Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στ. Αρναουτάκης: «Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο» (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Στ. Αρναουτάκης: «Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο» (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Η Περιφέρεια θα δημοπρατήσει το έργο των εγκαταστάσεων της αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.

«Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο με τη νέα μελέτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυξήσεων που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για επιχειρήσεις και για πολίτες», ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος και εγκαινίασε την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας.  

Μιλώντας  από το βήμα της Έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την σημασία της επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την Κρήτη, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες που θα πρέπει κι εκείνοι να έχουν προνόμια άλλων νησιωτικών περιοχών. Παράλληλα, επεσήμανε τη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. 

Αναφορικά με τε τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Αγροτικής Έκθεσης ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης, μόλις θα ετοιμαστεί η μελέτη των εγκαταστάσεων της Αγροτικής έκθεσης θα δημοπρατήσει το έργο που «θα αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ιεράπετρα, το Λασίθι και όλο τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης».  

Μιλώντας νωρίτερα για τη σημασία και την αξία της της 4ης AGROEXPO 2021, υπογράμμισε πως «η 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας αποδεικνύει τη δυναμική του πρωτογενή τομέα στον Νομό Λασιθίου και την Κρήτη. Επιβεβαιώνει την αντίληψή μας πως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μεταποιητές των αγροτικών προϊόντων, αποτελούν τους στυλοβάτες της περιφερειακής μας οικονομίας». Αναφερόμενος στη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής για  την Κρήτη  ανέφερε πως η οικονομία του νησιού «στηρίζει τα θεμέλιά της στον πρωτογενή τομέα και τη διασύνδεσή του με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και ο πολιτισμός».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι  «ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε «δρόμους» και να διευκολύνουμε τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις των αγορών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σωστό σχεδιασμό. Με την πεποίθηση ότι ο κόπος και το μεράκι των αγροτών μας πρέπει να ανταμείβεται», είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος ενώ στη διάρκεια των εγκαινίων χαιρετισμούς και ομιλίες έκαναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι βουλευτές Σύριζα Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ΚΚΕ Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης και Μέρα 25 Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης. Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ακολούθησε περιήγηση των τοπικών αρχών, φορέων και των πολιτών που συμμετείχαν στα περίπτερα της έκθεσης.  

Το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνει μέσα από την Αναπτυξιακή του Εταιρεία την έκθεση, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το BIC Κρήτης.

Να σημειωθεί πως το Σαββατοκύριακο η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/-RX0DfgohgI  

Related posts

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: «Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ»

admin

Leave a Comment