Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΑμΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εγκατάστασης της ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα (Seatrak) των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, καταγγέλλουν με επιστολή τους  5 δημότες της Ιεράπετρας.

«Επισκευάζεται για να τοποθετηθεί σε λίγες μέρες», απαντά ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Ο Ιούλιος μπήκε και παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας ότι οι εργασίες τοποθέτησης της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα θα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, τίποτα δεν έχει γίνει.

Πέρυσι, τρίτη χρονιά λειτουργίας της -και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση- η ράμπα παρέμεινε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέλος του καλοκαιριού, λόγω προβλημάτων στη στήριξή της. Από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το πρόβλημα αποδόθηκε σε λάθος επιλογή σημείου τοποθέτησης. Αναζητήθηκε, λοιπόν και βρέθηκε καταλληλότερο σημείο, ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εργασίες αργούν αδικαιολόγητα’, αναφέρουν στην έγγραφη διαμαρτυρία τους οι 5 Ιεραπετρίτες.

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η ράμπα, που με τόσο ενθουσιασμό χαιρετίστηκε η τοποθέτησή της, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν τη θάλασσα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Πολλοί, επίσης, άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας περιμένουν με αγωνία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της, καθώς έρχονται με τις οικογένειές τους για πολυήμερες διακοπές στην πόλη της Ιεράπετρας, εξαιτίας της ύπαρξής της.

«Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τη δέσμευσή της στο σημαντικό αυτό ζήτημα, δυστυχώς ένα από τα πολλά, που αφορούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο οι ανάγκες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή δυσφορία. Η ευαισθησία και ο πολιτισμός όλων μας -κατοίκων και τοπικών αρχών- κρίνεται από το πόσο προσβάσιμη και φιλική φροντίζουμε να είναι η πόλη μας για αυτούς τους συμπολίτες μας», καταλήγουν στην επώνυμη  διαμαρτυρία τους οι: Γιώργος  Πακιουφάκης,  Γιώργος, Ψαρουδάκης , Κατερίνα Σουργιαδάκη, Κωνσταντίνος Ρουμπάκης και Νίκος Σιγανός.

«Το συγκεκριμένο μηχάνημα που κατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα που δεν το καθιστούν λειτουργικό στο σημείο όπου αρχικά τοποθετήθηκε στην βόρεια πλευρά της Πάνω Παραλίας Ιεράπετρας. Αυτές τις μέρες, όπως έχουμε ενημερώσει το Σύλλογο γονέων και φίλων ΑμΕΑ Ιεράπετρας,  ολοκληρώνονται κάποιες απαραίτητες μετατροπές που πρέπει να γίνουν και σύντομα θα είναι έτοιμo το Seatrak  να τοποθετηθεί στο μέσον της Κάτω Παραλίας, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και χρήσιμο για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα», μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

                  ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ SEATRAK ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το seatrac ξεκίνησε το ταξίδι του από την Πάτρα και τοποθετήθηκε σε πολλές παραλίες της Ελλάδας ενώ έφτασε μέχρι την Ιταλία. Μάλιστα σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες εγκατάστασης του  στο Παλέρμο,  ενώ στο Μπαρι υπάρχει ήδη seatrac.

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα. Η ομάδα του πατρινού Ιγνάτιου Φωτίου που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε το seatrac κατάφερε  να ικανοποιήσει το αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών.

Με την τοποθέτηση του seatrac στις παραλίες, οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

                                                                ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΕΝΕ «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

admin

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η 19 η Παγκόσμια Συνάντηση canyoning, RIC 2020 Crete, στην Ιεράπετρα.

admin

Αργύρης Πανταζής, Συνάντηση εργασίας με την Γενική Διεύθυνση του ΣΕΤΕ

admin

Leave a Comment