Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΦΗΒΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΦΗΒΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Είναι νέοι από 15 μέχρι 17 χρονών και νοιάζονται για το περιβάλλον του τόπου τους. Είναι παιδιά ευαισθητοποιημένα στον εθελοντισμό. Παιδιά που δεν συνηθίζουν να γκρινιάζουν για ότι δεν τους αρέσει… παιδιά που δεν έμαθαν  μόνο να κάνουν κριτική στα στραβά και στα ανάποδα του τόπου όπου ζούν …

 Είναι γύρω στα 34 αγόρια και κορίτσια, που τους τελευταίους μήνες έκαναν γνωστό στον κόσμο , ότι δημιούργησαν μια μεγάλη εθελοντική νεανική ομάδα που έχει όρεξη για δράση.

Την ονόμασαν “Protect Ierapetra Seas”, κάλεσαν όσους μπορούν να βοηθήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο να έλθει κοντά τους και άρχισαν τις εξορμήσεις σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη καθώς και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ Μανόλη Γεωργαλάκη.

 Την  περασμένη Κυριακή 16 Μαΐου η  τελευταία εθελοντική τους δράση, είχε επίκεντρο τα  σκουριασμένα φωτιστικά  του έργου  της «Ναυμαχίας» στη γειτονιά των ψαράδων.

«Μιας και έχουμε υιοθετήσει την ευρύτερη περιοχή της «Ναυμαχίας», συνεχίσαμε τις δράσεις μας σε αυτήν την περιοχή. Σε συνεργασία λοιπόν με την τεχνική υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανόλη  Γεωργαλάκη, διενεργήθηκε μια αυτοψία την προηγούμενη Πέμπτη για να προμηθευτούμε τα υλικά που επρόκειτο να χρειαστούμε, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την δράση μας την Κυριακή.

Μαζευτήκαμε 15 εθελοντές που με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι ξεκινήσαμε να τρίβουμε και να βάφουμε τα ξεθωριασμένα και σκουριασμένα από την αλμύρα της θάλασσας φωτιστικά σώματα. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις τόσους εφήβους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για το κοινωνικό σύνολο. Είναι όλα τα  παιδιά ζωντανά  παραδείγματα προς μίμηση, που αντί να απαιτούν και να σχολιάζουν τα  πάντα αρνητικά και να κατακρίνουν συνεχώς ό,τι γίνεται και ό,τι δεν γίνεται,  να βλέπουν που υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουν και  να το κάνουν ανιδιοτελώς και με χαρά… Οι δράσεις συντήρησης θα συνεχιστούν.  Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι υποστήριξαν αυτή την δράση. Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε πρακτικά είτε οικονομικά μπορεί να μας βρει στα social media της ομάδας η στο τηλ.698 803 2587», αναφέρουν οι μικροί εθελοντές της  “Protect Ierapetra Seas”.

                                                ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…

«Είναι κάποιες στιγμές σαν και αυτές και λες χαλάλι στους κόπους και τις αγωνίες όλων μας … υπάρχει ελπίδα ….

 Αυτό σκέφτεσαι όταν βλέπεις τους εθελοντές της «Protect Ierapetra seas»,  μιας ομάδας νέων παιδιών ,μαθητών του Λυκείου , που αποφάσισαν αφιερώνοντας λίγο  από τον ελεύθερο τους χρόνο ,που πιθανόν να μην έχουν , να συνδράμουν  στην αναβάθμιση της πόλη τους … Ο Δήμος Ιεράπετρας  είναι κοντά στα παιδιά αυτά .. τους μικρούς εθελοντές μας …Μπράβο  σε όλα τα παιδιά», ανέφερε συγκινημένος ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Μανόλης Γεωργαλάκης.

Την Κυριακή 4  Απριλίου οι μικροί εθελοντές  της «Protect Ierapetra Seas” έκαναν τον πρώτο  τους συλλογικό καθαρισμό. Οι εθελοντές  από το πρωί χωρίστηκαν σε 2 μικρές ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρέμεινε στην «Ναυμαχία» όπου άρχισε να καθαρίζει τα παρτέρια, και η δεύτερη ομάδα μεταφέρθηκε στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο όπου καθάρισε ένα μεγάλο παρτέρι και τοποθέτησε ακόμα δύο κάδους σκουπιδιών, ένας στις κερκίδες του τέννις και άλλον ένα κοντά στις κερκίδες του ποδοσφαίρου. Εκείνο το απόγευμα η ομάδα  έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά συγκέντρωσε  34 άτομα.  μαζεύοντας 40 σακούλες  με σκουπίδια.

 Έκανε επίσης την ανάπλαση των παρτεριών  της «Ναυμαχίας» και έκοψε τα χόρτα που υπήρχαν γύρω από τα τείχη, ενώ ολοκλήρωσε και το κλάδεμα μερικών δέντρων.

Η δράση αυτή λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας έγινε με απόλυτη ασφάλεια, χωρίζοντας σε ζευγάρια τους εθελοντές μας και με αποστάσεις 2 μέτρων και άνω. Η δράση αυτή έγινε  παρουσία της αντιδημάρχου καθαριότητας, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη καθώς και του Διευθυντή καθαριότητας κ. Μιχάλη Προϊστάκη. Συζητήθηκαν θέματα ανάπλασης στην γύρω περιοχή και έγινε  αναφορά σε τομείς που μπορεί η ομάδα να βοηθήσει.

«Χαιρετίζουμε την συγκρότηση αυτής της εθελοντικής ομάδας και είμαστε στη διάθεση της για ότι βοήθεια χρειαστεί στις δράσεις που έχει προγραμματίσει από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας. Μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο ζήλος και το πάθος που έχουν αυτά τα παιδιά για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Ελπίζω το καλό τους παράδειγμα να βρεί μιμητές στον τόπο μας», σχολίασε η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

 Στις 3 Απριλίου  οι υπεύθυνοι της εθελοντικής ομάδας προστασίας των ακτών Ιεράπετρας ( Protect Ierapetra Seas ) έκαναν μια αυτοψία στην παραλία του Αγίου Αντρέα για την τοποθέτηση καινούργιων χειροποίητων κάδων.

Τα παιδιά είδαν ότι επίσης ότι οι παραλίες από το 3Ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα , χρήζουν επειγόντως μιας καλής εξόρμησης καθαριότητας ειδικά τώρα που άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες της Τουριστικής Ιεράπετρας.

Είναι πιθανόν αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η εξόρμηση αυτή να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΛΑΣΙΘΟΥ

admin

Επίσκεψη στην Ουγγαρία.

admin

ROOT2SUCCESS

admin

Leave a Comment