από την έντονη βροχόπτωση να συσσωρεύονται ξανά.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη Χερσόνησο, αφού στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμύρες σε πολλές περιοχές του συγκεκριμένου Δήμου και κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : CRETALIVE.GRΠλημμύρες από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και ζημιές καταγράφονται σε οδικό δίκτυο, οχήματα και υποδομές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, αρκετά οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στην περιοχή των Γουρνών ένα όχημα με αλάρμ, παρασύρθηκε μέχρι τη θάλασσα.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : CRETALIVE.GRΚακοκαιρία στην Κρήτη

Στο σημείο έλαβαν χώρα έρευνες για την πιθανότητα στο εσωτερικό του να υπήρχαν επιβάτες αλλά διαπιστώθηκε πως κανείς δεν επέβαινε σε αυτό.

«Κινδυνεύουν και πάλι άνθρωποι» δήλωσε στο cretalive o δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο οποίος επισήμανε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα. Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Συναγερμός και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δύναμη της αποτελούμενη από οκτώ οχήματα και τουλάχιστον 16 άνδρες επιχειρεί σε διάφορα σημεία.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : CRETALIVE.GRΖημιές σε αυτοκίνητα στην Κρήτη

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ αυλές και ισόγεια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα λάσπες και φερτά υλικά εμποδίζουν την πρόσβαση.

Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά

Η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με το ίδιο μέσο έχει επιστρατεύσει και βατραχανθρώπους της ΕΜΑΚ αφού γίνονται έρευνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, όπου πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχει αγνοούμενος αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. 

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων

Πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απεγκλωβίστηκαν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων δύο μητέρες με δύο παιδιά.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει λάβει περί τις 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση στους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Κλειστά τα σχολεία

Στη διάθεση του Δήμου Χερσονήσου βρίσκονται ήδη  μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης ενώ ο δήμαρχος Χερσονήσου έχε ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας.

Μάλιστα, αναμένεται να επικοινωνήσει και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις απαιτούμενες ενέργειες διαχείρισης της κρίσης.

Να σημειωθεί πως τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου παραμένουν κλειστά.

Related posts

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

admin

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ

admin

‘’Μαζί’’ στην διεκδίκηση για το νοσοκομείο.

admin

Leave a Comment