Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Άρης Παυλακης

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετά το πρώτο σοκ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αφού οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πάρα πολύ και δεν θα επηρεάσει τόσο  το πρόγραμμα των διακοπών των Ευρωπαίων επισκεπτών μας, οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, συνεχίζουν την προετοιμασία των μονάδων των , ώστε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους  και να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες από τις 8 και 9 Απριλίου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης , είναι συγκρατημένα αισιόδοξη,  για τη νέα τουριστική σαιζόν που ξεκινά σε τρείς εβδομάδες περίπου, αποφεύγει όμως να κάμει προς το «παρών» εκτιμήσεις που μπορεί να πέσουν έξω , από τη στιγμή που η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας παραμένει ρευστή και απρόβλεπτη.

Προσπαθήσαμε ωστόσο και καταφέραμε να μιλήσουμε, με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ostria resort and spa» κ Γιώργο Τζαράκη και τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Robinson» Ιεράπετρας κ. Άρη Παυλάκη, ζητώντας τους να μας δώσουν την σημερινή  εικόνα των κρατήσεων και των εκτιμήσεων τους για τη νέα σαιζόν.

«Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας της μονάδας μας αυτές τις μέρες , καθώς έχουμε προγραμματίσει να ανοίξουμε και να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες της σαιζόν λόγω  των εορτών του καθολικού  Πάσχα στις 8 Απριλίου», μας είπε ο κ Γιώργος Τζαράκης.

«Αγωνιούμε και φοβούμαστε μην έχουμε κάποια άλλη εμπλοκή περισσότερων χωρών σε αυτό τον πόλεμο και εξ αυτού του λόγου ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά εμείς προχωρούμε κανονικά στην προετοιμασία του ξενοδοχείου μας,  γιατί βλέπουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει  ιδιαίτερα τις κρατήσεις μας. Υπάρχει μια καλή ροή κρατήσεων από τις Ευρωπαϊκές  χώρες που κλασσικά  συνεργαζόμαστε, όπως είναι η Γαλλία , η Γερμανία , το Βέλγιο , η Πολωνία και οι Σκανδιναβικές χώρες .

Εμείς μέχρι σήμερα,  με τις κρατήσεις που έχουμε,  χωρίς να υπολογίσουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής , για τον μήνα Απρίλη έχουμε μια πληρότητα που φτάνει στο 65%, τον Μάιο είμαστε στο 74% και τον Ιούνιο στο 80%, Τον Ιούλιο και Αύγουστο ξεπερνούμε το 95%. Πάμε καλά από κρατήσεις . Ας κάνουμε την προσευχή μας να λήξει ο πόλεμος γρήγορα,  για να επιστρέψει η ηρεμία και να επιτραπεί στον κόσμο μετά από δυο σαιζόν με πανδημία,  να ταξιδέψει ελεύθερα. Εμείς έτσι και αλλιώς,  θα ακολουθήσουμε και εφέτος τα αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού  και θα κρατήσουμε την πανδημία έξω από τη μονάδα μας», κατέληξε ο κ Γιώργος Τζαράκης.

Τα τελευταία  2 χρόνια στην Ιεράπετρα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συνεργασίες ξενοδοχείων  με τη Ρωσική και την Ουκρανική τουριστική αγορά και αυτός είναι  ο λόγος που δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα η ροή των κρατήσεων μέχρι στιγμής.

Στις 9 Απριλίου θα ανοίξει και το ξενοδοχείο «Robinson» TUI Ιεράπετρας με τις πληρότητες μέχρι σήμερα ,  λόγω των εορτών του καθολικού Πάσχα,  να είναι πάρα πολύ υψηλές.

«Ναι είναι αλήθεια,  ότι ανοίγουμε στις 9 Απριλίου με 750 επισκέπτες και πληρότητα 95%. Θα έχουμε όπως πάντα κυρίως Γερμανόφωνους επισκέπτες,  από Ελβετία , Αυστρία και Γερμανία. Θα κάνουμε εφέτος και ένα άνοιγμα στην  Ελληνική τουριστική αγορά , ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες για το Πάσχα των Ορθοδόξων και ελπίζουμε να πάμε καλά.

Ο μέσος όρος των κρατήσεων που έχουμε μέχρι σήμερα , χωρίς να υπολογίσουμε τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, είναι για τον Απρίλιο στο 80%, τον Μάιο στο 75% και τον Ιούνιο στο 85%. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είμαστε γύρω στο 90- 95%.

Πιστεύω ότι μετά από δυο χρόνια,  με τις απαγορεύσεις λόγω πανδημίας να έχουν κουράσει,  ο κόσμος διψά για ταξίδια και διακοπές. Είμαστε από τους πιο ασφαλείς προορισμούς  και οι επισκέπτες  μας θέλουν να έρθουν να ζήσουν μαζί μας όμορφες στιγμές,  μαζί με τις οικογένειες τους. Ασφαλώς και θα ζυγίσουν τις καταστάσεις και τις συγκυρίες που θα έχουμε κατά τη  διάρκεια της τουριστικής περιόδου,  αλλά πιστεύω ότι πλέον τίποτα και κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους Ευρωπαίους πολίτες τη χαρά του ταξιδιού,  που έχουν στερηθεί τα τελευταία δυο χρόνια», μας είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου  Robinson  Ιεράπετρας κ Άρης Παυλάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Γιάννης Κεφαλογιάννης | Η πορεία του ζητήματος των δασικών χαρτών και η έμπρακτη εφαρμογή της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δεν θα αδικηθεί κανείς.

admin

ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

admin

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα για δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια

admin

Leave a Comment