Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Την ώρα που ο  δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Γιάννης Πλακιωτάκης, εξασφάλιζαν την πεντάμηνη παράταση των κατεδαφίσεων των κλειστών υπαίθριων χώρων των καφεστιατορίων της παραλιακής ζώνης της Ιεράπετρας, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου αποφάσιζαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους γιατί εκτός των άλλων προβλημάτων που έχουν,  αδυνατούν να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως αυτά θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο.

«Η εστίαση μέχρι τώρα έχει υποστεί και υπομείνει ότι της έχει ζητηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει χαθεί το νόημα και η ουσία της φυσικής μας ύπαρξης. Σίγουρα αυτό που μας ζητούν να παρέχουμε, πλέον δεν είναι υπηρεσία αλλά κάτι άλλο. Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ιού για την διασφάλιση του κοινού καλού.

Πενήντα σωματεία του κλάδου του καφέ και της εστίασης πανελλαδικά μαζί με το σωματείο της Ιεράπετρας, αντιδρούμε στην τήρηση αυτών των μέτρων γιατί τα θεωρούμε ανεφάρμοστα. Στους κλειστούς χώρους τώρα το χειμώνα πρέπει εμείς να ελέγχουμε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι η νοσήσαντες. Οι δε ανεμβολίαστοι  πρέπει να μας δείχνουν το αρνητικό ράπιντ τέστ τους του τελευταίου 48ωρου η το αρνητικό μοριακό τους τέστ. Πόσο μπορεί να παραμείνει κάποιος υγιής όταν πέρα από την πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, αντιμέτωπος με τον κοινωνικό διαχωρισμό και ουσιαστικά σε μια κρίση αξιών και χρεοκοπίας;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάλι όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές και σίγουρα δεν είναι φάρσα. Οι  νέες τάσεις  υπολειτουργίας του κλάδου, οι  νέες μεταλλάξεις  του όρου lockdown, απαιτούν  υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν και αυτόν τον χειμώνα, όχι όμως με προγράμματα που ευνοούν ένα μικρό μέρος της εστίασης (λόγω της πολυπλοκότητας και των προϋποθέσεων που αποκλείουν την πλειοψηφία) αλλά με μεσοπρόθεσμα μέτρα», υποστηρίζουμε και τα 50 σωματεία του κλάδου, μας ​ λέει ο πρόεδρος του σωματείου καφέ και εστίασης Ιεράπετρας κ Μανόλης  Μιχελαράκης.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση  μείωση ενοικίου , επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων , και  εξολοκλήρου διαγραφή των επιστρεπτέων προκαταβολών. Ελπίζουμε να μην γίνουνε θεατές στο ίδιο σκηνικό και να υπάρχει στόχος στήριξης και όχι απαξίωσης», προσθέτει ο κ Μιχελαράκης..

                    ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για θέματα που αφορούν τον Δήμο της Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης συναντήθηκε με τον Κυβερνητικό Βουλευτή και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν η αναστολή της υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, η εξέλιξη του έργου της προσαγωγού διώρυγας του Φράγματος των Μπραμιανών, οι άμεσες χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για τα έργα που υλοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας, για το παραλιακό μέτωπο και για τα έργα της ύδρευσης,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας και όλος ο πρωτογενής τομέας, η χρηματοδότηση των ώριμων μελετών των οδικών έργων που περιλαμβάνουν την παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και το τμήμα από το Καλό Χωριό έως τη Γέφυρα Φρουζή, η απεργία των ναυτεργατών, το νοσοκομείο και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας.

 «Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υποστήριξή του και γενικότερα για την συνδρομή του στα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και ιδιαίτερα για τη θετική εξέλιξη της αναστολής των κατεδαφίσεων των κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, για   5 μήνες αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, του Συλλόγου Καφέ- Εστίασης και του Εμπορικού Συλλόγου.

Είναι απαραίτητο, όμως, να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των χρηματοδοτήσεων από την μεριά της Κυβέρνησης και να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες και τα έργα που έχουμε υποβάλει στα αρμόδια Υπουργεία. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε την  πλήρη αξιοποίηση και την  αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Ιεράπετρας προβαίνοντας τάχιστα στις δημοπρατήσεις και στις υλοποιήσεις των έργων», δήλωσε ο κ Καλαντζάκης.

Οι επιχειρηματίες ωστόσο ζητούσαν παράταση των κατεδαφίσεων για έναν χρόνο , μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις για να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

    ΕΞΟΜΟΙΩΘΗΚΕ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ  ΛΙΜΕΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 751/Δ/27.10.2021  η με αρ. 26/2020 η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που αφορά την επέκταση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας και  περιλαμβάνει δύο νέα τμήματα που πλέον υπάγονται στην δικαιοδοσία του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου και είναι: α)  έμπροσθεν του Δημοτικού πεζόδρομου Δημ.  Μαρκοπούλου εμβαδού 4.041,83 τ.μ.,  και β) στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής «Ναυμαχία» 17,721.88 τ.

 «Η επέκταση της εξομοίωσης της Χερσαίας Ζώνης  Λιμένα Ιεράπετρας στις παραπάνω περιοχές αποτελεί μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη. Ποτέ στο παρελθόν ο Δήμος της Ιεράπετρας δεν είχε καμία δικαιοδοσία στο παραλιακό μέτωπο, καθώς ανήκε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως προτεραιότητα να «περάσουν» οι περιοχές αυτές υπό τον έλεγχο του Δήμου Ιεράπετρας, προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Ξεπερνώντας πληθώρα γραφειοκρατικών εμποδίων, κατορθώσαμε να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τη συνέπεια της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση του Προγράμματός της. Πλέον, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ουσιαστικά προς όφελος τωνδημοτών τους χώρους αυτούς, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και θα έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια σειρά από έργα που θα βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά την όψη όλου του παραλιακού μετώπου».

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Η Πυροσβεστικη Υπηρεσία επιχειρεί στο PLAY ΟΠΑΠ.

admin

Ευχαριστήρια Επιστολή Μανώλη Φραγκούλη

admin

Έρευνες για τον εντοπισμό 82 χρονου αγνοούμενου διεξάγονται, από το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή Αλμυρού Ιεράπετρας.

admin

Leave a Comment