Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Η Γενική Συνέλευση των αγροτών της Ιεραπετρας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πριν από περίπου ένα μήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκουρη, να διεξαχθούν εκλογές την Κυριακή 19 Ιουλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα ενωτικη ισχυρή διοίκηση, που θα διεκδικήσει λύσεις στα συσωρευμενα προβλήματα του κλάδου.

Με στόχο να γυρίσει σελίδα ο Ενιαίος Αγροτικός Συλλογος Ιρραπετρας , η προσωρινή του διοίκηση με πρόεδρο τον Γιάννη Αγγελάκη, κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία μεταξύ των αγροτών, να τους φέρει πιο κοντά στο συνδικαλιστικό τους όργανο και να οργανώσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

“Έφτασε η ώρα να ξαναγίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά. Να δουλέψουμε για το καλό όλων των αγροτών της περιοχής μας. Να πλησιάσουμε ξανά το Σύλλογο μας και να δηλωσουμε την παρουσία μας σαν υποψήφιοι η απλά σαν ψηφοφόροι”, μας είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αγγελάκης.

Ο πρώτος που κατέθεσε την υποψηφιότητα του για το νέο Δ. Σ. ήταν ο Κώστας Χειλας από τον οργάνωση παραγωγών “Καμιρος” .

” Θεωρώ ότι δεν έχουμε πλέον αλλα περιθώρια και καμιά δικαιολογία για να είμαστε αποστασιοποιημενοι και μακριά από τον Σύλλογο μας. Αρκετά μείναμε οι αγρότες της περιοχής μας μακριά από τις εξελίξεις. Έφθασε η ώρα που πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να αργανωσουμε και τον Αγροτικό μας Σύλλογο, όπως οργανωσαμε τις ομάδες παραγωγών και πάμε καλα”, μας είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χειλας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και διάσπασης που απομάκρυνε μεγάλο αριθμό αγροτών από τις δραστηριότητες και τις συγκεντρώσεις του, επιχειρεί τωρα, να συνενώσει όλες του τις δυνάμεις, στοχεύοντας στην ενότητα και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των χιλιάδων αγροτών που οξύνονται χρόνο με το χρόνο, έχοντας μια ισχυρή παρουσία και μια δυνατή φωνή που θα ακούγεται από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Ζητούμε από τους συναδέλφους μας αγρότες να δηλώσουν κι εκείνοι την υποψηφιότητα τους. Όσο περισσότεροι υποψήφιοι είμαστε τόσο καλύτερα θα είναι για το σύνολο των αγροτών. Το να είμαστε διασπασμένοι και να ακολουθεί ο καθένας το δικό του δρόμο δε μας οδηγεί πουθενά.

Θέλουμε να έρθουν κοντά στον Αγροτικό Σύλλογο όλοι, όσοι μέχρι τώρα είχαν αποστασιοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Να αφήσουμε πίσω και να ξεχάσουμε τις πικρίες μας από το παρελθόν, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα του αγροτικού χώρου που παραμένουν άλυτα και να εκλέξουμε στις εκλογές της Κυριακής, ένα νέο δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει μια ενιαία φωνή.

Στοχος μας είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμο”, τόνισε ο αγρότης Γιάννης Γαϊτάνης που θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ. Σ.

Ο κατάλογος των δηλώσεων για τις υποψηφιότητες θα κλείσει το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου, καλό θα είναι όμως οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους γιο το Δ. Σ. την Ομοσπονδία η το Εποπτικο Συμβούλιο μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

“Η κριτική που γίνεται τόσο χρόνια από τα καφενεία δεν μας έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι αγρότες, που ίσως εκδηλώσουν μέχρι την Παρασκευή την πρόθεση τους, να είναι υποψήφιοι στο Εποπτικο, στην Ομοσπονδία η για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το κλειδί τώρα είναι η συμμετοχή και όχι η αδιαφορια”, μας είπε ο ανθοπαραγωγος Μιχάλης Βιαννιτάκη που θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ. Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεραπετρας.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν γιατί υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν.

Οι αγρότες της Ιεραπευρας αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση και την εφορευτική τους επιτροπή την οποία αποτελούν οι : Βαλάντης Παπαχατζάκης, Μιχάλης Ζουράρης και Καπαράκης Αντρέας.

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων τα πρώτα ονόματα αγροτών που έκαναν αίτηση για να είναι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα έχει συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου είναι των: Κώστα Χειλά, Γιάννη Γαϊτάνη, Μιχάλη Βιαννιτάκη, Μιχάλη Καλύβα, Δημήτρη Μαλλιωτάκη, Μανόλη Καβουσανακη, και Γιώργου Δελημπαλνταδακη.

Ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης θα είναι υποψήφιος για την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Στο Ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 υποψήφιοι για το νέο Δ. Σ. και 3 υποψήφιοι για το Εποπτικο Συμβιυλιο

Εκτιμάται ότι οι υποψηφιότητες θα είναι περισσότερες τις επόμενες μέρες.

Related posts

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΕΝΕ «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

admin

Νίκος Ταχιάος: «Ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη για την Κρήτη με το κυβερνητικό πρόγραμμα υποδομών»

admin

Leave a Comment