Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης από AgroExpo: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέδειξε το ουσιαστικό της ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισκέφθηκε για μία ακόμη χρονιά την 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας.

«Η 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας, χάριν στην εργατικότητα, στην ενεργητικότητα και τη συνεργασία των αγροτών της περιοχής με τους θεσμικούς φορείς του Νομού Λασιθίου και της Περιφέρειας, αναπτύσσεται και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε:

«Είναι πλέον κορυφαίο γεγονός του αγροτικού τομέα σε ολόκληρη την Κρήτη και αυτό οφείλεται στο όραμα και τη συνέργεια των αγροτικών συλλόγων, του Δήμου Ιεράπετρας και του Επιμελητηρίου Λασιθίου, που οργανώνει αυτό το σπουδαίο γεγονός για τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία».

Ο κ. Πλακιωτάκης, τόνισε ότι «Η εξέλιξη και ανάπτυξη των δυναμικών καλλιεργειών είναι αποτέλεσμα  πρωτοποριακών εφαρμογών και σκληρής δουλειάςγι’ αυτό και τα προϊόντα που παράγετε είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αναγνωρίζοντας τον αγώνα των αγροτών της περιοχής, η κυβέρνησή μας ήλθε και  χρηματοδότησε ζωτικά έργα υποδομής, στηρίζοντας έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, της Ιεράπετρας».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε, «απέδειξε την τετραετία που πέρασε το πραγματικό και ουσιαστικό της ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή και την προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας προς τις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα λέγοντας ότι «στα ζωτικά και μεγάλα ζητήματα, όπως η εξασφάλιση ικανών αποθεμάτων νερού για την άρδευση των καλλιεργειών,  η κυβέρνηση έδρασε με ευθύνη. Γι’ αυτό και η κυβέρνησή μας προώθησε, δημοπράτησε το μεγάλο φράγμα του Αγίου Ιωάννη με 31 εκατομμύρια και τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος των Μπραμιανών ύψους 53 εκατομμυρίων, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής παραγωγής, παρέχοντας διεξόδους και για επάρκεια νερού ύδρευσης, σε εποχή που εντείνονται φαινόμενα λειψυδρίας λόγω της κλιματικής αλλαγής».  

Υπενθύμισε, ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Ναυτιλίας, χρηματοδοτήθηκαν και πολλά έργα διαχείρισης νερού στο Δήμο Ιεράπετρας. «Μελέτες για έργα ύδρευσης, διάνοιξη νέων γεωτρήσεων στην Ιεράπετρα, στα Σχινοκάψαλα, στο Καβούσι, στον Αγιο Ιωάννη, στον Αγιο Στέφανο, στην Ανατολή, στους Μύθους, στο Μύρτος, αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών κλπ. Με τα έργα αυτά, απομακρύνεται το φάσμα της λειψυδρίας για πολλά χρόνια στην περιοχή της Ιεράπετρας, κάτι που με την κλιματική αλλαγή, τίθεται πλέον σε πρώτη προτεραιότητα για τον πρωτογενή τομέα».

Related posts

Ημέρες Αγγουριού Syngenta Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024,ώρα: 10.00 – 17.00 

admin

ΣΤΟ 90% ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ»

admin

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα κινητοποίησε την Πυροσβεστική

admin

Leave a Comment