Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΛΕΒΑΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

 

Ένας νέος αγρότης από την Ιεράπετρα, ο 25χρονος Μάνος Κατρίνης του Ιωάννου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, διαπίστωσε μπαίνοντας στο θερμοκήπιο του, ότι άγνωστοι δράστες, είχαν ανοίξει με μαχαίρι μια μεγάλη τρύπα στο πλαστικό κάλυψης από την ανατολική πλευρά και εκμεταλλευόμενοι τος φως της πανσελήνου,  είχαν ρημάξει τις ντομάτες του πάνω από τα φυτά.

Η κλοπή των αγροτικών προϊόντων έγινε  με καλό καιρό , κατά τη διάρκεια της νύχτας,  λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο νεαρός τη συγκομιδή  των προϊόντων του μαζί με τους γονείς του.

«Είχα  προγραμματίσει να κόψω  και να διαθέσω το πρωί της Δευτέρας τις ντομάτες που είχαν κοκκινίσει πάνω στις ντοματιές, αλλά με πρόλαβαν οι κλέφτες.

Νωρίς το πρωί που ήρθα να ανοίξω τους αερισμούς του θερμοκηπίου, είδα ότι από την ανατολική πλευρά ,  είχαν ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στο πλαστικό και κατάλαβα αμέσως ότι είχαν μπεί κλέφτες κατά τη διάρκεια της νύχτας , γιατί πάνω από τις ντοματιές έλειπαν όλες οι κόκκινες ντομάτες, που το μεσημέρι της Δευτέρας θα πουλούσα στον έμπορο με τον οποίο συνεργάζομαι. Ένα μεγάλο μέρος  του θερμοκηπίου μας  έκτασης δυο στρεμμάτων το έχουν απογυμνώσει από τις ώριμες ντομάτες. Δε μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια πόσα κιλά προϊόντων έκλεψαν, αλλά  ειδοποίησα το τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και ήρθαν δυο αστυνομικοί για να ερευνήσουν την υπόθεση και πιστεύω ότι σύντομα οι δράστες θα αποκαλυφθούν», μας είπε ο 25χρονος Μάνος Κατρίνης, που αγαπά να παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και για το λόγο αυτό εντάχθηκε στους νέους αγρότες, ενώ παράλληλα του αρέσει να  κάθεται κάτω από τα γκολπόστ ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιεράπετρας, το τέρμα της οποίας υπερασπίζεται με μεγάλη επιτυχία.

«Οι κλέφτες πρέπει να ήταν δυο με τρείς,  γιατί είχαν αφήσει στον αγροτικό δρόμο το αυτοκίνητο τους, όπου κουβαλούσαν τις ντομάτες που μάλλον έβαζαν σε πλαστικές κλούβες, τις οποίες γέμιζαν, μεταφέροντας από τις γραμμές παραγωγής τα προϊόντα , με πλαστικούς κουβάδες. Η πανσέληνος τους επέτρεπε να έχουν αρκετό φως για να διαλέξουν τις ώριμες ντομάτες που μας πήραν», πρόσθεσε ο Μάνος Κατρίνης, που παρακαλεί όποιον είδε κάποια ύποπτη κίνηση, τη νύχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, στην περιοχή Μπουντούλες, να ενημερώσει έστω και ανώνυμα το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας που ερευνά την υπόθεση.

«Εδώ στις Μπουντούλες τα δυο τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. Πέρυσι μπήκαν και στο δικό μου θερμοκήπιο που βρίσκεται απέναντι από του Μάνου Κατρίνη και μου πήραν όλα  τα αγγούρια που εκείνη την περίοδο είχαν καλή τιμή. Αυτές οι σπείρες επιλέγουν τους στόχους τους και χτυπούν πάντα με πανσέληνο για να μπορούν να βλέπουν τους ώριμους καρπούς πάνω στα φυτά, ενώ έχουν υπολογίζω και τους τσιλιαδόρους τους να τους ειδοποιήσουν αν κάτι δεν τους  βγεί σύμφωνα με το σχέδιο τους. Από τότε που με έκλεψαν έρχομαι τακτικά τη νύχτα και κάνω περιπολίες φρουρώντας μόνος μου τις καλλιέργειες μου. Ζητούμε από την Ελληνική Αστυνομία και την Αγροφυλακή που έχει ενταχθεί στο Δασαρχείο, να κάνουν συχνές περιπολίες στις  πιο  δύσκολες  αγροτικές περιοχές , για να αποτρέπουν αυτές τις σπείρες να  υλοποιήσουν τα εγκληματικά σχέδια τους.

Καλό θα ήταν να οργανωθούν περιπολίες και από τους ίδιους τους αγρότες μέσω  του Αγροτικού Συλλόγου, σε περιόδους που οι τιμές των κηπευτικών είναι καλές και ανοίγουν τις ορέξεις εκείνων που επιδιώκουν το εύκολο κέρδος», προσθέτει ο 34χρονος αγρότης Δημήτρης Κωνσταντακάκης.

Στην αγροτική περιοχή «Μπουντούλες» της Ιεράπετρας, έχουν καταγραφεί από πέρυσι πολλές περιπτώσεις διάρρηξης και κλοπής χρημάτων και κοσμημάτων σε σπίτια αγροτών, καθώς και κλοπής κηπευτικών, αγροτικών εφοδίων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και μηχανημάτων , από θερμοκήπια  και αγροτικές αποθήκες.

Τα θύματα αυτών των υποθέσεων ζητούν από τους υπόλοιπους κατοίκους και αγρότες της περιοχής , να είναι πιο καχύποπτοι και πιο παρατηρητικοί όταν βλέπουν άγνωστα στην περιοχή αυτοκίνητα, να βρίσκονται σε σημεία που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους . Να σημειώνουν τις ώρες που τα βλέπουν και τον αριθμό κυκλοφορίας τους, γιατί μπορεί ένα τέτοιο στοιχείο να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις διωκτικές Αρχές που αναζητούν τους δράστες.

ΝΙΚΟΣΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Έφυγε για το ταξίδι του ο Ανδρέας Μητροσύλης

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ

admin

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ  ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment