Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Παρασκευή,  ως αποτέλεσμα μιας σειράς συντονισμένων ενεργειών του τελευταίου διαστήματος, η παρουσίαση της προμελέτης για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας από τον Μελετητή- Αρχιτέκτονα Χωροτάκτη, κ. Γεώργιο Πετράκη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μηχανικών ΕΣΕΕΜ Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Καφέ Εστίασης κ.α.

«Πρόκειται για μια εκτεταμένη ανάπλαση  με την οποία, ύστερα και από την έγκριση της επέκτασης της Χερσαίας Ζώνης λιμένα της Ιεράπετρας, θα αλλάξει η όψη της περιοχής από το παραλιακό Γυμναστήριο έως το Φρούριο «Καλές».

Μετά τη δημοπράτηση και την έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου του ύφαλου- κυματοθραύστη και της αναπλήρωσης της παραλίας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ως Δημοτική Αρχή,  για να αλλάξουμε την όψη του παραλιακού μετώπου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Γεραπετριτών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονήθηκε η προμελέτη της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Ιεράπετρας από τον κ. Πετράκη, ο οποίος επιλέχθηκε μέσα από το «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία», στο οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Ιεράπετρας, προκειμένου να επιτύχουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών», αναφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Γιώργος Ασπραδάκης..

Στόχος του Δήμου Ιεράπετρας είναι η  ολοκλήρωση της μελέτης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις απόψεις δημοτών και φορέων και η άμεση χρηματοδότηση του έργου. Παρόλο το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί, ύστερα και από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης περί υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τον Οκτώβριο, οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται μεθοδικά και οργανωμένα, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να προχωρήσουν στην ανάπλαση προς όφελος των δημοτών.

Καλούνται οι  φορείς και  οι πολίτες  που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις και παρατηρήσεις ως προς το γενικό πλαίσιο της προμελέτης, να τις αποστέλλουν στο e-mail ty . anJdimarxos @0448. syzefxis . gov . gr έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

            ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

 Έγινε η Δ΄ ανάρτηση της Γ΄ Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης των οικισμών Μακρύ Γιαλού-Κουτσουρά – Ανάληψης.

Στο αρμόδιο γραφείο  του Αυτοτελούς Τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ιεράπετρας στην οδό Ομηρείας 8, στον 3ο οροφο, θα βρίσκονται αναρτημένα τα Διαγράμματα της Πολεοδομικής Μελέτης των οικισμών Μακρύ Γιαλού-Κουτσουρά –Ανάληψης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από την επεξεργασία των τελευταίων ενστάσεων του 2010 που υπεβλήθησαν κατά την 3η Ανάρτηση στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να λάβουν γνώση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10.00 εως και 13.00 και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις εντός προθεσμίας είκοσι(20) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας στον τύπο.

Συγχρόνως τα Διαγράμματα της Πολεοδομικής Μελέτης θα βρίσκονται αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράπετρας όπου  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις και λοιπά στοιχεία των ιδιοκτησιών τους ηλεκτρονικά εντός της ίδιας προθεσμίας.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας – 20200807 – Ε31

admin

Ερώτηση Θραψανιώτη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

admin

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ  -13%

admin

Leave a Comment