Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ασυνήθιστα πλούσιο το αστυνομικό δελτίο στην Ιεράπετρα το τελευταίο διάστημα Προφυλακισμένος παραμένει ο 62χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του

Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος  και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, έχουν κληθεί τις τελευταίες εβδομάδες να αντιμετωπίσουν και να διαλευκάνουν ασυνήθιστα περιστατικά βίαιων και επιθετικών συμπεριφορών, ξεφεύγοντας από τα περιστατικά των τροχονομικών παραβάσεων και των κρουσμάτων μικροκλοπών και διαρρήξεων.

Από τα περιστατικά αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η περίπτωση του 42χρονους Αλβανού υπηκόου, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής , φέρεται ότι,  αφού έσχισε με μαχαίρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου 62χρονου κάτοικου του Καπιστρίου, στη συνέχεια όταν εκείνος επιχειρούσε να αλλάξει τα σκισμένα λάστιχα, του επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι και του κατάφερε δυο πλήγματα τα οποία ευτυχώς δεν ήταν πολύ βαθιά, ενώ στην πάλη και στο κυνηγητό που ακολούθησε μεταξύ των δυο αντρών, ο 62χρονος έπεσε και έσπασε τον καρπό του δεξιού του χεριού.

Ο 42χρονος που συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυκτα της ίδιας μέρας μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας , της Ομάδας ΔΙΑΣ, του Αστυνομικού Τμήματος  Ιεράπετρας και αστυνομικών από τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, οδηγήθηκε με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του το περασμένο  Σάββατο στον Εισαγγελέα Λασιθίου και με την κατηγορία που τον βαρύνει, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας  19 Σεπτεμβρίου. Η συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να παρουσιαστεί στον ανακριτή με τον πελάτη της,  την ερχόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι.

Προφυλακισμένος παραμένει ο 62χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του

Πριν από λίγες μέρες ένα άλλο περιστατικό καταγράφηκε στο Αστυνομικό δελτίο της Ιεράπετρας, όταν 62χρονος για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε με δίκανο κυνηγετικό όπλο 65χρονο συγχωριανό του στις Μάλλες.

Ο  62χρονος που συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, προφυλακίστηκε, ενώ έχει ξεκινήσει η κύρια ανάκριση της υπόθεσης που κρίνεται πάρα πολύ ευαίσθητη και θα πρέπει ο καθένας μας να την προσεγγίζει με πολύ μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα, επειδή ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν για έναν ολόκληρο χρόνο σε αποχή από τη φαρμακευτική αγωγή που του είχαν χορηγήσει οι  θεράποντες ιατροί  του, ώστε να τον κρατούν ήρεμο και νηφάλιο.

Ο 62χρονος έμενε τα τελευταία χρόνια μόνος του σε δικό του σπίτι χωρίς κανέναν άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του να τον φροντίζει, αφού οι τρείς αδερφές του ζουν σε άλλες πόλεις.

Είχε την εβδομαδιαία επίσκεψη των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του δήμου Ιεράπετρας και την υποστήριξη κάποιων ανθρώπων του χωριού που του πήγαιναν φαγητό πολύ τακτικά. Πολλές φορές ο ίδιος αρνούνταν να πάρει το φαγητό που του πήγαιναν κυρίως ηλικιωμένες γειτόνισσες του, ενώ είχε την εμμονή ότι όσοι τον πλησίαζαν ήθελαν το κακό του, ή είχαν σκοπό να του πάρουν την περιουσία του.

Τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες  είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες να πάρει τηλέφωνο στο σπίτι του πρώην προέδρου του χωριού και να ζητήσει σε έντονο τόνο  από το γιό του να πάει να βγάλει  το αυτοκίνητο του από τον κεντρικό δρόμο όπου το είχε παρκάρει κάτω από τον ίσκιο μιας χαρουπιάς, γιατί τον ενοχλούσε.

Όταν ο τέως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας πήγε με το μηχανάκι του, να του πει να μην ξαναενοχλήσει το παιδί του, ο 62χρονος μπήκε τρέχοντας μέσα στο σπίτι  του,  άρπαξε ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο που είχε γεμάτο και πυροβόλησε προς το μέρος του γείτονα του, ο οποίος  κατάλαβε έγκαιρα  την πρόθεση του και κρύφτηκε για να προφυλαχτεί  πίσω από έναν μαντρότοιχο. Τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου χτύπησαν το μηχανάκι του τέως προέδρου και όχι τον ίδιο. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και ακολούθησε λίγο αργότερα η σύλληψη του 62χρονου.

Αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο περιστατικό οδήγησε στην προφυλάκιση ενός μοναχικού ανθρώπου που χρήζει επανεκτίμησης, αφού απείχε έναν ολόκληρο χρόνο από την φαρμακευτική αγωγή που του είχαν χορηγήσει οι θεράποντες ιατροί του.

Από την άλλη ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα εκείνων των μοναχικών ανθρώπων που υπάρχουν ανάμεσα μας και ζουν στα χωριά μας, σχηματίζοντας στο θολωμένο τους μυαλό υπαρκτούς και ανύπαρκτους κινδύνους, εμμονές  και φόβους , οι οποίοι πολλές φορές τους κάνουν επιθετικούς  και θέτουν σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις σε   κίνδυνο και τις ζωές των  συγχωριανών τους  που προσπαθούν να τους βοηθήσουν  με  πάρα πολλούς τρόπους.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

ΔΤ Ο.Α.Κ. Επίσκεψη Παπαδογιάννη Υπουργείο Υποδομών

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

admin

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής

admin

Leave a Comment