Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων – μαϊμού της Ευρώπης

Χρειάστηκαν 28 τριαξονικά για τη μεταφορά τους – «Ιστορική» ποσότητα  

28 τριαξονικά φορτηγά χρειάστηκαν προκειμένου να μεταφερθεί στην Αττική το πλήθος των «μαϊμού» προϊόντων που βρέθηκαν στην Κρήτη.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο μπουκάλια που επρόκειτο να συσκευάσουν αρώματα – απομιμήσεις γνωστόν οίκων, αλλά και σχεδόν 500.000 ρούχα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, τσάντες και άλλα είδη βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, με τη συνολική ποσότητα των προϊόντων να χαρακτηρίζεται .

Κι αυτό γιατί, η ποσότητα των απομιμητικών προϊόντων που κατασχέθηκε στην Κρήτη, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη, ενώ οι – τουλάχιστον – 7 εμπλεκόμενοι θα «κέρδιζαν», το λιγότερο, 190.000 ευρώ μόνο από τους φόρους.

Είχαν δημιουργήσει… αλυσίδα παραγωγής

Η εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή, παραγωγή και διάθεση απομιμητικών προϊόντων εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο, στις 19 Ιουνίου, μετά από αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μια απόλυτα καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής πλαστογραφημένων αρωμάτων (παρασκευαστήριο) τα οποία προορίζονταν – διακινούνταν σε πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών καταστημάτων ανά τη χώρα.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 352.365 τεμάχια ετικέτες επωνύμων εταιρειών, 1.179.018 τεμάχια γυάλινες συσκευασίες αρωμάτων επωνύμων εταιρειών, 997.103 τεμάχια καπάκια, 997.103 βαποριζατέρ, 799.175 χάρτινα κουτιά συσκευασίας, 244.750 τεμάχια λοιπά υλικά συσκευασίας, καθώς και κατάλογοι, τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιρειών κ.λπ.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.000 συσκευασίες του ενός (1) γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης, για τις οποίες ερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ. το νόμιμο κατοχής, μεγάλος αριθμός ιατρικών μασκών μιας χρήσης, μη τηρούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας σύμφωνα με τη σχετική Π.Ν.Π., καθώς και 1.200 λίτρα παράνομης αιθυλικής αλκοόλης που χρησιμοποιούνταν ως Α΄ Ύλη για την παρασκευή των αρωμάτων.

Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία εμπλεκομένου προσώπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 635.800 ευρώ, 4.906 Γουάν (νόμισμα Κίνας), 20 δολαρίων Καναδά, 227 Lei (νόμισμα Ρουμανίας), 375 λιρών Τουρκίας, 230 δολαρίων Χονγκ Κονγκ, καθώς και πλήθος ταινιών δεσμίδων διαφόρων τραπεζών και χρηματικών ποσών, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, επιταγές διαφόρων τραπεζών κ.λπ. έγγραφα.

Επιπλέον, σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, συνολικής έκτασης 2.205 τ.μ. μισθωμένο από εμπλεκόμενο πρόσωπο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 496.720 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κ.λπ.).

Είχαν απλώσει «πλοκάμια» και στην Αττική

Κατόπιν παράλληλων ελέγχων που διενήργησαν κλιμάκια ελεγκτών στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρώματα επωνύμων οίκων σε χημική βιομηχανία στις Αχαρνές Αττικής, καθώς και στάμπες-μήτρες επωνύμων εταιρειών σε εκτυπωτική επιχείρηση στο Κορωπί Αττικής.

Συνελήφθησαν, συνολικά, 7 άτομα

Συνελήφθησαν επτά πρόσωπα που βρέθηκαν στους χώρους που διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, ενώ διέφυγαν της σύλληψης άλλα δύο πρόσωπα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, λαθρεμπορία κ.λπ.

Πως δρούσαν;

Για την παράνομη εισαγωγή των παραποιημένων προϊόντων, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα χρησιμοποιούσαν δύο ανύπαρκτους επιτηδευματίες με έδρα το κέντρο της Αθήνας, τα δε εμπορεύματα παραδίδονταν στην Κρήτη, μέσω μεταφορικών εταιριών. Κατασχέθηκαν το πλήθος των τελωνειακών εγγράφων και ερευνάται πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων κατά το στάδιο της εισαγωγής και παράνομης μεταφοράς των εμπορευμάτων στην Κρήτη.

Εκτιμάται ότι οι οφειλόμενοι δασμοί κ.λ.π. φόροι για τα εμπορεύματα (ενδύματα – υποδήματα) και την αιθυλική αλκοόλη υπερβαίνουν τα 190.000 ευρώ.

Τονίζεται ότι η ποσότητα των απομιμητικών προϊόντων που κατασχέθηκε στην Κρήτη είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται δε από τους εκπροσώπους των δικαιούχων των σημάτων εταιριών και τα διεθνή μέσα ως «ιστορική».

Η καταστροφή των εμπορευμάτων πραγματοποιείται σε εταιρία ανακύκλωσης στην Αττική με απόλυτη ανακυκλώσιμη μέθοδο, χαρακτηριστικό δε της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας των κατασχεμένων ειδών είναι ότι για τη μεταφορά τους χρειάστηκαν 28 μεγάλα φορτηγά (τριαξονικά).

Related posts

Santa-Run Ierapetra

admin

Ένα ακόμη τραγικό συμβάν συγκλονίζει την περιοχή της Σητείας.

admin

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

admin

Leave a Comment