Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στ. Αρναουτάκης: «Η νέα γενιά έργων απαιτεί καλή προετοιμασία και ετοιμότητα απ’ όλους»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
29.06.20

Στ. Αρναουτάκης: «Η νέα γενιά έργων απαιτεί καλή προετοιμασία και ετοιμότητα απ’ όλους»
Έκκληση Περιφερειάρχη για ετοιμότητα όλων των φορέων που υλοποιούν χρηματοδοτούμενα έργα

Έκκληση προς τους Αυτοδιοικητικούς φορείς αλλά και κάθε φορέα που υλοποιεί προγράμματα, να προετοιμαστούν επαρκώς, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως η νέα γενιά έργων απαιτεί καλή προετοιμασία και ετοιμότητα απ’ όλους.
Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η Περιφέρεια έχει ζητήσει από όλους τους δήμους και από τις Αντιπεριφέρειες, να υποβάλουν προτάσεις για μελέτες οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης και να δώσουν έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο που αφορούν το ΕΣΠΑ. Παράλληλα σημείωσε πως από 1 Ιανουαρίου 2021 αλλάζει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και γίνεται εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης.
«Θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία με το ΕΣΠΑ. Θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις σημαντικές, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο κι από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ αναμένουμε και τα τελικά κονδύλια που θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μπορούν συνολικά τα κονδύλια στη χώρα να φτάσουν τα 60 δις. Συνεπώς, αν δεν οργανωθούν όλοι οι φορείς που υλοποιούν προγράμματα, αλλά και όλα τα συνεργεία που εκτελούν έργα, θα έχουμε χρήματα και δεν θα μπορούμε να τα απορροφήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως από την πλευρά της η Περιφέρεια, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το βέλτιστο αποτέλεσμα. «Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους δημάρχους όλης της Κρήτης για να μπορούμε να προετοιμάσουμε μια νέα γενιά έργων. Κάνω έκκληση σήμερα εδώ από τα Χανιά σε όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και όλους τους φορείς που υλοποιούν προγράμματα για καλή προετοιμασία. Από την πλευρά μας θα δώσουμε τις χρηματοδοτήσεις για ωρίμανση των μελετών για να μπορεί η  Κρήτη να έχει τα έργα, ιδιαίτερα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν στο νησί», τόνισε.

Υπογραφή συμβάσεων 2 εκ. ευρώ από τον Περιφερειάρχη στα Χανιά

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  ευρισκόμενος σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπόγραψε συμβάσεις έργων, υποδομής-αποκατάσταση οδικού δικτύου, προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού στο δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, για αποπεράτωση-εξοπλισμό μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων “Παναγία Γοργοηπήκοος», για έργο στην Αγυιά, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβάσεων από τον κ. Αρναουτάκη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων Νίκου Καλογερή των Αντιπεριφερειαρχών Αντώνη Παπαδεράκη, Τάσου Κουρουπάκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Κυριάκου Κώτσογλου, του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Σπύρου Σοφιανού, της Γεν. Δντριας Αναπτυξιακού προγραμματισμού Περιβάλλοντος και υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκη, του Δ/ντη του ΙΕΚ Αποκορώνου -Περιφερειακού συμβούλου Ανδρέα Κοκλινού του Περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μανούσακα, της Ηγουμένης της Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένης και αναδόχων των έργων.
Συγκεκριμένα οι συμβάσεις αφορούν: Χρηματοδότηση περίπου 700.000 € για επείγουσα αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Χανίων από φυσικές καταστροφές του Φεβρουαρίου του 2019.
Σύμβαση για αποπεράτωση κτιριακών επεκτάσεων, διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμό μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Παναγία Γοργοηπήκοος», προϋπολογισμού 831.820 € με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020.
Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας με ΤΕΕ και Αναπτυξιακή εταιρεία Κρήτης Α.Ε για την λειτουργία, εποπτεία, φύλαξη και επισκεψιμότητα κτιρίου, μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού Αγυιάς και αναψυκτηρίου προϋπολογισμού 420.000 €
Προγραμματική σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού εργαστηρίων στο δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου προϋπολογισμού 65.000€.

Related posts

ΓΕ.Π.Α.Δ Κρήτης της 10.04.2022 (Λασίθι- Ν. περί ζώων συντροφιάς)

admin

Κόλαση εκρήξεων με δεκάδες νεκρούς στη Βηρυτό – Εικόνες αποκάλυψης στα συντρίμμια

admin

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

admin

Leave a Comment