Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΤΥΧΟ  ΝΙΚΟ ΜΑΛΕΡΔΟ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου από τον τραγικό θάνατο του 79χρονου Νίκου Μαλέρδου,  τον  οποίο πρόδωσε η καρδιά του  , ενώ ψάρευε με ψαροντούφεκο, μαζί με έναν φίλο του ,  το μεσημέρι της Τρίτης, στο μικρό νησάκι Στρογγυλό, στο σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το Κουφονήσι του Δήμου  Σητείας Λασιθίου.

Ο 79χρονος Νίκος Μαλέρδος ,  ήταν συνταξιούχος τέως προϊστάμενος του Μηχανολογικού στην πρώην Νομαρχία Λασιθίου , την περίοδο που ήταν νομάρχης ο αείμνηστος Αντώνης Στρατάκης και λίγο αργότερα  παρέμενε στη θέση του με νομάρχη τον κ Σήφη Αναστασάκη.

«Ήταν ένας εξαιρετικός δημόσιος υπάλληλος , άψογος στην υπηρεσία του, έντιμος και δίκαιος,  που του άρεσε η καλή ζωή  και τα επικίνδυνα σπόρ. Ήταν πολύ αθλητικός τύπος , άνθρωπος του κεφιού και της παρέας, που του άρεσε η μουσική και έπαιζε εξαιρετική φυσαρμόνικα. Το πάθος του ήταν η θάλασσα και το ψαροντούφεκο με το οποίο ασχολήθηκε πάρα πολύ ιδιαίτερα μετά τη συνταξιοδότηση του. Όσοι εργαστήκαμε μαζί του στην ίδια υπηρεσία,  έχουμε μόνο καλές αναμνήσεις από τη συναναστροφή μαζί του και είναι κρίμα που έφυγε από τη ζωή με τόσο ξαφνικό τρόπο», μας είπε ο κ Μανόλης Ζαφειράκης που μερικά χρόνια μετά από εκείνον είχε αναλάβει το πόστο του ως προϊστάμενος του Μηχανολογικού στον Άγιο Νικόλαο.

«Γνωρίζω ότι ο Νίκος Μαλέδρος είχε έναν Εγγλέζο  φίλο και  νοικάρη, ο οποίος θα έφευγε για την πατρίδα του αυτές τις μέρες και του  είχε ζητήσει να πάνε μια μέρα μαζί για ψαροντούφεκο πριν  εκείνος φύγει για την Αγγλία. Ο  Νίκος Μαλέρδος που είχε περάσει παλαιότερα , ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, του είχε υποσχεθεί ότι θα πάνε μαζί για ψάρεμα .Την Τρίτη το πρωί ξεκίνησαν για να πάνε να κάνουν ψαροντούφεκο στο Κουφονήσι. Δεν υπολόγισαν όμως όσο θα έπρεπε τον κακό καιρό , που επικρατούσε εκείνο το πρωί στα νότια της Σητείας και από ότι φαίνεται  στην προσπάθεια του να φτάσει ο Νίκος κάποιο ψάρι που είχε εντοπίσει στο βυθό ,  ζορίστηκε περισσότερο και τον πρόδωσε η καρδιά του. Αυτό δείχνει πόσο δινόταν στους φίλους του και πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο Νίκος Μαλέρδος», μας είπε άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον. Ο 79χρονος Νίκος Μαλέρδος  από τον Άγιο Νικόλαο, ήταν πολύ γνωστός και  πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

                      ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Ενώ ψάρευαν μαζί με τον αλλοδαπό φίλο του στο σύμπλεγμα των μικρών νησίδων του Κουφονησιού, μετά από μια μεγάλη κατάδυση για να χτυπήσει κάποιο ψάρι με το ψαροντούφεκο του,  χάθηκαν τα ίχνη του. Ο φίλος  του αφού κολύμπησε ψάχνοντας γύρω από το σημείο όπου τον είχε ιδεί τελευταία φορά , κάλεσε στη 1:10 μ.μ.  σε βοήθεια τις Λιμενικές Αρχές .

Σε ελάχιστο χρόνο ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το πλωτό Λ Σ 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας , με τη συνδρομή ενός αλιευτικού που ψάρευε κοντά στο Κουφονήσι και ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το  Ηράκλειο.

Το  άψυχο σώμα του άτυχου  ηλικιωμένου ψαροντουφεκά εντοπίστηκε ενώ  επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας και ανασύρθηκε από το σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, χωρίς  αισθήσεις. Μεταφέρθηκε στις 4:15 στο λιμάνι της Ιεράπετρας για να παραληφθεί από το ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ,  το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου  απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νωρίτερα είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με της συμμετοχή του σκάφους του λιμενικού που τον εντόπισε, ιδιωτικού αλιευτικού που συνέδραμε, κι ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το Ηράκλειο.

Για τον 79χρονο ειδοποίησε ο φίλος του, στη μία  και δέκα το μεσημέρι, με τον οποίο ο άτυχος άνδρας είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα από το πρωί της Τρίτης, ανοιχτά του Κουφονησίου.

Επειδή όμως καθυστερούσε, μετά από κατάδυση που έκανε, ανησύχησε κι ενημέρωσε το λιμενικό ώστε να γίνουν πιο εκτεταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης. 

Τον 79χρονο ανέσυραν άνδρες του λιμενικού Σώματος στην νησίδα Στρογγυλό, όπου ψάρευαν οι δύο άντρες.

Προανάκριση  για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας – Πώς «φανερώθηκε» η εικόνα της Θεοτόκου

admin

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment