Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η Πασχαλινή αγορά της Ιεράπετρας κινείται σε κλίμα γιορτινό τις τελευταίες μέρες με το καταναλωτικό κοινό να έχει αρχίσει ήδη να κάνει τις πρώτες αγορές από τα καταστήματα δώρων , ένδυσης και υπόδησης, με τα παιδικά είδη και τα δωράκια για τα  βαφτιστήρια  να βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα  των νονών και να ακολουθούν τα ψώνια για τους μεγάλους.

Με την προοπτική ότι τα καταστήματα της καφεστίασης θα ανοίξουν στην 3 Μαίου έχει γεννηθεί  και η ανάγκη για τους καταναλωτές, να ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα τους μέσα στο πλαίσιο των απολύτως απαραίτητων λόγω της χαμηλής ρευστότητας που συνεχίζει να προβληματίζει όλα τα νοικοκυριά.

«Εμείς που επιχειρούμε τα τελευταία 30 χρόνια στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας , δεν έχουμε ξανα περάσει ποτέ τόσο δύσκολα με τόσο περιορισμένους τζίρους.

Παρόλα  αυτά  για το Πάσχα , προσπαθήσαμε να βάλουμε στα καταστήματα μας πολύ ποιοτικά προϊόντα όλων των κατηγοριών και για όλα τα βαλάντια. Είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι με ότι ενδιαφέρει τον καταναλωτή στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης. Έχει έρθει στον καταλληλότερο χρόνο  και  η εποχή να αλλάξουμε τη γκαρνταρόμπα μας αφού ο καιρός θα είναι το Πάσχα πάρα πολύ ζεστός και η εστίαση θα ανοίξει εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 3 Μαίου , ενώ ,  μετά από 11 μέρες θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που θα θελήσουν να βγούν μετά από την πολύμηνη κλεισούρα , θα αναζητήσουν να φορέσουν καινούργια ρούχα και παπούτσια.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έχει αυξηθεί η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας και οι καταναλωτές τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση της πανδημίας μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα κάνοντας τις πρώτες διερευνητικές αναζητήσεις σε ρούχα και παπούτσια που τους ενδιαφέρουν. Προηγούνται φυσικά οι αγορές των Πασχαλινών δώρων των ρούχων και των παπουτσιών για τα βαφτιστήρια  και ακολουθούν οι αγορές  για τους μεγάλους», μας είπε ο ταμίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ Απόστολος Παπαϊωάννου.

«Πιστεύω ότι  το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με το άνοιγμα της εστίασης , θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της επανεκκίνησης της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας που παραμένει στάσιμη τους τελευταίους μήνες.

Να σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις που έφτασαν μέχρι τα τέλη του Μάρτη χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα,  σκόρπισαν μόνο απογοήτευση στους συναδέλφους εμπόρους της Ιεράπετρας.  καθώς όχι μόνο δεν μπήκαν καθόλου έσοδα στα ταμεία των καταστημάτων , αλλά αντίθετα  προστέθηκαν και περισσότερα έξοδα», συμπλήρωσε ο κ Παπαϊωάννου.

 Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για να υπαχθούν οι έμποροι  στην 7η και τελευταία μάλλον επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης αρχίζει από τα 1000 ευρώ και φτάνει τις 100000 ευρώ.

Το ποσόν που θα διανεμηθεί στους δικαιούχους είναι 1 δις ευρώ. Θα μοιραστεί σε 300000 δικαιούχους από τους 700000 που το ζητούν . άρα θα μείνουν απέξω 400000 επιχειρήσεις.

ΚΡΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στο μεταξύ στον κλάδο των τροφίμων η αγορά της Ιεράπετρας λίγες μέρες πριν το Πάσχα , έχει διαμορφώσει πολύ χαμηλές τιμές στα φρούτα , στα  οπωροκηπευτικά, στα παραδοσιακά γλυκά και στο κρέας , με εξαίρεση τα αμνοερίφια που λόγω της αυξημένης ζήτησης παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με τις τιμές των τριών τελευταίων χρόνων.

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λασιθίου έχουν βοηθηθεί σημαντικά από  τις βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα που έδωσαν  τη δύναμη στη γή να πρασινίσει και το πλούσιο χορτάρι στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους της ανατολικής Κρήτης , να έχει αποτελέσει το συστατικό εκείνο, που διαμορφώνει την εξαιρετική ποιότητα και τη μοναδική γεύση  του κρητικού αμνοεριφίου αλλά ταυτόχρονα μειώνει και το κόστος παραγωγής αφού οι κτηνοτρόφοι δεν υποχρεώνονται να αγοράζουν πολλές ζωοτροφές για τα ζώα τους.

Οι καταναλωτές γνωρίζουν πλέον ότι τα κρητικά βότανα της πλούσιας  χλωρίδας του νησιού μας, φτιάχνουν τη μοναδική και διακριτή γεύση των ντόπιων αμνοεριφίων , που δε μπορούν να συγκριθούν με κανένα εισαγόμενο.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ   

Related posts

Στήριξη αλλιώς πάμε για επισιτιστική κρίση λένε αγρότες της Καστοριάς, τα 16 αιτήματα

admin

Γ. Πλακιωτάκης: Έργα προοπτικής και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της Ιεράπετρας

admin

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΜΠΛΕΤ ΛΑΣΙΘΙ

admin

Leave a Comment