Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ»,

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ», ανακοίνωσε από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π Σ

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, έφτασε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος ΄της 21ης Μαίου, στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, με στόχο την κατάκτηση των χαμένων βουλευτικών εδρών σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , συνοδευόμενους από τους υποψήφιους βουλευτές Ν. Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη, Μαν. Καλαιτζάκη και Πελαγία Πετράκη , καθώς και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την κ Νοτοπούλου , την κ Ξενογιανακοπούλου τον κ Ραγκούση, και τον κ Μαμουλάκη, επισκέφτηκε αρχικά το πολύπαθο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου συναντήθηκε με τον προσωρινό αν. διοικητή κ Γιάννη Πετράκη το Σύλλογο εργαζομένων και τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου , δείχνοντας ότι , ήθελε να σηματοδοτήσει την κάθετη αντίθεση του στο ξήλωμα του ΕΣΥ και στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου Νοσοκομείου από τη Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας , επιβεβαίωσε τους φόβους των Ιεραπετριτών δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ πάντα είχε στο πρόγραμμα της τη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας με πρώτο στόχο το νομό Λασιθίου και κυρίως το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ο κρυφός αυτός σχεδιασμός για την Υγεία «, όπως υποστήριξε, «φάνηκε ξεκάθαρα και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πνευματικού, ο οποίος μίλησε για διαλογή ασθενών με κριτήριο το προσδόκιμο ζωής με σκοπό τη μείωση του κόστους στην υγεία».

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ στην είσοδο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πρόσθεσε ότι, «ο Νομός Λασιθίου θα είναι ο πρώτος που θα υποστεί πλήγματα από τον σχεδιασμό της Ν.Δ. καθώς στα σχέδια τους είναι η μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία , η μείωση των δημόσιων δομών ,η μετατροπή των Νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, η μείωση φυσικά και του προσωπικού, αφού ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι για προσλήψεις, αλλά μόνο για αντικατάσταση όσων θα συνταξιοδοτούνται και διαλογή ασθενών όπως φανέρωσε ο κ Πνευματικός. Που σημαίνει ότι, η μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, θα οδηγήσει ακόμα και σε αυτήν την κυνική επιλογή. Όταν ένας ασθενής έχει χαμηλό προσδόκιμο ζωής, να μην του δίνεται η ακριβή θεραπεία. Ενώ όποιος έχει χρήματα και πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, θα μπορεί να έχει ελπίδες να ζήσει με αξιοπρέπεια. Όποιος δεν έχει και δεν προσαρμόζεται πεθαίνει, όπως μας είπε κάποιος υπουργός», δήλωσε ο κ Τσίπρας, προσθέτοντας για το πρόγραμμα του κόμματος του.

«Εμείς έχουμε σχέδιο και στόχο , να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους , για μια κοινωνία ισότητας. Και αυτό περνά μέσα από την αύξηση δαπανών για τη δημόσια Υγεία, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον, . Μόνο 2% προβλέπει το σχέδιο της Ν.Δ. για την Υγεία, ενώ εμείς προβλέπουμε πάνω από 10% προκειμένου να στηριχτεί το ΕΣΥ. Το σχέδιο μας προβλέπει άμεση αύξηση των μισθών των ιατρών, των νεοδιοριζόμενων ιατρών στα 2.000 ευρώ , 15000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσων έδιναν τη μάχη την περίοδο της πανδημίας μέσα από τα δημόσια Νοσοκομεία και ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον σχεδιασμό της Ν.Δ.» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας και συνεχίσει να χαιρετά τους διερχόμενους μέχρι να φτάσει σε παραλιακό καφέ, όπου έκανε την πολιτική του ομιλία με ακροατές μέλη και φίλους του κόμματος του. Αμέσως μετά αναχώρησε για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Φοίνικα» στον Κουτσουρά , δείχνοντας τη στήριξη του στην αγροτική τάξη για να καταλήξει στην πόλη της Σητείας αργά το απόγευμα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

admin

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

admin

“9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και “3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards”

admin

Leave a Comment