Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Σητεία: Χείμαρροι οι δρόμοι έριξαν αυτοκίνητα στο λιμάνι – Απεγκλωβισμός τουριστών από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Μεγάλα προβλήματα και στη Σητεία από την ισχυρή βροχόπτωση που μετέτρεψε σε ορμητικούς χειμάρρους τους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετά βρέθηκαν μέσα στο λιμάνι. Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε καταστήματα, σπίτια, υποδομές, γραφεία και αυτοκίνητα που είναι θαμμένα κάτω από λάσπη και φερτά υλικά στο κέντρο της πόλης, ενώ η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί, αποκαθίσταται σταδιακά. Αυτοκίνητο που παρασύρθηκε έπεσε μέσα στον αντιπλημμυρικό αγωγό της Σητείας με αποτέλεσμα να φουσκώσει και να μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε λίμνη.

Στην περιοχή Κολονέλο ή Βάγκα με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε κατάκοιτος άνδρας από το σπίτι του που είχε πλημμυρίσει.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του γαλλικού ξενοδοχείου. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας η πυρκαγιά προήλθε από βραχυκύκλωμα στον μετασχηματιστή του ξενοδοχείου. Υπήρξε άμεση επέμβαση από τους πυροσβέστες και ελέγχθηκε αμέσως χωρίς να κινδυνεύσει κανένας.

Αύριο στις τρεις το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου Σητείας παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ενώ έχει κληθεί να παραστεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν 8 τουρίστες κι ένας φύλακας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις προχώρησε στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους. Τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε μόνο στη Σητεία μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Χρειάστηκε να σταλεί βοήθεια από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να προχωρήσουν οι αντλήσεις των υδάτων από υπόγεια αυλές αλλά και ισόγεια σπιτιών.

Τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και μια για απεγκλωβισμό σε ασανσέρ δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Αγίου Νικολάου. Ορμητικός χείμαρρος πλημμύρισε την είσοδο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να βάλει σήμανση αποφυγής του σημείου αφού υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
ertnews.gr

Related posts

Συγκλονιστικές εικόνες από το θανατηφόρο τροχαίο στο Μακρύ Γιαλό

admin

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ, ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

admin

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για καύσωνα

admin

Leave a Comment