Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στον Όμιλο της Syngenta πέρασε η εταιρεία βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας Valagro

Οι οικονομικοί όροι της στρατηγικής εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκαν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Syngenta.

Οι οικονομικοί όροι της στρατηγικής εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκαν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Syngenta.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος της Syngenta ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 την εξαγορά της Valagro, κορυφαίας εταιρείας παραγωγής βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας, από την επιχειρηματική της μονάδα Syngenta, Crop Protection.

valagro

Οι επενδύσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση της Syngenta, αναδεικνύουν τη Syngenta Crop Protection σε μία από τις βασικές παγκόσμιες εταιρείες που είναι έτοιμες να διαμορφώσουν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας. Μια αγορά, που προβλέπεται σχεδόν να διπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Valagro θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μάρκα στην αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Valagro είναι κορυφαία εταιρεία – παραγωγός καινοτόμων βιολογικών προϊόντων, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10% CAGR την περίοδο 2009 – 2019 και κατά προσέγγιση έσοδα ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Με 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας για πολλές καλλιέργειες, με κορυφαία θέση στην αγορά βιοδιεγερτικών και ειδικών θρεπτικών συστατικών.

Με έδρα στην Atessa της Ιταλίας, η Valagro εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Valagro έχει περισσότερους από 700 υπαλλήλους, 13 θυγατρικές και 8 τοποθεσίες παραγωγής σε όλο τον κόσμο, με ένα χαρτοφυλάκιο που υποστηρίζεται από τις καλύτερες βιολογικές R και D στην κατηγορία, δυνατότητες παραγωγής και εμπορευματοποίησης.

Αυτή η στρατηγική εξαγορά επιτρέπει στην Syngenta Crop Protection να δημιουργήσει μια παγκοσμίως κορυφαία επιχείρηση βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

Η Valagro έχει ισχυρή εμπορική και παραγωγική θέση, καθώς και κορυφαία τεχνολογία και ερευνητική ικανότητα στον κλάδο. Το καθιερωμένο χαρτοφυλάκιο της Valagro σε βιοδιεγερτικά και ειδικά θρεπτικά συστατικά θα συμπληρώσει τόσο την τρέχουσα γκάμα βιο-διεγερτικών και βιολογικών ελέγχων της Syngenta Crop Protection, όσο και τα μελλοντικά προϊόντα, που τώρα ερευνώνται είτε σχεδιάζονται.

Οι βιολογικοί έλεγχοι και τα βιοδιεγερτικά, οι φυσικές λύσεις για τα παράσιτα, ο έλεγχος των ασθενειών και η βελτίωση των καλλιεργειών καθίστανται ολοένα και πιο σημαντικοί για τους αγρότες παγκοσμίως στις προσπάθειές τους για βιώσιμη αγροτική παραγωγή.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αυτή η εξαγορά ευθυγραμμίζεται πλήρως με την στρατηγική της Syngenta Crop Protection, να παρέχει στους καλλιεργητές πρόσθετες συμπληρωματικές επιλογές προϊόντων και τεχνολογιών με σκοπό την αποτελεσματική και βιώσιμη φροντίδα των καλλιεργειών τους, με τη διαχείριση της ανθεκτικότητας στις δραστικές, την ενίσχυση της υγείας του εδάφους, τη μείωση των υπολειμμάτων στις καλλιέργειες και την ανταπόκριση στις συνήθειες του καταναλωτή.

eryk
Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα του Valagro στο Syngenta Group. Αυτή η εξαγορά υπογραμμίζει τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες σε αυτόν τον τομέα και μας τοποθετεί ως έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων. Η επένδυση αποτελεί επίσης μέρος της δέσμευσής μας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να βελτιώσουν τη γεωργική βιωσιμότητα ως μέρος του σχεδίου καλής ανάπτυξης».

natale
Ο Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος Valagro

Ο Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος Valagro ανέφερε: «Για 40 χρόνια η αποστολή μας στο Valagro ήταν να αξιοποιήσουμε τη φύση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να παράξουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας. Αυτή η συμφωνία θα ανοίξει νέες, προηγουμένως αδιανόητες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο Valagro παγκοσμίως. Τώρα που είμαστε μέρος μιας εταιρείας με τους πόρους και τη φιλοδοξία της Syngenta Crop Protection, έχουμε νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για την καινοτομία μας να προσφέρουμε καλύτερα ακόμα περισσότερες επιλογές στους αγρότες και να επενδύσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στο βιώσιμο μέλλον της γεωργίας».

parr
Ο Jon Parr, Πρόεδρος της Global Crop Protection στη Syngenta

Ο Jon Parr, Πρόεδρος της Global Crop Protection στη Syngenta σημείωσε: «Απαιτούνται σημαντικά επίπεδα επενδύσεων σε καινοτομίες όπως τα Βιολογικά για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μέλλον και να βοηθηθούν οι αγρότες να παραδώσουν ένα σύστημα διατροφής που να λειτουργεί αρμονικά με τη φύση. Η Syngenta Crop Protection και η Valagro έχουν ένα θεμέλιο στην επιστημονική καινοτομία και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, να μοιραστούν γνώσεις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μεταξύ τους. Ενθαρρύνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και την πολιτιστική κουλτούρα της Valagro, που ενισχύεται από την παγκόσμια κλίμακα και τις δυνατότητές μας, μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της αγοράς των βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας».

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστοί.

Related posts

437.000€ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

admin

Υπεγράφη η ΚΥΑ για χορήγηση 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα- Τις επόμενες ημέρες η πληρωμή

admin

Ανασκόπιση εξαγωγών φρούτων και λαχανικών το 1ο τετράμηνο του 2021

admin

Leave a Comment