Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕ –ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Από την πρώτη ημέρα του κλεισίματος των σχολείων και των φροντιστηρίων η πλειονότητα των παιδιών και των ενηλίκων της Ιεράπετρας, πειθαρχώντας στο σλόγκαν «Μένουμε Σπίτι», μείωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις τους και τις επισκέψεις τους στα εμπορικά μαγαζιά τα καφέ και τις ταβέρνες της πόλης.

«Η κίνηση στην αγορά είναι πάρα πολύ μικρή αν και οι έμποροι της Ιεράπετρας, λαμβάνουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού.

Υιοθετώντας τα  μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, συνιστούμε σε όλους τους Ιεραπετρίτες εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες να τα εφαρμόζουν και στην πόλη μας  στον υπέρτατο βαθμό

Παρά τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, η αντίδραση της αγοράς αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ισορροπίας για τη χώρα και η ώριμη αντιμετώπιση της κατάστασης από την επιχειρηματική κοινότητα, μεταφέρει θετικό κλίμα και στους καταναλωτές.

Ζητούμε από το προσωπικό μας να τηρεί τους κανόνες πρόληψης ώστε να υποδεχόμαστε σε ασφαλές περιβάλλον την πελατεία μας. Ζητούμε από τους καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στα μέτρα προφύλαξης, αποφεύγοντας ευγενικά κάθε επαφή ή χειραψία και  έχουμε  σε εμφανή θέση υγρό απολυμαντικό για τα χέρια», μας λέει ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

 

Συμπληρωματικά ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά  να υπάρχει συνεχής αερισμός και φυσικό φως σε όλες τις επιχειρήσεις.

Να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθετες επιφάνειες και κοινόχρηστα αντικείμενα.

Να ζητείται από τον πελάτη να βάλει ο ίδιος την κάρτα στο POS, κατά τη συναλλαγή.

Να καθαρίζονται τα χέρια  με απολυμαντικό υγρό, κάθε φορά που πιάνει ο έμπορος η ο υπάλληλος του  χρήματα.

Να δίνεται το δικαίωμα στους υπαλλήλους  να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, αν  έχουν πρακτικά αυτήν τη δυνατότητα.

Τέλος,  να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τους κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως περιγράφονται στην σελίδα του ΕΟΔΥ.

 

Για άλλη μία φορά σε περίοδο κρίσης,  οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κρατούν τα καταστήματα τους ανοικτά,  για να διατηρήσουν  ζωντανή την  πληγωμένη «Αγορά».

50% ΚΑΤΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Παρότι όλοι πίστευαν ότι, οι έφηβοι και οι νέοι γενικότερα, δεν θα πειθαρχούσαν στα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, μετά των κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, στα καφέ τις ταβέρνες και τα εστιατόρια η  κίνηση είναι αισθητά μειωμένη.

«Στην Ιεράπετρα τις τελευταίες μέρες, λόγω των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί, καταγράφεται πτώση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ξεπερνά το 50%. Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του κλάδου μας είναι πάρα πολλές και για το λόγο αυτό ζητούμε να ληφθούν και για εμάς τους επιχειρηματίες τα ανάλογα μέτρα διευκόλυνσης , υιοθετώντας τις προτάσεις που έχει κάνει στα συναρμόδια Υπουργεία η ΓΕΣΕΒΕ», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστημάτων Καφέ και Εστίασης κ Μανόλης Μιχελαράκης.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΓΕΣΕΒΕ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πρόβλεψη για τη μερική αποζημίωση απωλειών από τη δυσανάλογη μείωση του κύκλου εργασιών (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ή το μέσο όρο τριών περιόδων).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος τριμήνου (ανανέωση σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης).

Αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του α’ τριμήνου 2020 (καταβολή ΦΠΑ, εισφορών, άλλων φόρων και τελών) μέχρι νεοτέρας.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια. Ειδική ρύθμιση- παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συναλλαγές από ΑΤΜ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα του πρώτου εξαμήνου και τέλος,  μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

15 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

admin

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Αγροτικός Σύλλογος Ανατολής.Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

admin

Leave a Comment