Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Έκτακτο δελτίο EMY: Χιόνια και στην Αττική σε λίγες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο EMY: Χιόνια και στην Αττική σε λίγες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Πηγή: EUROKINISSI

Έκτακτο δελτίο EMY: Χειμώνας «μύρισε» ήδη από χθες το βράδυ, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα.

Τα πρώτα τζάκια άναψαν, ενώ τα μπουφάν είναι απαραίτητα ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το κρύο, τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, ενδεχομένως και στην Πάρνηθα.

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση από τα δυτικά.

Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από χαλάζι και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή (18/11/2018)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού και βαθμιαία του βορείου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίαςκαι της Θράκης.

γ. Θυελλώδεις (7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ) άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

δ. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Newsroom , CNN Greece

Related posts

Επίσκεψη Τριαντοπουλου

admin

Σας παραθέτουμε τους ανοιχτούς χώρους συγκέντρωσης του πληθυσμού για όλο τον Δήμο (πόλη της Ιεράπετρας και Κοινότητες):

admin

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

admin

Leave a Comment