Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη: «Προκλήσεις της Τουρκίας ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας για την 25 Μαρτίου στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου».

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη: «Προκλήσεις της Τουρκίας ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας για την 25 Μαρτίου στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου».

Η Τουρκία συνεχίζει να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να προκαλεί εντάσεις. Με επιστολή του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατέθεσε τις γεωγραφικές συντεταγμένες με βάση το άκυρο και παράνομο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης. Με βάση αυτές τις συντεταγμένες η Τουρκία παραβιάζει απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος καθώς στερεί ελληνικά νησιά από την Αποκλειστική Οικονομική  Ζώνη τους .

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες που κατέθεσε η Τουρκία δεν είναι μόνο πλασματικές παράνομες και αυθαίρετες καθώς παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και παραβλέπουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, της Κύπρου και άλλων κρατών της περιοχής.

Γεγονός που έχουν καταδικάσει τόσο η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 2019 όσο και η απάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιοσέπ Μπορέλ σε σχετική μου ερώτηση για το παράνομο και άκυρο μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης-Τουρκίας με το οποίο οι δύο χώρες οριοθετούν ΑΟΖ καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας καθώς στερούν το δικαίωμα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει κάνει έκκληση σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για παγκόσμια εκεχειρία. Στις δύσκολες μέρες που ζει η ανθρωπότητα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πανδημία που απειλεί την υγεία των πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη, δυστυχώς για άλλη μια φορά,  η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω και τι θέση προτίθεται να λάβει;

Θα προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου;

Related posts

ΕΦΗΒΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

admin

Μίκης Θεοδωράκης: Η κρητική γη τον υποδέχεται Έφτασε στα Χανιά η σορός του

admin

ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

admin

Leave a Comment