Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΔΕ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ενώ έγινε το πρωί της Τετάρτης ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Ν Λασιθίου, στο Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου, δεν εμφανίστηκε κανείς να χτυπήσει το κουδούνι, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του, που αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες προχθές το Υπουργείο Παιδείας.

 Κι ενώ όπως μας είπε,  η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, περιμένει να παραλάβει επίσημα την απόφαση αυτή, για να τοποθετηθεί ως οφείλει για τις  δυσάρεστες αυτές εξελίξεις, άμεση ήταν,  η αντίδραση του νέου περιφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Γουλιδάκη.

 «Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή  λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, μόνο απογοήτευση και αγανάκτηση προκαλεί. Η απόφαση αυτή έρχεται αντίθετη με τις προσδοκίες των Λασιθιωτών, αλλά και του κόσμου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την κοινότητα Καβουσίου αλλά και το Δήμο της Ιεράπετρας που έχει κάνει τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο.

Το Υπουργείο χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες αλλά και το αποτέλεσμα που θα έχει για τους μαθητές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο και πλέον βλέπουν η προσπάθεια τους αυτή να γκρεμίζεται, προχώρησε σε μια αδικαιολόγητη κίνηση και μάλιστα λίγες ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φέρνει μάλιστα ως αιτιολογία το μικρό αριθμό μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι και άλλα σχολικά τμήματα έχουν λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό και στο συγκεκριμένο, μέχρι χθες 09-09-2019 παρευρέθηκαν προκειμένου να αξιολογηθούν συνολικά έντεκα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την απόφαση αυτή και για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί οι Βουλευτές ώστε να εξευρεθεί λύση στο θέμα άμεσα. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τις προθέσεις της και να πάρει πίσω την άδικη αυτή απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου, μιας και είναι γνωστό ότι όποτε επιθυμεί να κλείσει οριστικά ένα σχολείο, απλά αναστέλλει τη λειτουργία του», δήλωσε ο κ Γουλιδάκης.

Η Δημοτική Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» με επικεφαλής τον κ Αντώνη Πετρά, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

« Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & θρησκευμάτων για την αναστολή της λειτουργίας του νέου Γυμνασίου στο Καβούσι, με την δικαιολογία του περιορισμένου αριθμού εγγραφών έπεσε σαν βόμβα στη τοπική κοινωνία, δημιουργώντας μια σειρά από ερωτήματα που όπως και να έχει πρέπει το συντομότερο να απαντηθούν.

 Αυτός είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε την άμεση σύγκλησή του, σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις από κοινού ενέργειες τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης και τους αρμόδιους σε θέματα εκπαίδευσης για την αναίρεση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Καβουσίου».

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ Γιάννης Ρεμεδιάκης με παρεμβάσεις του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει:

 “Θεωρώ ότι απόφαση αυτή είναι μαχητή και οτι μπορεί να λειτουργήσει από φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο.
Το ότι έδωσαν άδεια λειτουργίας στις 29 Αυγ. με δυνατότητα εγγραφής μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου με ένα Σαββατοκύριακο στη μέση, είναι ατόπημα.
Τα παιδιά είχαν ήδη εγγραφεί σε Γυμνάσια και ενώ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 50 περίπου, όπως έχει αναφέρει ο προϊστάμενος της  δευτεροβάθμιας Λασιθίου  κ.  Βασίλης Αϊβαλιώτης, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν.
Παρ΄ όλα αυτά γράφτηκαν 11 παιδιά  στα στενά αυτά χρονικά πλαίσια. Το να μη δώσουν λοιπόν τη μικρή παράταση για εγγραφές που ζητήσαμε είναι αδιανόητο.
Το ότι κάποιοι δεν βγήκαν να το διαφημίσουν και να το στηρίξουν σθεναρά, έστω σ αυτό το πιεσμένο χρονικό πλαίσιο και η ανεπάρκεια τους σε επαφές, γέφυρες κλπ εντός και εκτός Νομού, δημιουργεί επίσης ερωτηματικά για το μέλλον και άλλων θεμάτων μας.
Μουσικά Γυμνάσια , έχουν αρχίσει με μονοψήφιο αριθμό μαθητών και όλα μεγαλώνουν και μεγαλουργούν στην πορεία.
Αξιοπρόσεκτο είναι ότι ενώ η Υπουργός  που είχε  ραντεβού, κανονισμένο από μέρες με την ΟΛΜΕ για το θέμα, η οποία μεταφέρει και τις θέσεις της τοπικής μας ΕΛΜΕ,  υπέγραψε από την προηγούμενη μέρα  την απόφαση αναστολής!
Αξιοπρόσεκτο επίσης ότι υπάλληλος του Υπουργείου, απαιτούσε να έχει τον αριθμό των μαθητών το μεσημέρι της Παρασκευής και δεν μπορούσαν καν να περιμένουν να πάει  το βράδυ που θα ήταν διπλάσιοι, ενώ διερρήγνυε τα ιμάτια της,  που δεν ήταν έτοιμο το ίντερνετ του Σχολείου την τάδε μέρα κλπ.
Ποιος “αποφάσισε” τελικά;
Από κει και πέρα μπορούμε να σκεφθούμε διάφορα…
Όμως το Μουσικό Γυμνάσιο έχει ήδη γεννηθεί και μάλιστα με τη θέληση και τη συγκατάθεση όλου του Νομού  Το Λασίθι μόνο από αυτή τη συναίνεση είναι κερδισμένο.

Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν και θα συνεχίσουμε όλο και περισσότεροι, όλος ο Νομός μαζί, ώστε να ανθίσει και να μεγαλουργήσει το εγχείρημα.
Χρειάζεται όμως να επικεντρωθούμε στο όραμα με αντικειμενική κριτική και όχι με ακραία πολιτική “αξιοποίηση” των εξελίξεων», καταλήγει ο κ Γιάννης Ρεμεδιάκης.

Related posts

Προς υλοποίηση τέσσερις νέες δεξαμενές ύδρευσης στον Μύρτο, Άγιο Στέφανο, Άγιο
Ιωάννη και Καβούσι προϋπολογισμού 230.000€

admin

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

admin

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

admin

Leave a Comment