Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο. 

Οι αποζημιώσεις των αγροτών και το έργο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με Ιατρείο Δήμου Ιεράπετρας» βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία εμφάνισε πολύ θετικές προοπτικές.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαντζάκης δήλωσε τα εξής: «Μετέφερα στον κ. Στρατάκο τη μη ικανοποίηση του αγροτικού κόσμου της Ιεράπετρας αναφορικά με τις αποζημιώσεις και ζήτησα την επανεξέταση του όλου θέματος.

Όσον αφορά το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, μετά την ενδελεχή μας ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την Ιεράπετρα, ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίθηκε άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ένταξη και τη χρηματοδότησή του που θα φτάσει στις 372.000,00€. 

Με την ίδρυση και τη λειτουργία του καταφυγίου θα επιτύχουμε τον καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ένα ακόμη μεγάλο έργο έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες μας για τη φροντίδα των αδέσποτων. 

Ένα έργο που λίγοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν. 

Αποτελούσε μέρος του προγράμματός μας, δέσμευση  προς τους πολίτες και σε λίγο καιρό θα αποτελεί πραγματικότητα, ώστε η Ιεράπετρα να αποκτήσει έναν σύγχρονο χώρο προσωρινής φιλοξενίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων.”

Στο μεταξύ στη Βουλή έφθασε η επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Ηρακλείου, Σητείας και Ιεράπετρας για την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω του covid-19

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επιστολή τωνΑγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας και , Ιεράπετρας Λασιθίου με την οποία διαμαρτύρονται έντονα για τις πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας στην Κρήτη και ζητούν αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω covid-19.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Σε συνέχεια της επίσκεψη σας στην Ιεράπετρα την 02.10.2020 σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης στα θερμοκηπιακα κηπευτικά της Κρήτης, όπου τελικά ανακοινώσατε στην σύσκεψη των παραγωγικών φορέων. Είναι απολύτως βέβαιο ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές δεσμεύσεις σας, όπου αυτοβούλως μας ανακοινώσατε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων μας στο Υπ.Α.Α.Τ. την 27.08.2020. Από τα παραπάνω κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας, με αποκλειστικό αντικείμενο την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για την συγκεκριμένη δράση. Από τα στοιχεία που σας έχουμε στείλει, αποδεικνύεται ότι η εκτιμώμενη οικονομική ζημία για τα θερμοκηπιακα κηπευτικά της Κρήτης υπερβαίνει τα 100 εκ Ευρώ και γι’ αυτό τον λόγο είναι επιβεβλημένη η κατ’ ελάχιστο οικονομική ενίσχυση στα 30 εκ Ευρώ. Αυτό το ποσό έχει καθαρά χαρακτήρα ενίσχυσης και όχι αποζημίωσης, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία. Επίσης, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι πρέπει να συμπεριλάβετε την καλλιέργεια πιπεριάς στις ενισχύσεις.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να ορίσετε εκ νέου την στρατηγική επιλογή της χώρα μας να αναβαθμίσει τον πρωτογενή τομέα σε ηγετικό κλάδο ανάπτυξης της πατρίδας μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αγρότες που θα μείνουν όρθιοι, να συνεχίσουν να παράγουν. Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σαςαπάντηση και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση”.

Related posts

ΑΝΑΣΑΝΕ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος!

admin

ΜΠΑΡΑΖ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΡΙ ΣΤˊ ΑΧΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΥΜΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment