Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Αυτός είναι ο 27χρονος που σκότωσε την βιολόγο –Στο “φως” τα στοχεία του

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου, o οποίος και συνελήφθη για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, στα Χανιά.

Πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης και εξεταζόμενος ως βασικός ύποπτος για τη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία, ομολόγησε την πράξη του και  πλέον θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και φωτογραφιών του συλληφθέντος Χανιώτη από τις Αρχές ήταν αναμενόμενο και η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε αυτην την ενέργεια αφού πληρούνται τα κριτήρια , καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως ο δράστης της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου να είχε αποπειραθεί να επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες με πανομοιότυπο τρόπο.

Είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες

“Παγωμένη” παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης – και όχι μόνο – από το στυγερό έγκλημα με θύμα την 60χρονη Αμερικανίδα επιστήμονα Suzanne Eaton, η οποία φέρεται να χτυπήθηκε, να βιάστηκε και να δολοφονήθηκε από έναν 27χρονο Κρητικό, πατέρα δύο παιδιών, στις 2 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί για όσα του αποδίδονται στον ανακριτή Χανίων αύριο Παρασκευή, έχει μείνει χωρίς… δικηγόρο. Όπως έγινε γνωστό, κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων δε δέχεται να υπερασπιστεί τον νεαρό φονιά. Έτσι, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αύριο Παρασκευή ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών, με συνήγορο υπεράσπισης που θα του διοριστεί αυτεπάγγελτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος κατηγορείται – μεταξύ άλλων – για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Εμπλέκεται σε δύο ακόμη παρόμοιες επιθέσεις σε βάρος γυναικών, το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις οι οποίες ευτυχώς δεν απέβησαν μοιραίες, όπως συνέβη με την άτυχη 60χρονη επιστήμονα. Ωστόσο, έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ τους. Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν δύο αλλοδαπές γυναίκες νεαρής ηλικίας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένα λευκό αυτοκίνητο (σ.σ. όπως το όχημα με το οποίο ο δράστης τραυμάτισε την Suzanne Eaton), επιχείρησε – χωρίς αποτέλεσμα – να τις παρασύρει.

Το ένα από τα δύο επίμαχα συμβάντα αφορά σε μια νεαρή γυναίκα από τη Λιθουανία και φέρεται να διαδραματίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εν λόγω κοπέλα στάθηκε τυχερή, αφού όπως ανέφερε στις Αρχές, όταν αντιλήφθηκε το τι συμβαίνει, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, διερχόμενος τουρίστας που έκανε τζόκινγκ έσπευσε δίπλα της και ο επίδοξος δράστης τράπηκε σε φυγή.

Το έτερο συμβάν που εξετάζεται διεξοδικά από την Αστυνομία σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Τότε, μια ακόμη νεαρή γυναίκα αλλοδαπής υπηκοότητας κατήγγειλε ότι ένα λευκό αυτοκίνητο επιχείρησε να τη χτυπήσει, με την ίδια να καταφέρνει να αποφύγει το όχημα και να γλιτώνει τελευταία στιγμή…

Αντώνης Παπαδομανωλάκης : «Δεν ήταν σύντομος ο θάνατος της Σούζαν»

Μιλώντας πάντως στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχει κληθεί ποτέ να διαχειριστεί. «Είναι ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά που έχω διαχειριστεί στην καριέρα μου. Μπορεί να είναι και το δυσκολότερο. Το έχουμε ήδη αντιπαραβάλει με άλλα περιστατικά της διεθνούς βιβλιογραφίας», τόνισε ο κ. Παπαδομανωλάκης, συμπληρώνοντας ότι ιατροδικαστικά η περίπτωση της άτυχης Suzanne Eaton θα αποτελέσει “σταθμό” και θα διδάσκεται στους μελλοντικούς ιατροδικαστές.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια περιστατικά, αρκετά περίπλοκο, με μεγάλου βαθμού διαγνωστική δυσκολία», επισήμανε ο ιατροδικαστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ίδιος μαζί με δύο ακόμη ιατροδικαστές, και συγκεκριμένα τον κ. Μπελιβάνη και την κ. Κρανιώτου, καθώς και τον έμπειρο τεχνίτη-νεκροτόμο του ΠΑΓΝΗ, επί 9 συνεχόμενες ώρες προέβησαν στη διαδικασία της νεκροτομής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, εξάλλου, χθες στο Ράδιο 98,4 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο θάνατος της Eaton δεν ήταν σύντομος. «Δεδομένου ότι δεν είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πρέπει να είχε τις αισθήσεις της για αρκετή ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Related posts

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

admin

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ…ΔΕ ΡΩΤΑΓΕ;

admin

ΕΓΚΑΙΝΙΑΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

admin

Leave a Comment