Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η τελευταία  δημοσίευση της εργαστηριακής ανάλυσης του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων της Ιεράπετρας,  παρεξηγήθηκε σε ανησυχητικό  βαθμό, από μερίδα Ιεραπετριτών, που  από  εχθές διέρρεαν ανακριβείς πληροφορίες ακόμη και  για χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας πανικό στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο αντιδήμαρχος ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας κ Κώστας Αστροπεκάκης , αναγκάστηκε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, ώστε να ηρεμήσει τον κόσμο και να εξηγήσει τα αυτονόητα.

  «Ως αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης και για την ορθή ενημέρωση των  δημοτών της Ιεράπετρας, σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης στο δείγμα λυμάτων  της 9ης  Δεκεμβρίου, αναφορικά με την ανίχνευση του ιού SARS-COVID, θέλω να τονίσω ότι τα 17.000 αντίγραφα του ιού ανά λίτρο δείγματος  που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε καμία περίπτωση δε μεταφράζεται σε 17.000 κρούσματα. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ένας δείκτης της μεθόδου που χρησιμοποιεί το εργαστήριο για να ανιχνεύσει τον ιό και χρησιμοποιείται από όλα τα διαπιστευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα.

Όντως, ο δείκτης εμφανίζεται ελαφρά αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη ανάλυση της 25ης Νοεμβρίου, κάτι όμως που δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς αφενός εξακολουθεί να είναι χαμηλός και αφετέρου διαπιστώνεται ότι ο Δήμος της Ιεράπετρας ,εξακολουθεί να κινείται σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Κρήτης.  Στις  αναλύσεις  των αστικών μας λυμάτων , τους τελευταίους μήνες κινούμαστε σταθερά χαμηλά μεταξύ 10.000 και 17.000 αντίγραφα, ενώ πέρυσι σε μια περίοδο  έξαρσης των κρουσμάτων είχαμε φτάσει έως και 75.000 αντίγραφα», μας είπε ο κ Αστροπεκάκης.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΔΥ παρατηρείται μια γενικότερη αύξηση ανίχνευσης του ιού στα  αστικά λύματα  και πιο συγκεκριμένα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε  αύξηση στον Άγιο Νικόλαο της τάξης του 45%, στα Χανιά 84%, στο Ηράκλειο 109% και στο  Ρέθυμνο 258%.

«Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας ασφαλής Δήμος, όμως  αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να προχωρήσουμε στον άμεσο εμβολιασμό μας. Στο χέρι μας είναι να χτίσουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος κ Κώστας Αστροπεκάκης.

                         ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 24000 ΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, ο υπεύθυνος των εμβολιαστικών κέντρων της Ιεράπετρας γενικός Ιατρός  και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Γιάννης Πετράκης, μας είπε ότι, «στην Ιεράπετρα πάμε πολύ καλά,  καθώς έχουμε ξεπεράσει πλέον τους 24.000 πλήρως εμβολιασμένους και την ερχόμενη Κυριακή θα  αρχίσουμε  να λειτουργούμε  και το παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο,  ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Η προσέλευση των ενδιαφερόμενων όλων των ηλικιών να εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου μας,  έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς καθημερινά εμβολιάζονται γύρω στους 300 συμπολίτες μας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η Ιεράπετρα δεν έχει κρούσματα… Έχει σχεδόν καθημερινά από 2-5 κρούσματα τα οποία εμφανίζουν κατά βάση ήπια συμπτώματα», κατέληξε ο κ Γιάννης Πετράκης.

                         ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στο μεταξύ , κι ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια  στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής με ιατρούς που θα έχουν  τη διάθεση να μείνουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για πολλά χρόνια, δυο νέοι ιατροί προστέθηκαν στο δυναμικό της ιατρικής υπηρεσίας, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ένας εκ των παθολόγων να  εγκαταλείψει τη θέση του για να εργαστεί σε άλλο Νοσοκομείο εντός Νομού Λασιθίου.

Παρουσία του Αν. Διοικητή  του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κου Εμμ. Καλλιονάκη ορκίστηκαν την Δευτέρα 13/12 2021 οι ιατροί κ. Aγιαννιωτάκης Eλευθέριος (Eπιμ. A΄ Ακτινολογίας) και ο κ. Παντελής Παντελής ειδικευόμενος  Χειρουργός και ανέλαβαν καθήκοντα στα αντίστοιχα τμήματα του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Φορέας καλωσορίζουν τους νέους ιατρούς και τους εύχονται καλή και δόκιμη θητεία.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Γιάννης Αϊβαλιωτάκης Μετεολάτρες

admin

“Ιανός”: Δύο νεκροί στην Θεσσαλία – Ανησυχία για τους αγνοούμενους και εικόνες καταστροφής

admin

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

admin

Leave a Comment