Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 50ΧΡΟΝΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Κινδύνεψε να πάθει εγκεφαλικό 50χρονος Ιεραπετρίτης που ζεί και εργάζεται στην Αθήνα, όταν την περασμένη Πέμπτη επιστρέφοντας από την Αθήνα, στο χωριό του,  στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας, επιχειρώντας να μπεί στο σπίτι που είχε πάρει από τον παππού του και το είχε ανακαινίσει,  για να κατεβαίνει στις γιορτές και το καλοκαίρι με την οικογένεια του, βρήκε κάποιον αλλοδαπό να έχει εγκατασταθεί  αυθαίρετα σε αυτό και να ζεί σχεδόν «αόρατος» από τα μάτια των συγχωριανών του, που δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

«Κατέβηκα την περασμένη Πέμπτη από την Αθήνα στην Κρήτη και πήγα αρχικά στα Χανιά όπου είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις και μετά ταξίδεψα για την Καλαμαύκα της Ιεράπετρας κάνοντας μια σύντομη στάση στη Νεάπολη.

Όταν έφτασα κατά τις 7:30 το βράδυ στο σπίτι μου στην Καλαμαύκα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, προσπαθώντας να μπώ  από την κεντρική είσοδο, είδα ότι το κλειδί δεν έμπαινε στην κλειδαριά . Μετά από κάποιες επίμονες προσπάθειες και δοκιμάζοντας όσα κλειδιά είχα , ξαφνικά άνοιξε από μέσα η πόρτα και εμφανίστηκε μπροστά μου  ένας αλλοδαπός  νέος άντρας  που μου θύμιζε η φυσιογνωμία του έναν Αλβανό υπήκοο που μένει τα τελευταία χρόνια και εργάζεται στο χωριό μας. Ασυναίσθητα του φώναξα με το όνομα του  και εκνευρισμένος τον ρώτησα  τι κάνει μέσα στο σπίτι μου. Εκείνος έκλεισε βίαια την πόρτα, έβαλε από πίσω ένα σκουπόξυλο και προσπάθησε να με καθυστερήσει γιατί είχα άγριες διαθέσεις. Διέφυγε από την πίσω πλευρά του σπιτιού περνώντας από ένα μικρό παραθυράκι της τουαλέτας και πηδώντας στο κτήριο του Συνεταιρισμού βγήκε σε έναν ακάλυπτο χώρο όπου τον είδαν οι γειτόνισσες να τρέχει και να χάνεται στην πάνω μεριά του χωριού.

Κάλεσα αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας που ήρθε αμέσως στο σπίτι μου και από τις περιγραφές που  έκανα  στους αστυνομικούς και από  φωτογραφίες που μου έδειξαν ταυτοποίησα εγώ και οι αστυνομικοί τον απρόσκλητο επισκέπτη του σπιτιού μου που είναι τελικά αδερφός εκείνου που εγώ πίστευα  πως είναι με την πρώτη ματιά.

Στο σπίτι μου ήρθαν και αστυνομικοί της Σήμανσης, που έψαξαν και βρήκαν αποτυπώματα του,  για να τα ταυτοποιήσουν με πιθανές υποθέσεις   κλοπών η διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ανάμεσα στα πράγματα που άφησε φεύγοντας οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορα εργαλεία  και μαχαίρια», μας είπε ο 50χρονος τοπογράφος μηχανικός κ Γιώργος Βολυράκης.

Ο αλλοδαπός σύμφωνα με τις περιγραφές του 50χρονου , είχε πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης στο εσωτερικό του σπιτιού , όπου θα πρέπει να έμενε από τα στοιχεία που βρέθηκαν σε αποδείξεις αγοράς τροφίμων,  από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι την περασμένη Πέμπτη. Είχε καταναλώσει μάλιστα 700 κιλοβατώρες ρεύμα.

«Είχε φροντίσει να έχει κατεβασμένα τα παντζούρια , κλειστές τις σκούρες κουρτίνες  και είχε τοποθετήσει  κουβέρτες ώστε να μην περνά το φώς,  ώστε  να  μη βλέπουν οι γείτονες ότι υπήρχε κάποιος μέσα στο σπίτι. Ο τρόπος  που είχε καμουφλάρει την παρουσία του μέσα στο σπίτι μου,  χωρίς εγώ να γνωρίζω τίποτα , θυμίζει τις κρυψώνες  των κακοποιών που θέλουν να κρυφτούν από την Αστυνομία  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δε γνωρίζω αν έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις και κρύβεται από την Αστυνομία. Αφού όμως τον αναγνώρισα θεώρησα σωστό να καταθέσω μήνυση εναντίον του και για το λόγο αυτό τώρα τον αναζητεί η Αστυνομία. Πιστεύω ότι κάποιοι γνώριζαν πως είχε κάνει κατάληψη στο σπίτι μου,  γιατί φαίνεται ότι του κουβαλούσαν προμήθειες, ώστε ο ίδιος να μην κυκλοφορεί δημόσια.

Η  οικονομική ζημιά που μου έχει κάνει είναι μεγάλη, γιατί με ανάγκασε να αλλάξω ολόκληρη την οικοσκευή μου και τα έπιπλα μου τα οποία είχε βρωμίσει», συμπληρώνει ο κ Γιώργος Βολυράκης.  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

Πριν το Σεπτέμβρη του 2020 οι κλοπές και οι διαρρήξεις ήταν δεκάδες στην Ιεράπετρα και είχαν προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση ενός 37χρονου  Αλβανικής καταγωγής και την «εξαφάνιση» από την πόλη της Ιεράπετρας,   μιας παρέας υπόπτων που είχαν μπεί στο «στόχαστρο» των Αστυνομικών Αρχών,  που αναζητούσαν τον συνεργό του 37χρονου Αλβανού φερόμενου ως δράστη της ληστείας που διαπράχτηκε στις 18-9-2020 στη Νέα Ανατολή  με θύμα την 74χρονη κ Γεωργία Φεργαδάκη, η εγκληματικότητα μπήκε σε μια περίοδο ύφεσης, αν και λίγο αργότερα, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές,  ασκήθηκε ποινική  δίωξη εις βάρος εκείνων των αλλοδαπών  που σκηνοθέτησαν ληστεία στην Γρα Λυγιά  για να χρησιμοποιήσουν το συμβάν σαν άλλοθι προκειμένου να κατατεθεί  η αίτηση αποφυλάκισης   του 37χρονου  Αλβανού.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020 προφυλακίστηκε ο 37χρονος οικονομικός μετανάστης Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ότι, συμμετείχε σε 11 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας από τις 14 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Το   προανακριτικό   έργο   διενεργήθηκε   από   το   Τμήμα   Ασφαλείας Ιεράπετρας το οποίο ωστόσο συνεχίζει μέχρι και σήμερα  να αναζητά και όσους πιθανά εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις και  προσπαθεί να εξιχνιάσει όσες παρόμοιες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

admin

Όχι στο κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο νομό Λασιθίου

admin

Eυχαριστήριο δελτίο τύπου Γουλιδακη

admin

Leave a Comment