Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Έτοιμος για την 4η ετήσια αιμοδοσία του ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για να στεφτεί με επιτυχία και η 4η στη σειρά ετήσια αιμοδοσία που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς.

Οι γονείς των παιδιών του δημοτικού σχολείου Γρα Λυγιάς, δότες αλλά και δέκτες αίματος σε κάποιες περιπτώσεις και οι ίδιοι, ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια, (το 2016), να οργανώνουν την ετήσια εξόρμηση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας προς την αιμοδοσία, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι τρεις εξορμήσεις που προηγήθηκαν, όπως λένε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, γιατί όχι μόνο συγκεντρώθηκαν συνολικά γύρω στις 200 φιάλες αίματος, αλλά και επειδή έγιναν αιμοδότες, πάρα πολλοί νέοι και νέες από την ευρύτερη Ιεράπετρα, που δεν είχαν ξανά αιμοδοτήσει.

Οι γονείς πέτυχαν να μπολιάσουν και τα ίδια τα δικά τους παιδιά, με την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τον συνάνθρωπο, περνώντας και αντιρατσιστικά μηνύματα με το σύνθημα «το αίμα έχει ένα χρώμα»…

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου της Γρα Λυγιάς, προσπαθεί κάθε χρόνο λίγο πριν την ημέρα της αιμοδοσίας, να επικοινωνήσει την εκδήλωση του , χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα ΜΜΕ της Κρήτης.

Φροντίζει μάλιστα να γυρίσει και ένα βιντεοκλίπ που άλλοτε έχει στόχο να ταρακουνήσει τις ευαίσθητες χορδές του πολίτη και άλλοτε να του περάσει το μήνυμα της αιμοδοσίας με έναν τρόπο χιουμοριστικό.

Φέτος το σποτάκι που έχει γυριστεί και ετοιμάζεται από τον Γιάννη Μεταξάκη, βασίζεται στο σενάριο των ίδιων των μελών του Συλλόγου Γονέων, που έχει βασιστεί σε μια κλασσική χιουμοριστική ταινία που γυρίστηκε στην Κρήτη. Έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, ενώ συμμετέχει και το κρητικό χορευτικό συγκρότημα της Κατερίνας Βαγγέλα.

Τα γυρίσματα έχουν γίνει στον Καλέ, στο λιμάνι και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη.

Την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς, στηρίζουν, η εκκλησία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, η Α.Ε. Λυγιάς, οι τοπικές επιχειρήσεις και οι Γραλυγιώτισσες νοικοκυρές, που κάθε χρόνο ετοιμάζουν γλυκά και αλμυρά κεράσματα, για τους δεκάδες αιμοδότες

Η περυσινή ετήσια αιμοδοσία, όπου συγκεντρώθηκαν 70 φιάλες αίματος, αφιερώθηκε από τους γονείς των μαθητών, στη μνήμη του αδικοχαμένου 29χρονου δασκάλου της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς Δημήτρη Βελημπάση.

Στη διαδικασία της αιμοδοσίας του Συλλόγου Γονέων της Γρα Λυγιάς, βοηθά κάθε χρόνο με τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Παχιάς Άμμου κ. Μιχάλης Ματζαράκης.

Ο οικισμός της Γρα Λυγιάς, βρίσκεται σε μια αγροτική κατά βάση περιοχή, που έχει την ατυχία να περνούν από το κέντρο της καθημερινά χιλιάδες τροχοφόρα, καθώς διασχίζεται από την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Βιάννου.

Αν και έχουν γίνει κάποια έργα για να αρθεί η επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου, δεκάδες φορές αιματηρά τροχαία ατυχήματα, ανάγκασαν τις οικογένειες των θυμάτων να παρακαλέσουν για μερικές φιάλες αίμα, την ώρα που ο άνθρωπος τους βρισκόταν στο χειρουργείο.

Αυτό ήταν και το ερέθισμα που ανάγκασε τους γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, να ασχοληθούν με την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση Της νέας γενιάς καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, στην πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Βροντάκηδες και οι Φουρτουνάκηδες με αφορμή μια εθελοντική αιμοδοσία

Στην Κρήτη, υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες, ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες.

Όμως οι Βροντάκηδες και οι Φουρτουνάκηδες με αφορμή μια εθελοντική αιμοδοσία τα κατάφεραν και με την αγάπη μόνιασαν, για να δώσουν το αίμα τους σε όποιον το έχει ανάγκη. Και αν κατάφεραν εκείνοι, φαντάσου τι μπορείς να κάνεις εσύ… Γίνε εθελοντής αιμοδότης «Χάρισε ζωή, το έχεις μέσα σου».

Έλα την Κυριακή 7 Απριλίου στο δημοτικό σχολείο Γρα- Λυγιάς από της 8:30 το πρωί μέχρι και της 13.30 και δώσε αγάπη…

Related posts

ΓΕ.Π.Α.Δ Κρήτης της 26.06.2019 ( Ρέθυμνο – εντοπισμός φυτείας)

admin

Με επιτυχία οι παγκρήτιοι αγώνες στίβου «Κ´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

admin

Leave a Comment