Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το πλήθος των διαρρήξεων, που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην περίμετρο της Ιεράπετρας, το θράσος των αδίστακτων κακοποιών που δεν διστάζουν να εισβάλουν στα ξένα σπίτια ακόμα και την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους είναι μέσα σε αυτά, αλλά και η μεθοδολογία τους, έχουν τρομοκρατήσει τη μικρή κοινωνία της πόλης  και έχουν θορυβήσει τις διωκτικές Αστυνομικές  Αρχές.

Μέχρι στιγμής τα περιστατικά των διαρρήξεων που καταγγέλθηκαν από την αρχή του χρόνου , είναι πάρα πολλά . Οι απόπειρες διάρρηξης κάποιες εκ των οποίων δεν καταγγέλθηκαν ποτέ,  είναι ακόμα περισσότερες και η ανησυχία όλων των κατοίκων που μένουν έξω από την πόλη , έχει κτυπήσει κόκκινο.

Όλοι προσπαθούν να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας τους. Είτε τοποθετώντας κάμερες και συστήματα συναγερμού η εξωτερικά φώτα στην ιδιοκτησία τους, είτε εκπαιδεύοντας σκύλους φύλακες, η παρουσία των οποίων από μόνη της,  λειτουργεί αποτρεπτικά για τα σχέδια των κακοποιών.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριήμερου, καινούργια περιστατικά προστέθηκαν , σε όλα εκείνα τα γνωστά που είχαν καταγγελθεί στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς μέχρι στιγμής να εξιχνιαστούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών .

Τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν και στη βορειοδυτική πλευρά της Ιεράπετρας, κοντά στις Μπουντούλες, όπου έχουν γίνει οι περισσότερες διαρρήξεις τον τελευταίο καιρό, αλλά και στην ανατολική έξοδο της Ιεράπετρας, προς τη Σητεία,  στην  περιοχή Περιστεράς.

Οι σπείρες των κουκουλοφόρων  διαρρηκτών , σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων τους, που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, η τους έχουν καταγράψει με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, θα πρέπει να είναι μάλλον δυο, ενώ σε κάποιες μαρτυρίες γίνεται λόγος ακόμα και για μια γυναίκα «αράχνη» που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγκληματικές αυτές επιχειρήσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις η δράση τους δείχνει ότι είναι «επαγγελματίες» στις διαρρήξεις, στοχεύοντας μόνο σε  χρήματα και χρυσαφικά , αλλά σε κάποιες άλλες  περιπτώσεις , μελετημένα δείχνουν ότι,  είναι «ψιλικαατζήδες-ερασιτέχνες» κακοποιοί , οι οποίοι κλέβουν τσιγάρα, μπύρες και τρόφιμα, μέχρι και το λάδι της νοικοκυράς!

Δεν αποκλείεται ωστόσο να είναι αυτή τους η δράση κατ΄ επιλογή , προκειμένου να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και να τους ρίξουν «στάχτη στα μάτια».

Χρησιμοποιούν στις περισσότερες περιπτώσεις λοστούς για να σπάσουν πόρτες η παράθυρα και έχουν πάντα μελετήσει διάφορες διεξόδους διαφυγής, σε περίπτωση που εντοπιστούν.

Δείχνουν ότι γνωρίζουν τα θύματα τους και τις κινήσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι έχει προηγηθεί η παρακολούθηση τους.

Οι πιο πρόσφατες «επιχειρήσεις» τους δείχνουν ότι, έχουν γίνει και επικίνδυνοι, καθώς μπαίνουν στα σπίτια των ανυποψίαστων κατοίκων της Ιεράπετρας, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται  στις κρεβατοκάμαρες τους.

Αφού είχαν για δεύτερη φορά ρημάξει  ένα σπίτι στην περιοχή του Νεκροταφείου της Ιεράπετρας, αφαιρώντας ότι αξίας υπήρχε μέσα σε αυτό και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόωρη απουσία του ιδιοκτήτη του, θεώρησαν ότι αυτά που πήραν δεν ήταν αρκετά και συνέχισαν τη δράση τους.

Στις 2.00  μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας προς το ξημέρωμα της Τρίτης, επιχείρησαν να παραβιάσουν το παράθυρο εξοχικής οικίας γνωστής δικηγόρου της Ιεράπετρας, σπάζοντας αρχικά με λοστό ένα  πατζούρι.  Ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν και το τζάμι του παραθύρου, η γνωστή δικηγόρος που είχε πέσει για ύπνο με το σύζυγο της , άκουσε το θόρυβο και σηκώθηκε από το κρεβάτι της, ανάβοντας τα φώτα και πλησιάζοντας κοντά στο παράθυρο για να ιδεί από πού προέρχεται ο θόρυβος.

Ο κακοποιός και ενδεχομένως ο συνεργάτης του ,που κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Η γνωστή δικηγόρος κάλεσε αμέσως την Αστυνομία που λίγο αργότερα έψαξε επίμονα  στη γύρω περιοχή,  χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τος επίδοξους διαρρήκτες.

Η Ελληνική Αστυνομία με την συνδρομή των τμημάτων αντιμετώπισης εγκληματικότητας και των ανδρών του τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, κάνουν συχνότερους ελέγχους  και περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή περιφερειακά της πόλης, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή αυτές οι επικίνδυνες σπείρες,  θα πέσουν στην «τσιμπίδα» του Νόμου.

Χρειάζεται όμως, να ενεργοποιηθούν  και η παρατηρητικότητα των κατοίκων της περιοχής και η προσοχή τους  , έτσι ώστε να μπορούν  να δώσουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, αν εντοπίσουν κάτι ύποπτο, να συμβαίνει στη γειτονιά τους.

Related posts

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

admin

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ κ.κ.ΚΥΡΙΛΛΟΥ

admin

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ.

admin

Leave a Comment