Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Άγνωστοι έκαψαν χωματουργικά μηχανήματα στην Ιεράπετρα

Σε κινητοποίηση η πυροσβεστική σε εργοτάξιο με χωματουργικά μηχανήματα – Εμπρησμός από πρόθεση

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 7:45 το βράδυ, μετά από τηλεφωνική κλήση ότι καίγονται χωματουργικά μηχανήματα σε υπό διαμόρφωση αγροτική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανήματα δούλευαν μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, για να διαμορφώσουν έναν χώρο, προκειμένου να κατασκευαστεί θερμοκήπιο.

Λίγο μετά τις 7:30, περίοικοι είδαν καπνούς και φωτιά να βγαίνει από έξι χωματουργικά μηχανήματα (φορτηγά, τσάπες και βαριά οχήματα μεταφοράς αδρανών υλικών).

Οι ιδιοκτήτες των χωματουργικών μηχανημάτων, αδερφοί Μητσόπουλοι, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στην Ψαρή Φοράδα, όπου είναι η έδρα τους, έσπευσαν στην περιοχή Πετρούνια – Γρα Λυγιάς.

Εκεί καίγονταν τα μηχανήματά τους, όπου στο μεταξύ δύο οχήματα της Π.Υ με πέντε άνδρες, επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε τις καμπίνες των μηχανημάτων και των φορτηγών.

Οι ιδιοκτήτες και ένας χειριστής των μηχανημάτων που μίλησαν στο neakriti.gr, ήταν κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για καθαρό εμπρησμό, «μάλλον για λόγους ανταγωνισμού», όπως τόνισαν και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε επίσης, καθώς πολύ κοντά στο χώρο όπου ήταν τα μηχανήματα, τα οποία φλέγονταν, υπάρχουν κατοικίες και πολλές θερμοκήπια, τα οποία θα κινδύνευαν με πυρκαγιά εάν δεν έσπευδε τάχιστα η Π.Υ.

Ερευνάται επίσης το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γειτονικής οικείας, οι κάμερες της οποίας, ίσως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των άγνωστων δραστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών, «οι δράστες θα πρέπει να ήταν περισσότεροι από δύο», έσπασαν τα παρμπρίζ των οχημάτων, πέταξαν μέσα τσουβάλια και στουπιά ποτισμένα με πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά σε επτά μηχανήματα, το ένα εκ των οποίων… την έχει γλυτώσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η οικονομική ζημιά των ιδιοκτητών είναι ανυπολόγιστη.

Related posts

Γεραπετριτικο Καρναβάλι!

admin

Καλαντζάκης – Δε θα αφήσουμε την Ιεράπετρα να γίνει έρμαιο πολιτικών συγκρούσεων και σκοπιμοτήτων

admin

Κλήδονας Παρασκευή 24 Ιουνίου.

admin

Leave a Comment